Előző írásunkban (ezt ide kattintva találja) már megmutattam önnek néhány csodálatos természetes medencét, amely a Kanári-szigeteket ékesíti, ám ha úgy hiszi, hogy a lista azzal véget ért, akkor hatalmasabbat nem is tévedhetne. A helyzet az, hogy szinte a végtelenségig sorakoztathatnám fel a szigetegyüttes szebbnél szebb természeti képződményeit. Ezúttal újabb négy medencét mutatok be, melyek szintén az emberi kéz által érintetlenül várják önt!

Charco de La Laja – Tenerife

kanári-szigetek-természetes-medencék-nyomában

Tenerife északi részén található a térség egyik legfontosabb fürdőhelye San Juan de la Rambla, ahol az Atlanti-óceán intenzív kéksége ejti majd rabul. A La Laja-tó látványa már a nevét viselő kilátóból is leveszi a lábáról az embert. A kilátóból ezernyi fotót is készíthet, ha pedig már elég a fényképezésből, akkor gyakorlatilag csak le kell sétálnia a vízhez, ahol végre megmártózhat az óceán szikláktól óvott kristálytiszta vizében.

Aguas Verdes – Fuerteventura

kanári-szigetek-természetes-medencék-nyomában

Amikor Fuerteventurára gondolunk, akkor akarva akaratlanul is, de az arany homokos tengerpartok végtelenjére asszociálunk. Azonban mit szólna hozzá, ha azt mondanám, hogy Fuerteventurán akár az ellenkezőjét is megtalálhatja? Ha szeretne egy kicsit kiszakadni a mindennapokból, akkor bizony az Aguas Verdes medencéit érdemes felkeresnie. Ez a természeti képződmény a Kanári-szigetek egyik leggyönyörűbb emberi kéz által érintetlenül hagyott “fürdőmedencéje”.

Los Charcones de Lanzarote – Lanzarote

kanári-szigetek-természetes-medencék-nyomában

Nagy csodálója vagyok az építészetnek, de a helyzet az, hogy a természetnél nagyobb alkotót, pontosabb és szakszerűbb építészt keresve sem találhatnánk a világon. Erre tökéletes példaként szolgálnak a Los Charcones érintetlen medencéi, amelyet Lanzarote déli részén találhat meg, alig öt percnyi autó útra Playa Blancától. A különböző méretű, mélységű és persze formájú medencék egy szempillantás alatt leveszik a lábukról az idelátogatókat, hiszen szemet gyönyörködtető szépségük mellett itt a nyugalom is garantált.

Charco del Viento – Tenerife

kanári-szigetek-természetes-medencék-nyomában

A Charco del Vientoról tudnia kell, hogy ez Észak-Tenerife egyik legfelkapotabb fürdőhelye, ám ha könnyed kikapcsolódásra vágyik, ráadásul megnézné az óceánba ömlő megszilárdult lávát és kipróbálná a természetes medencéket, akkor itt mindent megtalál. Persze néha itt is megtapasztalható az Atlanti-óceán ereje, de általában a térség nyugodt fürdőzést kínál még a legkisebbeknek is, ráadásul a Kanári-szigetek többi természetes medencéjével ellentétben ide rendkívül könnyen eljuthat.

Az igazság az, hogy még tovább tudnám sorolni a Kanári-szigetek természetes medencéit, de a célunk csak pár tipp összegyűjtése volt. A Kanári-szigetek ezer és ezer csodával várja önt, a természetes medencék is csak egy a sok közül. 🙂

Raáb Szilvia

ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája