Gran Canaria, akár a többi Kanári-sziget egész éves nyaralóhely, így akár nyáron utazni, akár télen tervezi a családi pihenést, sok programot, látványosságot talál majd.

csaladi programok gran canarian 0

Aqualand, Maspalomas

Gran Canaria legnagyobb viziparkja, amely minden korosztály igényeit kielégíti. A bátrabbaknak ajánljuk a Mamutot, ahol egy matrac segítségével veszik a bukkanókat, a kicsik pedig a Children’s Paradise nevű mini víziparkban szórakozhatnak.

A Discovery Beach egy klasszikus hullámmedence, egy homokos parttal, így lazításra is kiválóan alkalmas. Ha még nyugodt, pihentető programot keres, akkor a Pirate Rivert ajánljuk.

csaladi programok gran canarian 1

Holiday World, Maspalomas

Gran Canaria egyik legnépszerűbb családi programja ez a klasszikus vidámpark.

Jó pár olyan játék van, amelyet minden korosztály együtt élvezhet: az Aquatic Familiar Trackkel saját csónakot vezethetnek, vagy a kisvonatozást is szeretik a kicsik. A parkban található hullámvasút, óriáskerék és minden olyan attrakció, amely nélkül egy modern vidámpark nem létezhet. Ha szeretnének egy kicsit eltávolodni a vidámpark hangulattól, akkor látogassanak el a szabadidőközpontba, ahol egy bowlingpálya és egy játékterem is nyitva áll egész évben.

csaladi programok gran canarian 1

Palmitos Park, Maspalomas

Állatkert és botanikus park, ahol a gyerekek örömmel fognak ismerkedni a vadon élő állatokkal, mint a ragadozó madarak, papagájok, a gibbonok és az orángutánok. A mi kedvencünk a szurikáták, hiszen az egyik legviccesebbek.

csaladi programok gran canarian 1

A Palmitos parkban még van néhány fontos felfedeznivaló, amelyről ide kattintva olvashat »

Sioux City, Playa Del Aguila

A sziú indiánok korát idéző tematikus park eredetileg filmek díszleteként szolgált, ma már Gran Canaria egyik különleges vidámparkja. A város a vadnyugati filmek stílusát tökéletesen hozza: szalonok, templomok, bank és természetesen a helyi börtön, amelyek ma már játszótérként működnek.

csaladi programok gran canarian 1

Tevegelés, Maspalomas

Bejárni Maspalomas homokdűnéit teveháton csodálatos szórakozás az egész család számára! Élvezze az utazást Maspalomasban. Több túra közül választhat: 30 perces séta a homokdűnék között, illetve egy hosszabb utazás a tevepark látogatásával egybekötve. Ha kisgyermekkel utazik, érdemes először a rövidebb kirándulást választania, hogy biztos legyen benne, hogy a gyermek is élvezi a kirándulást.

csaladi programok gran canarian 1

Casa de Colon (Kolombusz-ház), Las Palmas

Gran Canaria egyik első kormányzója Kolumbusz Kristóf volt, és a nagy útja előtt, 1492-ben is kikötött ezen a szigeten. A Kolombusz ház nagyszerű hely a történelmet, történelmi meséket kedvelő gyerekeknek, hiszen a múzeum szobái pontosan tükrözik az 1400-as évek berendezését.

csaladi programok gran canarian 1

Ha szeretné még további programok között válogatni, kattintson ide!

Raáb Szilvia

ViaSlae Travel, a Kanári-szigetek specialistája