Az örök tavasz szigete, Tenerife híres strandjairól, szórakozási lehetőségeiről, de érdemes egy kicsit közelebbről is megismerkedni ezzel a különleges hellyel. Tenerife sokkal többet kínál önnek, mint végtelen napsütés, strandok és éttermek hatalmas választéka. A hegyek, az éjszakai élet, a történelmei és természeti látványosságok, a kulturális események és természetesen a karnevál, mind-mind önmagában megéri, hogy ellátogasson erre a különleges szigetre.

Tenerife mindössze 100 Km-re található Marokkótól, időjárása egész évben meleg, napos. Az Atlanti-óceán felől érkező szél világszínvonalú helyszínt biztosít a vizisportokhoz, míg a sziget közepén található Teide vulkán, a világ egyik legváltozatosabb táját mutatja be önnek.

Ha azon gondolkodik, hogy a fürdésen és napozáson kívül még mi mindennel töltheti pihenését, akkor érdemes követnie ezt a cikksorozatot!

Kirándulások

1. Fedezze fel a Teidét!

Fedezze-fel-a-Teidét-Tenerife-Kanári-szigetek

3500 méter magasan állva már nehezebb a levegővétel: nem véletlen, hisz Spanyolország legmagasabb csúcsán áll. A Teide a világ harmadik legnagyobb vulkánja is, három kilátója pedig fantasztikus panorámát nyújt Tenerifére és a környező szigetekre is. Magyar nyelvű programokon is részt vehet, melynek során nem csak a Teidét és az őt körülölelő nemzeti parkot, hanem számos más érdekességet is megtekinthet a szigeten!

A kirándulása során megismerkedhet a Teide Nemzeti Parkkal is, amely az UNESCO Világörökség részét képezi. A vulkáni láva által képzett síkságok váltakoznak a sűrű erőkkel, de “kötelező” ellátogatnia a Roques de Garcíához is.

Programajánlatunk: Magyar teide szigetkörút >>

2. Los Gigantes sziklái

Los-Gigantes-sziklái-Tenerife-utazás-Kanári-szigetek

A “nagyok” sziklái 500-800 méteres magasságba nyúlnak ki az óceánból, melynek látványa a víz felől vagy a szárazföldről is lenyűgöző. A guanchék (a Kanári-szigetek őslakosai) “a pokol falaként” emlegették a helyet. Los Gigantes szikláit a víz felől delfin- vagy bálnalessel érdemes összekötni, vagy egy kellemes napfürdőzéssel egy yachton. Ha pedig a szárazföld felől gyönyörködne a sziklafalakban, akkor magyar nyelvű kirándulást érdemes választania.

3. A világ egyik legszebb panorámája: Masca túra

Masca-túra-Tenerife-utazás-Kanári-szigetek

Masca egykori faluja az óceántól távol eső dombtetőn húzódik meg, kikötője egy pár órás, csodás gyalogtúrára esik a községtől. Ha már többször járt Tenerifén és szeretne újat felfedezni, érdemes kipróbálnia ezt a kirándulást. Mascától a tengerig húzódó vízmosásban egy három órás, kalandos gyalogtúrán vehet részt, így közelről is megcsodálhatja a 300-600 méteres sziklafalakat. A túra végén várja a strand, majd kishajóval kel át Puerto de Los Gigantesbe, ahonnan transzferbusz viszi vissza a szállására.

4. Ezer éves sárkányfa

Icod-de-los-vinos-1000-éves-sárkányfa-Tenerife-utazás-Kanári-szigetek

Egy tenerifei utazás nem lehet teljes az 1000 éves sárkányfa nélkül, ami a sziget egyik szimbóluma. A spárgafélék csoportjába tartozó fa valós kora “csak” 5-600 év lehet. A 19. században élt egy ennél is nagyobb példány a szigeten, azonban 1868-ban egy vihar elpusztította.

Programajánlatunk: Magyar teide szigetkörút >>

5. Bálna- és delfinles

Delfin-bálna-les-Tenerife-utazás-Kanári-szigetek

A világ tengereiben és óceánjaiban 79 fajta cetféle található, és ezek közül 29 a Kanári-szigeteknél látható. A delfinek és a bálnák egész évben jelen vannak a kanári-szigeteki vizeken, így a velük való találkozás esélye majdnem 100% egy-egy kirándulás alkalmával.

Ha találkozna az Atlanti-óceán delfineivel és bálnáival, érdemes ezt a kirándulást kipróbálnia >>