Biztosra akar menni a szálláshelye kiválasztásában? Hogy ne érje csalódás, összefoglalom Önnek, hogy Tenerife egyes üdülőhelyei milyen sajátosságokkal várják.

1. Los Cristianos

Los-Cristianos-Tenerife

Los Cristianos Tenerife déli reptértől alig 20 percre található. Bár építészetét tekintve nem tartozik a legvonzóbb célpontok közé, az ellátás, az infrastruktúra és a kiváló, nem túl zajos szállodák biztosítják a nyugodt pihenését. Ahogy a későbbiekben olvasható Playa de Las Americas esetében is, kiváló programok várják és itt találja Tenerife legnagyobb strandját a Las Vistast is. Ez utóbbi kényelmes, mintegy 800 méter hosszú part, ahol gyerekekkel is biztonságban érezheti magát. Az éttermek tekintetében számos választási lehetősége adódik, csak a kikötő környékén több száz várja a világ számos konyhájával. Az én személyes kedvenceim a Mezcla&Co, amelyik az egzotikus tapasokat kínál, valamint a Doña Clara étterem, amely kiváló helyi ízekkel várja.

2. Playa de las Américas

Playa-de-las-Americas-Tenerife

Ez a település valójában nem is létezik, csak egy része Los Cristianos városának. Ezt a helyet akkor ajánljuk Önnek, ha az éjszakai életet is ki akarja próbálni. A bulik vitathatatlanul itt a legizgalmasabbak, koronájának 3 ékköve pedig a Hard Rock Café Tenerife, a Papagayo Beach Club és a TIBU Tenerife.

Ezen kívül természetesen itt is talál kiváló, mindenféle vízi sportra is alkalmas strandokat, valamint olyanokat is, melyeket akár kisgyerekekkel is biztonsággal célba vehet. Ha pedig megéhezne, kiemelkedő, nemzetközi konyhát kínáló éttermek közül válogathat.

3. Costa Adeje

Costa-Adeje-Tenerife

Costa Adeje inkább a családosok és a luxust keresők üdülőhelye Tenerifén, itt találja a sziget legnépszerűbb üdülőközpontjait. A kicsit kaotikus elrendezésű partszakaszon változatos kisboltokat, nemzetközi éttermeket és kiváló, minden korosztály igényeit kielégítő, klasszikus, élőzenés és strandbáros klubokat is talál. A hotelkínálat végtelen, a 2 csillagos apartman házaktól a luxus szállodákig mindent megtalál. Ha pedig itt szeretné kipróbálni az éjszakai életet, amely kevéssé érinti a szállodai pihenését, akkor ajánlom a helyiek egyik kedvencét, az Achaman DiscoPubot, vagy a parton található Le Clubot.

Az itt nyaralóknak főként a Torviscas-Fañabé strandot szoktuk ajánlani, bár itt található a gyönyörű Playa de Duque is, ahol egy mojitóval a kezében gyönyörködhet a naplementében.

Ezen a településen találja talán a sziget legexkluzívabb hoteljeit is, így ha a nászútra keres ideális úti célt, vagy a hétköznapokból szeretne kiszakadni, Costa Adeje egészen biztosan jó választás. Costa Adejéhez tartozik Playa Paraiso és La Caleta is, amelyek egy kissé távolabb esnek a nagy turistaközpontoktól.

4. Alcalá, Puerto de Santiago és Los Gigantes

Los-Gigantes-Tenerife

Ezek, a reptértől kb. 45 percre található, korábbi halászfalvak, ahol nem csak csodálatos strandok és gyönyörű kilátás várja, hanem a hely hagyományainak megfelelően, friss, tengeri herkentyűkre specializálódott éttermekből válogathat.

Itt található települések inkább akkor valóak Önnek, ha csendes, nyugodt pihenésre vágyik.

5. Golf del Sur

 golf-del-sur-Tenerife

A másik tuti tippem a friss házasoknak Golf del Sur, ahol gyönyörű hotelek várják. A településnek nincs finom homokos strandja, azonban a hotelek hatalmas medencéi kárpótolják érte. Valójában, ahogyan a neve is mutatja ez a település inkább a golfpályákra specializálódott. Itt találja Tenerife néhány ismert golfpályáját, kiváló infrastruktúra mellett, ami a sivatagos tájban egy zöld oázist jelent.

6. El Médano

medano-Tenerife

El Médano nem csak az én kedvenc városaim egyike, hanem a szörfös-kite-os társadalomé is. Ha vizi sportokat szeretne kipróbálni a szigeten, akkor mindenképp ezt a települést ajánlom. Akkor is Médano lehet a legmegfelelőbb , ha autentikus kanári faluban szeretné eltölteni a nyaralását. A település számos stranddal rendelkezik, fürdőzésre a Hotel Médano melletti mintegy 300 méteres, világos homokos partszakaszt ajánlom, míg a vizi sportokhoz a városka északi és déli részén található partok a legalkalmasabbak.

7. Puerto de La Cruz

Puerto-de-la-cruz-Tenerife

Puerto de la Cruz egy önálló fejezet is lehetne ebben a cikksorozatban, hiszen Észak-Tenerife legjelentősebb üdülőközpontja. Az északi területek teljesen más képet mutatnak, mint a déliek, míg dél inkább (kő)sivatagos, addig észak buja zöld. Persze ez azért lehet így, mert az északi mikroklímában sokszor esik az eső, főként a téli időszakban. A zöldellő táj mellett a másik ok, amiért érdemes Puerto de la Cruzban nyaralnia, hogy számos természetes medencét talál a területen. A sziklás partoknál a vizet nézni sokkal szebb látvány, mint a déli homokos strandokon.

Raáb Szilvia

ViaSale travel, a Kanári-szigetek specialistája