Bárhová is utazunk, minden országban akadnak olyan nevezetességek, melyeket utazóként látnunk kell. Rómában járva ilyen a Colosseum, Párizsban az Eiffel-torony. Nem meglepő, hogy a Kanári-szigeteken járva is akadnak olyan nevezetességek, amelyeket, ha nem láttunk, olyan, mintha nem is jártunk volna a helyszínen.

Ebben a bejegyzésben mutatunk Önnek 3+1 olyan nevezetességet Tenerife szigetén, melyet a csodálatos aranyhomokos strandok mellett mindenképp érdemes a vakáció során megnéznie!

Hamisítatlan mediterrán élmény: a Santa Cruz de Tenerife-i karnevál

3-1-legfontosabb-látnivaló-Tenerifén-minden-utazó-számára-karnevál

Ha valami igazán mediterrán dologra vágyunk, kihagyhatatlan élményt jelent Tenerife évente megrendezésre kerülő látványossága, a Santa Cruz-i karnevál, mely minden év februárjában, a sziget fővárosában kerül megrendezésre, és a világ minden tájáról rengeteg látogatót vonz. Nem véletlenül, hiszen a karnevál egy igazán vérpezsdítő élmény, amely több héten át utcabálokkal, koncertekkel, tűzijátékkal és megannyi érdekes programmal várja a kíváncsi vendégeket.

A fesztivál igazi fénypontját a fő felvonulás jelenti, ami egy több órás, semmihez sem fogható élmény. Ilyenkor a város utcáin tematikus kocsik, táncosok és extravagáns jelmezbe öltözött emberek vonulnak fel, a legszebb látványosságot pedig a karneválkirálynő jelenti.

De hasonlóan izgalmas a karnevál zárófelvonulása, az Entierro de la sardinia (a szardínia temetése), ami egy temetési menet paródiájaként „siratja el” a fesztivált és egy szardíniát ábrázoló képmás elégetésével jelzi a karneváli időszak végét.

Acantilados de Los Gigantes: Tenerife óriása

3-1-legfontosabb-látnivaló-Tenerifén-minden-utazó-számára-los-gigantes

Los Gigantes egy csendes üdülővároska Tenerife szigetén, mely nevét a fő nevezetességéről, az Acantilados de Los Gigantes-ről, a tengerparton 500-850 méter magasra emelkedő meredek sziklafalakról kapta. Ezt az üdülőhelyet már csak azért is imádják a turisták, mert kiváló helyet jelent az óceán élővilágának megjelenésére. A bálnák és a delfinek is nagy számban szoktak itt megjelenni, látványuk pedig igazán különleges élményt jelent.

De természetesen Los Gigantes a csendes, nyugodt környezet, a megannyi természeti szépség és a gyönyörű környezet miatt is egy olyan hely, melyet Tenerifén járva mindenképp érdemes meglátogatni. A meredek tengerparti sziklák hajóval közelíthetők meg, fölénk magasodva pedig lélegzetelállítóan monumentális, gyönyörű látványt garantálnak.

La Laguna: a hely, amit a történelem szerelmesei is imádni fognak

3-1-legfontosabb-látnivaló-Tenerifén-minden-utazó-számára-la-laguna

San Cristóbal de La Laguna egy különleges kisváros Tenerifén, amely 1999 óta az UNESCO világörökség részét képzi. Olyan látványosság, amit a szigeten járva nem lehet kihagyni, hiszen minden egyes sarkon bővelkedik a látnivalókban.

A helyiek által egyszerűen csak La Lagunának hívott település pasztellszínű házai és macskaköves utcái igazi mediterrán hangulatot árasztanak. A hangulatos kávézók, borozók és kézműves portékákat áruló boltocskák mellett rengeteg történelmi épület és interaktív múzeum várja azokat, aki érdeklődnek az építészet, a történelem és a művészetek iránt.

La Laguna egyértelműen olyan, csodálatos hely, ahol Tenerife szigetén járva megéri legalább egy napot eltölteni, hiszen a rengeteg élmény mellett sok tudást és érdekességet is magunkba szívhatunk az olyan helyeken, mint a Casa Lercaro történelmi múzeum vagy a Tudományos és Kozmikus Múzeum, melyek nemcsak a felnőtteket, de a gyerekeket is tárt karokkal, érdekes látnivalókkal és programokkal várják.

Güímar: a titokzatos piramisok otthona

3-1-legfontosabb-látnivaló-Tenerifén-minden-utazó-számára-guimar

Elsőre talán meglepő lehet, de Tenerife szigetén is épültek piramisok. És habár a négyszögletes alaprajzú építmények egészen másak, mint az Egyiptomból jól ismert “nagytestvéreik”, legalább annyira titokzatosak és misztikusak.  A történészek a mai napig nem tudják pontosan, hogy kik, milyen célból és hogyan készítették Güímar piramisait.

Sokak szerint az építmények csupán a XIX. században születtek, mások azonban jóval rejtélyesebb történeteket társítanak a furcsa építményekhez. Bármi is legyen az igazság, egész biztos, hogy Tenerife szigetén járva érdemes egy pillantást vetni a kis település különleges, maja és azték piramisokat idéző épületeire.