Tenerife a Kanári-szigete igazi gyöngyszeme, a turisták kedvelt célpontja. Nem véletlenül, hiszen rengeteg látványosságot tartogat, az aranyhomokos partoktól kezdve egészen a csodálatos, mesébe illő városokig. Ezek közt pedig olyan gyöngyszemek is akadnak, melyek az átlag turistautak során rejtve maradnak a kíváncsi tekintetek elől.

Ebben a bejegyzésben bemutatunk 3 olyan helyet, amelyeket az átlagos turisták kevésbé ismernek és sokszor kihagynak a programból, azonban Önnek mindenképp érdemes látnia őket, ha Tenerifére látogat!

Spanyolország legmagasabb pontja: a Teide

3-hely-ahová-átlag-turista-nem-jut-el-Tenerifén-1

Tenerifére sokan úgy gondolnak, mint a napfény és a végtelen nyár otthonára, és leginkább a gyönyörű, aranyhomokos partok vonzzák őket a szigetre. Az igazság azonban az, hogy Tenerife nem csupán a napfény és az óceán szerelmesei számára ideális célpont, de azoknak is tökéletes, akik imádnak túrázni és a természet szépségeiben gyönyörködni.

Az ő számukra lehet különleges látványosság az Atlanti-óceánból kiemelkedő legmagasabb hegycsúcs, a Teide. A Teide 3715 méteres magasságával a világ harmadik legmagasabb vulkanikus hegysége. Évmilliókkal ezelőtti kitörése hozzájárult Tenerife szigetének kialakulásához, mára pedig a sziget egyik ikonikus látnivalójává vált.

Méretének és hírnevének köszönhetően tehát kevésbé mondható rejtettnek, a legtöbb, napozni vágyó turista napirendjéről azonban mégis kiesik. A vulkán csúcsát autóval, vagy kirándulás során is megközelíthetjük, a csúcs azonban csak külön engedéllyel látogatható.

Naponta összesen 200 ember juthat csak fel a vulkán hegycsúcsára, így az élmény igazán különleges. A Teide-túra egyértelműen megéri azt, hogy előre tervezzünk, hiszen a sziget legmagasabb pontjáról a látvány szavakkal leírhatatlan.

A gyönyörű, háborítatlan természet: Anaga Rural Park

3-hely-ahová-átlag-turista-nem-jut-el-Tenerifén-3

Azok számára, akik a sziklás hegységek helyett jobban kedvelik a természet lágy, zöld ölét, Tenerife szintén tartogat csodálatos látnivalókat. Ilyen látványosság az Anaga Rural Park is. A hatalmas erdő 2016 óta az UNESCO Bioszféra Rezervátum része, és több mint 1900 fajnak ad otthont. Köztük különleges madaraknak, hüllőknek, kétéltűeknek és halaknak is.

A park több, népszerű túraútvonalon is bejárható, melyek közül a Cruz del Carmen látogatóközponttól a part menti Taganana-ig vezető számít a legnépszerűbbnek. Nem véletlenül, hiszen itt a kiadós kirándulás végeztével az óceánban fürdőzve moshatjuk le magunkról az út porát és frissülhetünk fel a csodálatos élmény után.

Az Anaga Rural Park elmaradhatatlan látnivaló azok számára, akik kedvelik a természetet, és szeretnék testközelből látni azt, milyen is a sziget élővilága, és nyugodt, csende, turistáktól kevésbé hemzsegő helyen szeretnék kipihenni magukat.

A vadregényes északi partok

3-hely-ahová-átlag-turista-nem-jut-el-Tenerifén-4

Tenerife déli partjai rengeteg turistát vonzanak, ami nem csoda, hiszen Los Cristianos aranyhomokos partjai és a Playa de las Americas is gyönyörű. A szezonban azonban az itt található strandok zsúfoltabbak, mint az északiak, amelyek inkább sötét homokosak, néhol egészen vadregényesek.

Ezek igazi, háborítatlan, természetközeli helyek. Olyannyira, hogy sokszor kiépített út sem vezet a strandokig. Playa de Antequera-t például a helyiek a sziget egyik legszebb strandjának tartják, a turisták körében azonban mégis kevésbé számít népszerűnek. Ennek oka, hogy megközelítése csak 2-3 órás gyalogtúrával vagy hajóval lehetséges.

Abban az esetben azonban, ha valami igazán különleges látnivalóra vágyunk, érdemes ellátogatni Playa de Antequera-ra, ahol az érintetlen természetben csodálatos fekete homok, barlangok és különleges sziklák teszik igazán csodálatossá a látképet

Fedezze fel Ön is Tenerife rejtett csodáit!

Ha szeretne ellátogatni ezekre a lélegzetelállítóan gyönyörű helyekre, vagy egyéb, a turisták elől rejtett gyöngyszemek felfedezését tervezi, keressen minket bátran. Mi mindent megszervezünk Önnek, ami a tenerifei látogatáshoz szükséges, az utazástól kezdve a szálláson át egészen a hivatalos biztosításig.

Mindezt akár tapasztalt idegenvezetőkkel is, akik úgy ismerik a helyet, akár a saját tenyerüket és készséggel állnak a kikapcsolódni vágyók rendelkezésére a különleges látnivalókat és életre szóló élményeket rejtő sziget felfedezésével kapcsolatban.

Raáb Szilvia

ViaSale Travel