Tenerife

Tenerife két részből áll: déli üdülőhelyek, mint Playa de las Américas, Los Cristianos és Costa Adeje és a sziget másik arca, az északi rész, vagy akár mondhatjuk azt is, hogy a sziget többi része. Tenerife “többi részén” élnek a helyiek, a kanári emberek már évszázadok óta.

Évszázados város Tenerifén

Mit kínál önnek Tenerife?

Sokszínűséget. Ez a sziget elég nagy ahhoz, hogy helyet adjon egy nagyvárosnak, számos történelmi központnak, kis falvaknak hagyományos építészettel és a világ egyik leghíresebb nemzeti parkjának.

A Teide Nemzeti Park vulkanikus tájain akár napokig bolyonghat úgy, hogy egyetlen lélekkel sem találkozik. Ez a kis sziget büszkélkedhet nem csak Spanyolország, de az egész Atlanti-térség legmagasabb hegységével, amit már a repülőről érdemes megfigyelnie. És persze a sziget telis-tele van strandokkal, amelyek nem csak ingyenesek, de tiszták és biztonságosak is.

A Teide repülőről nyújtja az egyik legszebb látványt

Forrás: flywithstan.com

A Kanári-szigetek közül Tenerifén élnek a legtöbben, mintegy 900 ezer ember. Az idelátogató belföldi és külföldi turisták száma is itt a legnagyobb. Ennek megfelelően számos kiváló éttermet talál a szigeten, a hagyományos kanári konyhától kezdve a Michelin csillagos éttermekig.

Különbségek-Kanári-szigetek-között-2.jpg

A kanári emberek lelkét és életmódját sok-sok kultúra befolyásolta az évszázadok során, az ősi guanche, a spanyol, a dél-amerikai és az afrikai hatás is fedezhető a mindennapokban. Ennek a kulturális egyvelegnek köszönhetően nehezen teheti ki az utcára a lábát, hogy ne egy fiesta közepén találja magát.

Karnevál Santa Cruz de Tenerife városában

Érdemes elolvasnia az alábbi cikket is: Tenerife nem csak napsütés! Programajánló 1. rész: kirándulások

Gran Canaria

Sokan mondják, hogy Gran Canaria hasonlít Tenerifére, már ami a változatosságát jelenti. A két szigeten tényleg sok azonosságot fedezhet fel. Valószínűleg ezért is gyakran versenyez a két sziget egymással: legnagyobb városi strand, legnagyobb karnevál, hogy csak egy-egy példát említsek. Ha tetszett önnek Tenerife, akkor Gran Canariát is szeretni fogja.

Mit kínál önnek Gran Canaria?

Gran Canaria sivatagos részei elképesztő látványt nyújtanak, ahogyan a főváros történelmi városrészei is. Gran Canarián nem kell nélküköznie a városlátogatást, a városi hangulatot sem. Gran Canaria egyik egyedülálló értéke, Las Canteras, ami nem csak a világ második legnagyobb egy városi strandja, hanem a Kanári-szigetek zenei központja is.

Gran Canaria Maspalomas

Gran Canaria tájait nem tarkítják igazán magas csúcsok, azonban a legszebb kilátás az 1.700 méter magas hegyéről esik Tenerife vulkánjára, a Teidére. A hegyi kősivatagban épp olyan mély csend uralkodik, mint Maspalomas homokdűnéinél, a völgyekben meghúzódó borászatok, sajtüzemek olyan helyek, amelyeket nem szabad kihagynia, ha ellátogat erre a csodálatos szigetre.

Különbségek-Kanári-szigetek-között-6

Ha programot keres Gran Canarián, elég csak ide kattintania!

Fuerteventura

Fuerteventura a “legrégebbi” sziget mind közül. A szinte állandó szél miatt a szörfösök, kiteosok, vitorlázók álomszigete, ahogyan azoknak is, akik rajonganak a fehér homokos strandokért. Fuerteventura a Kanári-szigetek strandparadicsoma, a kevesebb mint 100 ezer főnyi állandó lakosra 150 kilométernyi gyönyörű, kiépített, biztonságos strand jut.

Különbségek-Kanári-szigetek-között-7

Fuerteventura a legkevésbé látogatott sziget, bár népszerűsége egyre növekszik a turisták körében.

Mit kínál önnek Fuerteventura?

A Corralejo melletti homokdűnék között leginkább a Szaharában érezheti magát, épp ezért olyan különleges, hogy pár lépés alatt eléri a világ egyik legszebb strandját. Fuerteventura legnagyobb vonzereje ez: végeláthatatlan arany homokos partok, a kanári élet nyugodt ritmusa, a legjobb ételek és persze a türkiz óceán.

Correlejo homokdűnéi Fuerteventurán

Ha kicsit eltávolodik a strandoktól, a sziget még tartogat jó pár meglepetést önnek: egyedi és érdekes madárvilága, apró falvai, évszázados szélmalmai mind-mind önt várják. És ha programot keres, akkor nem szabad kihagynia az alig fél óra alatt elérhető kisebb szigeteket: Isla de Lobos lakatlan szigetét és Lanzarote elképesztő tájait.

Los Hervideros hullámai Lanzarote szigetén

Ha felfedezné Fuerteventura további kincseit, akkor itt érdemes programot választania!

A rövid kompúttal elérhető Lanzarote szigete számos meglepetést tartogat önnek: vulkáni hegyeket, a kanári építészet csodáit, barlangokat és talán a legjobb kanári borokat.

Önnek melyik a kedvenc szigete, szóljon hozzá cikkünkhöz!

Raáb Szilvia

ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája