A Kanári-szigetek az örök tavasz hazája, éppen ezért, ha egy kicsit szeretne kiszakadni a hétköznapok szürkeségéből, akkor gondolkodjon el azon, hogy megmártózik az Atlanti-óceán kristálytiszta vízében. Ez egyfelől remek kikapcsolódási lehetőséget ígér, másfelől a tengervíz terápiás hatással is bír. Arról nem is beszélve, hogy micsoda élmény a Kanári-szigetek egyik természetes medencéjében fürdőzni!

kanári-szigetek-természetes-medencék-nyomában–2

A szigetcsoport – köszönhetően a vulkánok és az óceán munkájának – az évszázadok során számos természetes medencével gazdagodott, amik egytől-egyig lélegzetelállító látványt nyújtanak.
Ezek a természetes medencék olyan területek, melyekbe a tengervíz mindenféle emberi beavatkozás nélkül képes beszivárogni, s éppen ez az, amitől egyedi látványban lehet része! Persze az ember által alkotott lépcsők és merülési helyek a kényelmet szolgálják, mégis tény, hogy ezeket a képződményeket eredeti, természetes formájukban tekintheti meg.

Ha az emberi kéz által érintetlen fürdőző helyet keres, akkor a szigetcsoporton garantáltan megtalálja. Összeállítottunk egy kis segítséget, mutatunk önnek 3+4 helyszínt, ahol szinte biztos, hogy harmóniába kerül majd a test és lelek.

Piscinas Naturales de Garachico El Caletón – Tenerife

Az 1706-os vulkánkitörés eredményeként létrejött garachicoi természetes medencék a helyiek és a turisták egyik kedvenc fürdőhelye. A vulkánkitörés ugyan örökre elsüllyesztette a városka régi kikötőjét, de létrehozott egy gyönyörű medence együttest, amely több tagból áll, a legnagyobbaknak nevük is van: Las Viejas, Los Niños, Los Chorros. Garachico városának panorámáját megtekintheti a szigettúránkon, de érdemes egy autóval elindulni a medencékhez, mégpedig strandfelszereléssel! A terület egyes részein biztonsággal ugorhat a sziklákról a vízbe (kérjük kövesse a kihelyezett táblák utasításait!).

kanári-szigetek-természetes-medencék-nyomában–1

Puertito de Lobos – Fuerteventura

Puertito de Lobos (azaz Lobos kikötőcskéje 🙂 ) Fuerteventura szigetétől mintegy húsz percnyi hajóútra található, amit legegyszerűbben vízitaxival tehet meg. Ez a húsz perc nem csak a gyönyörű hajóút miatt éri meg, hanem mert az utazás végén egy nagyjából 4,5 négyzetkilométeres és csupán pár kis házzal tűzdelt, állandó lakosok nélküli, érintetlen szigetre érkezik. És Lobos szigetén több gyönyörű természetes medencét is találhat. A medencék kristálytiszta vízében kikapcsolhat, vagy kipróbálhatja a felszíni búvárkodást is. A kis szigeten a békét és a nyugalmat borítékoljuk önnek.

kanári-szigetek-természetes-medencék-nyomában

Punta Mujeres – Haria, Lanzarote

Punta Mujeres Lanzarote északkeleti részén várja önt, mintegy két kilométer hosszú medenceegyüttessel. Ez a hagyományos kanári halászfalu a fehérre festett házaival önmagában is csodálatos látványt kínál, de a fürdőruha itt is kötelező. A hariai természetes medencéknél ember kéz nyoma csak a lépcsők és a napozóterület kialakításában tűnik fel.

kanári-szigetek-természetes-medencék-nyomában

A Kanári-szigetek összesen 18 kiépített természetes medencében bővelkedik, így egy következő alkalommal újabb lehengerlő szépségű fürdőhelyekkel rukkolunk majd elő.

Raáb Szilvia

ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája

Fotó: Mikhail Lezhnev