Egy új hely felfedezésének fontos része a konyhája is – az igazán profik pedig szerintünk nem érik be a kóstolással!

Ha új tájak meghódítására indul, biztosan szerepel a listáján a helyi természeti és kulturális értékek felfedezése, egy-két jobb bár és étterem, a legfontosabb városok, nemzeti parkok, múzeumok és strandok. Aki pedig igazán szeretne elmélyülni a helyiek szokásaiban, hagyományaiban, kultúrájában, az általában az ott tartózkodása alatt igyekszik elsősorban helyi élelmiszereket fogyasztani, és a helyi konyha specialitásait végigkóstolni.

Vigye-haza-Kanári-szigetek-legfinomabb-részét!

A Kanári-szigetek, izgalmas történelmének és múltjának hála elkényezteti Önt, ha az ízlelőbimbóin keresztül is ismerkedne a szigetekkel. Ennek megfelelően jobbnál jobb helyekkel, és válogatott finomságokkal várja Önt. A látogatók általában elégedetten (és jóllakottan) nyugtázzák ezt a tényt, élvezik, amit a tradicionális konyha nyújt, majd hazatérve lelkesen adják tovább élményeiket barátaiknak, ismerőseiknek.

De mi lenne, ha nem csak az élmény leírását adhatná tovább? Hoztam egy receptet, hogy elkápráztathassa vendégeit, és az emlékeiden kívül az ízeket, illatokat is megosztja velünk. Az én egyik kedvenc, Kanári-szigeteki specialitásom a spanyol burgonya omlett, vagy más néven a spanyol tortilla. Egyszerűsége mellett azért is szeretem, mert frissen, melegen is nagyon finom. Ha valami csoda folytán nem fogyna el azonnal az összes, később, hidegen is nagyon jó. Akár tapasként, akár főételként is tálalható, egy baráti reggelire vagy egy közös estebédre is ideális, és nem igényel különösebb előkészületeket. Sőt, akár egy rohanós nap végén is könnyen összedobhatja abból, amit a hűtőben és a kamrában talál.

Vigye-haza-Kanári-szigetek-legfinomabb-részét!

Lássuk, hogyan!

Hozzávalók:

 • olívaolaj,
 • fejenként 1 közepes, hámozott és kockázott krumpli,
 • 1 nagyobb, vagy több kisebb hagyma szintén hámozva és felaprítva,
 • fejenként 1 tojás,
 • só és bors az ízesítéshez,
 • bacon-darabkák (ez nem kötelező eleme a receptnek, de nagyon ajánlom).

Elkészítés:

 1. Egy nagy, teflon- vagy kerámia serpenyőben melegítse fel az olajat. Pirítsa meg benne a bacont, amíg ropogós, és a krumplit, amíg aranybarna nem lesz. Adja hozzá a hagymát, és pirítsa addig, amíg üveges nem lesz, majd öntse le róla a felesleges olajat.
 2. Verje fel a tojásokat a sóval és borssal.
 3. Térjen vissza a már kész, ropogós és illatos alaphoz, és öntse rá a felvert tojásokat, és még az elején, kicsit egyengesse el, hogy megfelelőek legyenek az arányok, illetve hogy szép, egységesre tudjon sülni a tojás.
 4. Ezután már ne keverje, csak óvatos mozdulatokkal rázogassa a serpenyőt. Ha úgy érzi, az alsó fele már megsült, tegyen egy tányért a serpenyő tetejére, borítsa rá a félig kész omlettet, majd megfordítva csúsztasd vissza a serpenyőbe, és süsse tovább, alkalmanként meg-megmozgatva a serpenyőben a készülő finomságot.
 5. Ha nem szeretne a serpenyővel ügyetlenkedni, a sütőt is használhatja. Ebben az esetben keressen egy hőálló tálat, borítsa bele a baconös, krumplis, hagymás keveréket, majd öntse rá a tojásokat, és tegye be a sütőbe az egészet.
 6. Süsse 200 fokon, kb. 15-20 percig.
 7. Amikor elkészült, tálalja friss salátával, vagy apróbb darabokra szeletelve, tapasként.

Fogyasszák jó étvággyal!

Raáb Szilvia

ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája