Oasis Park, Fuerteventura

Az Oasis Park Fuerteventura egyetlen állatkertje, melyet a sziget déli részén elhelyezkedő La Lajitában talál. A park 800 000 négyzetméteren terül el, ami magába foglal egy rendkívül látványos növényrezervátumot is. A Kanári-szigeteken kizárólag itt találkozhat afrikai elefántokkal és vízilovakkal. A park érdekessége továbbá, hogy az alapítók eredeti célja egy állat rehabilitációs központ létrehozása volt, ezt a funkcióját a mai napig megtartotta az állatkert.

A tulajdonosok azzal a szemlélettel működtetik a parkot, hogy az állatok – melyek közül néhány faj különösen veszélyeztetett – minél jobb körülmények között éljenek, valamint, hogy ön testközelből is megismerhesse őket. Ezt a célt interaktív programok segítségével biztosítják, mint például úszás az oroszlánfókákkal vagy a tevegelés.

Palmitos Park, Gran Canaria

Gran Canaria délkeleti részén fekvő Maspalomas városában találja a Palmitos Parkot, ami nem egy hagyományos állatkert, hanem egy botanikus kert és egy állatkert ötvözése. 3 fő látványossága van a parknak: a delfin, a papagáj, illetve a ragadozó madár show. A pálmafák és orchideák közötti séta közben ne ijedjen meg, ha komodói varánuszba, vagy krokodilba botlik, ugyanis ők is a kert lakói. A parkban 230 egzotikus madárfaj, valamint több száz pillangó él, így a sétája alatt ezeket az állatokat is testközelből láthatja.

Rancho Texas, Lanzarote

Lanzarote tematikus parkjában nem csak egy állatkertet, hanem egy aquaparkot és egy stílusos vadnyugati díszletek közé telepített szórakoztató központot is talál. Számos állatfajjal találkozik majd ebben a parkban, fontos célja az üzemeltetőknek, hogy a gyerekek testközelből is megismerkedhessenek az állatokkal. A Lilliput Farmon több faj képviselteti magát, a kicsik testközelből szemlélhetik a pókokat, a madarakat, lovakat is. A park büszkélkedhet különleges bivalyokkal, antilopokkal, pumával és a rendkívül ritka fehér tigrissel is. A parkban lehetőség van fókákkal úszni, megsimogathat delfineket, valamint papagáj-, delfin show-n és ragadozó madarak reptetésén is részt vehet.

Loro Park, Tenerife

Tenerife egyik, vagy talán legfontosabb látványossága a Puerto de la Cruzban található állat- és növénypark, mely egész napos kikapcsolódást nyújt felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. A park fő látványosságát egyértelműen az orkák, azaz a gyilkos bálnák show-ja nyújtja, mely Europában egyedülálló szórakozási lehetőség. De nem csak ők csinálják „a műsort”, hanem a papagájok, a delfinek és a fókák is szórakoztató előadással várják.

Két show között pedig egy hatalmas, ritka orchideákkal teli kertben sétálhat. Fontos megemlíteni, hogy az állatkert üzemeltetői szívügyüknek érzik az állatok és a természet védelmét, ami az állatok minőségi tartását, illetve a számukra kialakított idilli környezetet is magába foglalja.

A Loro Parkot 2017-ben nemcsak a a világ legjobb állatkertjének választották a Tripadvisoron, hanem elnyerte a Global Humanitarian Award-ot is, amit a világ egyik legfontosabb szervezete, az American Humane, szakmai zsűrije ítélt a parknak az állatok megmentésért és természet védelméért.

Raáb Szilvia

lANZAROTE-SZILVESZTER-KANÁRI-SZIGETEK-NYARALÁS