Tenerife szigete csodálatos hely, mely minden utazót lenyűgöz. A vakációt azonban a gyönyörű látnivalók és a fantasztikus strandok mellett az teszi igazán emlékezetessé, ha megfelelően felkészülünk az utazásra.

Ebben a bejegyzésben mutatunk Önnek pár hasznos tippet, melyek segítenek abban, hogy az első látogatás Tenerifén igazán felhőtlen és maradandó élmény lehessen.

Ne csak a pihenésre szánjunk időt: kikapcsolódás aktívan

3-alapvető-tipp-az-első-tenerifei-látogatáshoz

Tenerifére a legtöbb turista kikapcsolódni és pihenni érkezik. Érdemes azonban tudni, hogy a sziget rengeteg csodálatos látnivalót és különleges lehetőséget kínál az aktív pihenésre is. Egy hangulatos kirándulás a hegyekben, a bálna- és delfinles üvegfenekű hajóval vagy a búvárkodás egytől egyig olyan programok, melyeket a Kanári-szigeteken járva egy turistának mindenképp érdemes kipróbálnia.

Éppen ezért érdemes úgy tervezni, hogy az időt ne csak napozással és fürdéssel töltsük. A vakációból legalább 1-2 napot szánjunk Tenerife természeti csodáinak és gyönyörű településeinek felfedezésére, hiszen ez egy olyan lehetőség, melynek során rengeteg felejthetetlen, életre szóló élményt gyűjthetünk.

Csomagoljunk előrelátóan: ne tréfáljon meg az időjárás!

3-alapvető-tipp-az-első-tenerifei-látogatáshoz

Ha a Kanári-szigetekről beszélünk, sokaknak az örök napsütés és a forró óceánparti homok jut eszébe. A forróság helyett azonban sokkal jellemzőbb rá a kellemes, élhető idő, nem véletlenül nevezik “az örök tavasz szigetének” is. Érdemes azonban tudni, hogy Tenerife időjárása szeszélyes is lehet. Különösen abban az esetben, ha időnket nem csak azzal töltjük, hogy a strandon süttetjük a hasunkat.

Nyáron a parton a hőmérséklet átlagosan 25–35 fok között mozog, ami kifejezetten ideális arra, hogy bármikor csobbanjunk az óceánban. A hegyekben azonban ennél lényegesen hűvösebb, 10–20 fok közötti hőmérséklet az átlagos. Késő ősszel és télen a tengerparton szintén kellemes az idő, és 20–30 fok között várható a hőmérséklet, a hegyekben viszont 0–15 fokra is lehűlhet.

Ez azt jelenti, hogy ha a vakáció során kirándulni is szeretnénk, érdemes a fürdőruha és a naptej mellett néhány extra ruhadarabot is bekészíteni. Egy könnyű kabát és egy melegebb pulóver nagyon jól jöhet, és lehetővé teszi azt, hogy olyan látnivalókat is megcsodálhassunk, amire nem minden turista szakít időt, ha a szigeten jár.

Ne egyedül szervezzük az utazást: legyen a vakáció a kikapcsolódásé

3-alapvető-tipp-az-első-tenerifei-látogatáshoz

Egy több napos vagy épp több hetes nyaralás megszervezése komplikált feladat lehet. Különösen abban az esetben, ha valahová életünkben először látogatunk el. Ilyen esetekben sokszor a legcsodálatosabb látnivalók maradnak ki a programból, abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy helyi kontakt hiányában nem tudjuk pontosan, mit érdemes megnéznünk az átlagos turistacsalogató látványosságokon kívül.

Tenerife rengeteg eldugott kis stranddal, természeti kinccsel és történelemi látnivalóval rendelkezik, melyek egytől egyig arra várnak, hogy felfedezzük őket. Nagy kár lenne őket csak azért kihagyni, mert az időnket a kikapcsolódás helyett a szervezésre és az utazással kapcsolatos teendők intézésére szánjuk.

Ha minket választ a tenerifei utazás megszervezésére, az több okból is jó döntést jelent. Egyrészt mi mindent elintézünk Önnek, az utazástól kezdve a szálláson át egészen a hivatalos biztosításig. Másrészt olyan tapasztalt idegenvezetőkkel dolgozunk együtt, akik úgy ismerik a szigeteket, akár a saját tenyerüket és készséggel állnak mindenben az Ön rendelkezésére is annak érdekében, hogy akár egyedül, akár családjával utazik, kizárólag a pihenésre, a feltöltődésre és az élmények begyűjtésére koncentrálhasson!