A legjobb tenerifei menü – avagy mi az, aminek mindenképpen szerepelnie kell az étlapján, ha a szigeten jár!

Az első 3 tippet ide kattintva olvashatja >>

Az első részben érintettem a három legfontosabb tételt, úgy mint a helyi emberek vendégszeretetét, a kiváló strandokat, és a Masca-völgy csodás túraútvonalait – lássuk, mi az, amit még mindenképpen fel kell derítenie, ha Tenerife csodás szigetén jár (vagy amiért azonnal vissza kell térnie, ha első körben valamelyik esetleg kimaradt).

4. Anaga

Tenerife-én-szememmel-Erre-érdemes-figyelnie-Tippek-2-rész-1

A Tenerife északi részén található Anaga régiót a helyieken kívül még nem sokan fedezték fel, pedig azon túl, hogy a nyári hőségben is a zöld csodálatos árnyalataiban pompázik, még fantasztikus partszakaszokkal (Benijo, Punta Santiago, Punta Hidalgo) is csábítja látogatóit.

A természet kedvelői számára kötelező úticél, hiszen önmagában a növény- és állatvilág is lenyűgöző, melyek felfedezésére csodálatos túraútvonalak állnak a rendelkezésére. A leglélegzetelállítóbb, a Rural Park útvonal érinti a Las Teresitas és a Benijo strandokat, Taganana falvát és a színes La Laguna városát.

Nem csak a természet őrizte itt meg azonban érintetlenségét, számos elképesztő étterem várja, hogy felfedezze: személyes kedvencem a Playa Casa Africa – a Punta Santiagoban található étterem múltja messzire nyúlik vissza, és mindig is a legfrissebb tengeri finomságokat kínálta a helyieknek és az ide látogatóknak. Azok pedig, akik a húsos ételekért rajonganak, a Casa Pedroban találhatják majd meg a számításaikat.

5. Teide

Tenerife-én-szememmel-Erre-érdemes-figyelnie-Tippek-2-rész-3

Természetesen! Nem hagyhatja el úgy a szigetet, hogy nem kereste fel annak legikonikusabb látványosságát. Rengeteg lehetőség közül választhat a hogyant illetően, lábon, kerekeken, köteleken, igény szerint szinte bárhogy bejárhatja ezt a csodálatos műalkotását a természetnek, egyetlen dolgot nem tehet: nem hagyhatja ki!

Ha pedig biztosra szeretne menni, akkor foglalhat nálunk is kirándulást Spanyolország egyik legfontosabb turista-attrakciójához.


Exkluzív sziget- és Teide túra magyar nyelvű idegenvezetéssel, ebéddel, kóstolókkal. A szigettúra során kirándulást tehet Tenerife nyugati és középső részén, megtekintve Los Gigantes szikláit, Icod de los Vinos 1000 éves sárkányfáját és a Teide Nemzeti Parkot.

Kirándulás megrendeléséhez kattintson ide >>


6. Az étel

Tenerife-én-szememmel-Erre-érdemes-figyelnie-Tippek-2-rész-4

Aki járt már valaha Spanyolországban, tudja, hogy a helyi konyha mennyire fontos részét képezi az atmoszférának – nos, ez alól természetesen Tenerife sem kivétel, sőt: valójában a spanyol gasztronómiából ismert tapasoknál sokkal-sokkal többet kínál. Tenerife valójában egy földi paradicsom az ínyencek számára, és rengeteg olyan helyi, hagyományos ételt kínál, amit csak itt kóstolhat. Tradícionális ételei, ízei és alapanyagai mellett (mint például a tengeri herkentyűk, a nyúl vagy a kecske) minden olyan finomságot is megtalálhat itt, amivel csak egy trópusi kert kecsegtethet – évszak függvényében más-más ízletes gyümölcsöket és zöldségeket kóstolhatunk, az avokádótól a mangón át a banánig.

Nem beszélve az ezekből is készülő banán-, méz- és füge-likőrökről, valamint változatos rumokról.
Ha a szigeten járunk, a helyi speciális, alkoholos kávé, a Barraquito és a Gofio, a talán leghíresebb helyi ételkülönlegesség legyenek a menünk kötelező elemei – mindezeket a Teide kirándulásunkon is megkóstolhatja.

Raáb Szilvia
ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája