Tudjon meg néhány érdekességet a Kanári-szigetekről, ami Spanyolország része, de az afrikai partokhoz fekszik közel, ezért az időjárás egész évben kellemes. Télen nincsen hideg, nyáron pedig ritkán kúszik a hőmérséklet 30 fok fölé.

1. Mert nem kell egyet választania!

A Kanári-szigetek nem csak egy-két szigetet jelent, mindegyik úticélról újabb és újabb szigetek fedezhetőek fel! Ha Tenerifén jár, könnyen átugorhat La Gomerára vagy akár Gran Canariára is, Fuerteventuráról pedig pár 10 perc hajóúttal, vagy vízitaxival elérheti Lanzarote szigetét, vagy a hivatalosan lakatlan Isla de Lobost is!

19-ok-hogy-idén-ellátogasson-a-Kanári-szigetekre

2. Mert az időjárás mindig kellemes

Az afrikai partok közelében fekvő Kanári-szigetek éghajlata egyedülálló, fekvéséből adódóan hasonló klímájának kellene lennie, mint a Szaharának. Azonban a hideg Kanári-áramlatnak köszönhetően a világ legjobb éghajlatával rendelkeznek a szigetek. Ez az egyik oka annak, hogy a turisták egész évben jelen vannak a szigeteken.

3. Mert a szigetek sokszínűek

A nyüzsgő Gran Canariától, a gyönyörű Fuerteventurán át, Tenerife változatos természeti csodáiig választhat nyaralóhelyet!

19-ok-hogy-idén-ellátogasson-a-Kanári-szigetekre-3

4. Mert gyönyörűek a strandok

Az egyik dolog, amit a legjobban szeretnek az ide látogatók az a sokszínűség. Nemcsak gyönyörű, fehér homokos strandokat, azúrkék óceánt talál, de vannak különleges fekete homokos partok is, melyek a szigetek vulkáni eredetének köszönhetőek.

19-ok-hogy-idén-ellátogasson-a-Kanári-szigetekre-5

5. Mert ez tökéletes helyszín a búvárkodáshoz

Még sosem próbálta a búvárkodást? A Kanári-szigeteken nem csak számtalan lehetősége adódik kipróbálni ezt a vízi sportot, de nem is kell olyan mélyre merülnie, mint a Földközi-tengeren, hogy találkozzon a víz alatti csodákkal.

19-ok-hogy-idén-ellátogasson-a-Kanári-szigetekre-6

6. Mert a természet számtalan szabadtéri lehetőséget kínál önnek

Lehet, hogy nem gondolta volna, de a szigetek sok lehetőséget kínálnak a túrázáshoz és a hegyi kerékpározáshoz egyaránt. Tehát, ha vonzza a csúcshódítás, akkor sem fog unatkozni a Kanári-szigeteken!

19-ok-hogy-idén-ellátogasson-a-Kanári-szigetekre-7

7. Mert soha nem elég a jó sajtból

A sajtbarátok paradicsoma a Kanári-szigetek! Minden sziget rendelkezik legalább egy saját sajttal, melyek közül több is elnyerte a World Cheese Awards díjat!

19-ok-hogy-idén-ellátogasson-a-Kanári-szigetekre-8

8. Mert kiválóak a borok

Nem csak a sajtok mellé ajánljuk a helyi borokat, hanem önmagukban is. A Kanári-szigetek világhírű borairól, borászatairól is, így ezeket sem szabad kihagynia a szigeteken!

19-ok-hogy-idén-ellátogasson-a-Kanári-szigetekre-9

9. Mert láthatja a Tejutat!

Több sziget érintetlen természeti területei elég magasan vannak ahhoz, hogy a felhők ne korlátozzák a csillagles során. Ez azt is jelenti, hogy ha szerencséje van, egy csillagfényes éjszakán láthatja a Tejutat! Ha biztosra akar menni, akkor érdemes az egyik csillagvizsgálóba ellátogatnia (némely hotelben is van ilyen), így nem kell a véletlenre bíznia a megfigyelést;-).

19-ok-hogy-idén-ellátogasson-a-Kanári-szigetekre-10

Forrás: www.videoblocks.com

10. Mert ez a vízi sportok paradicsoma

Ha kezdő akkor is megfelelő helyet találhat a kedvenc vízisportja gyakorlására, csak a helyet kell megfontoltan kiválasztania. Ha profi szörfös, kite-os, vitorlázó, akkor szinte bárhol gyakorolhatja hobbiját.

19-ok-hogy-idén-ellátogasson-a-Kanári-szigetekre-11

11. Mert sok vadon élő állatot láthat

Amikor a Kanári-szigetek állatvilágára gondol, akkor ne csak az állat és növényparkok jussanak eszébe, bár azok is lenyűgözőek! A Kanári-szigeteken szerencsére nem csak állatkertekben, tematikus parkokban fordulnak elő bálnák, fókák, delfinek, teknősök és még számtalan élőlény, hanem természetes környezetükben is megtekintheti ezeket.

19-ok-hogy-idén-ellátogasson-a-Kanári-szigetekre-13

12. Mert mindenkinek van valami, ami kedvére való

Mindenkinek tartogat valamit a Kanári-szigetek: ha bele akar ugrani a történelembe, ha pihenni szeretne a strandon, ha esténként igazi bulikra vágyik, ha kirándulni szeretne, tevegelni, élményparkokba menni a gyerekekkel, a Kanári-szigeteken mindent megtalál!

19-ok-hogy-idén-ellátogasson-a-Kanári-szigetekre-15

13. Mert tökéletes a pihenésre

Minden programlehetőség ellenére a Kanári-szigetekre főként azért jönnek, mert pihenni akarnak. Kipihenni a sötétet, a fárasztó telet, vagy csak élvezni a több száz kilométernyi strandot, érezni a napsütést és elmerülni az Atlanti-óceán vizében. Esténként megkóstolni a finomságokat, sétálni egyet a kikötőkben, vagy akár vásárolgatni. A Kanári-szigetek egyenlő a szabadságsággal.

19-ok-hogy-idén-ellátogasson-a-Kanári-szigetekre-14

14. Mert itt megtalálja a legjobb kanári és spanyol konyhát

Kevés sértőbb van a helyiek számára, mint ha nem tekinti a szigeteket Spanyolország részének. És még inkább bántó, ha nem tekinti a szigetet önálló kultúrával rendelkezőnek. Kóstolja meg a hagyományos kanári és spanyol ételeket, és érezni fogja a jelentőségét ennek a felfogásnak. Nem csak a kanári krumplit érdemes kipróbálni, hanem még számos kanári és spanyol étel vár önre: conejo al salmorejo, paella, Serrano sonka, chorizo, különböző sajtok és persze számtalan tengeri fogás is.

19-ok-hogy-idén-ellátogasson-a-Kanári-szigetekre-16

16. Mert több felfedezni való van, mint gondolná…

Sok felfedeznivaló vár önre: a 3.700 méteres hegycsúcstól a 100 méter mély óceánfenékig, és a kettő között bármi, amiről csak álmodott! Még mindig bizonytalan? Ide kattintva felfedezheti a Kanári-szigetek legjobb programjait!19-ok-hogy-idén-ellátogasson-a-Kanári-szigetekre-21

15. Mert megfizethető

A Kanári-szigetek nem a legolcsóbb üdülőhely Európában, de nem is drágább, mint Franciaország, Spanyolország vagy Olaszország és még nyárra is találhat kedvezményes utakat nálunk!

buvar-fuerteventura

17. Mert gyönyörű…

Nézze meg saját szemével! Várjuk szeretettel <3

19-ok-hogy-idén-ellátogasson-a-Kanári-szigetekre-20

 

Raáb Szilvia,

ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája