A középkori lovagi tornától a világszinvonalú tematikus parkokig Tenerife fantasztikus programokat kínál minden korosztály számára. Összegyűjtöttük önnek a sziget legjobb családbarát programjait, amelyek remek szórakozást nyújtanak kicsiknek, tiniknek és felnőtteknek egyaránt.

csaladi programok tenerife

Ha kirándulni is szeretne, ha megnézné a Teide örökfehér csúcsát, vagy Tenerife legfontosabb városait, ezt a cikkünket is olvassa el »

Loro Park

Tenerife, a Kanári-szigetek és a világ legszebb növény és állatparkjának története néhány tíz papagájjal kezdődött, 2017-ben a világ legjobb állatkertje lett és Tenerife legismertebb látványosságai közé is tartozik. Ma már több mint 350 papagájfaj él itt, és további számos állattal bővült a park: gorillákat, jaguárokat, fókákat, gyilkos bálnákat, delfineket, cápáket, pingvineket, flamingókat és több száz állatot láthat. A park kiemelkedő látványosságai közé tartozik a Planet Penguin, amely hiteles antarktiszi környezetet biztosít az állatok számára.

A Loro Park azonban nem egy egyszerű állatkert, hanem számtalan állatvédő szervezet díjazottja is, hiszen kiemelkedő munkát végeznek az állatvédelem területén: szinte minden új állat egy-egy veszélyeztetett helyről, bezárásra váró állatkertből, vagy éppen lefoglalt “csempészáruból” érkezik.

A Loro Parkról további érdekességeket talál egy korábbi cikkünkben »

Siam vízipark

Tenerife legnagyobb szórakoztató parkja, a thai témájú Siam Park szintén népszerű családi program, a szórakoztató központ minden korosztály számára örömet nyújt. A pihenni vágyókat lassú folyó, luxus pihenést nyújtó privát részleg, hatalmas hullámmedence, homokos strand várja. A kicsiket az Elveszett város nevű gyermekrészlegben játszhatnak, az adrenalinfüggők pedig számos 5 csillagos csúszdát próbálhatnak ki, mint a Power Tower, ami egy 28 méter magas, szinte függőleges csúszda, ahonnan 80 km/h sebességgel csúszik majd egy cápaalagútba.

Természetesen a félősebbek sem fognak unatkozni!

Tudományos múzeum és a világegyetem

Tudósok, csillagászok és űrhajósok által is tervezett múzeum, amely nem követi a hagyományos múzeumok tematikáját. Az inkább szórakoztató parkra hasonlító kiállítótér főként olyan felnőtteknek és gyerekeknek készült, akiket érdekelnek a tudományok és a kozmosz működése.

Több mint 70 interaktív kísérlet nem csak szórakozás, hanem izgalmas tanulás is.

Monkey Park

A park neve félrevezető, hiszen nem csak 20 majomfaj él a parkban, hanem lemúrok, iguánák, krokodilok, teknősök és kígyók is. A kicsiny állatkertben az állatok élettere kifejezetten nagy, és a park munkatársai komoly munkát végeznek a veszélyeztetett főemlősök megmentése érdekében.

Delfin és bálnales

A világ tengereiben és óceánjaiban 79 fajta cetféle található, és ezek közül 29 a Kanári-szigeteknél látható. A delfinek és a bálnák egész évben jelen vannak a kanári-szigeteki vizeken, így a velük való találkozás esélye majdnem 100%. Látogasson el Los Gigantes fenséges szikláihoz, és fürödjön egyet a bálnák és delfinek közelében!

A kiránduláshoz szinte bármilyen stílusú hajót igénybe vehet: utazhat katamaránon, kalózhajón, jet-skin vagy motoroson.

Lovagi torna San Miguel várában

A Castillo San Miguel várában várjátékok, lovagi tornák, középkort idéző lakomák várják önt és a gyerekeket. Utazzon vissza a középkorba, kapcsolódjon ki egy múltidéző programon!

Ön melyik programot próbálná ki a családjával? Írja meg kommentben!

Raáb Szilvia

ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája