Ha valaki hosszabb időt tölt a szigeten, és sok Utassal találkozik, tudja, mi az, amit biztosan nem szabad kihagynia – mutatom!

A Kanári-szigetek legnagyobbika egész évben számot tart a turisták érdeklődésére, hiszen mindaz, amit kínál, mára több kötetben is nehezen foglalható össze. Én viszont évek óta a Kanári-szigetek vendégszeretetét élvezem, és rengeteg Utasnak segítettünk abban, hogy ittléte alatt kihozhassa a maximumot látogatásából. Rengeteg visszajelzést kapunk arra vonatkozóan, mi az, amit semmi esetre sem szabad kihagynia – ebből gyűjtöttem most össze két csokorra valót.

De kezdjük az elején; tudjuk, hogy Tenerife ideális úticél, ha túrázni, szörfözni és kalandozni vágyna, hogy egyedülálló lehetőségekkel kényezteti el a csillagos égbolt kémlelőit és a természet szerelmeseit, de legnagyobb vonzereje még mindig a partjaiban, strandjaiban és öbleiben rejlik.

1. Los Canarios – vagyis a helyiek

Tenerife-én-szememmel-Erre-érdemes-figyelnie-Tippek-1

Ez nagyon fontos, mielőtt elmerülnénk a konkrétumokban, ugyanis a Kanári-szigetek egyik legnagyobb vonzereje egyértelműen lakói kedvességében, nyitottságában, jószívűségében, nagyvonalúságában és nyugodtságában rejlik. Arcukon nagy mosollyal emlékeztetik a látogatókat újra meg újra arra, hogy aggodalmaskodás helyett inkább adják át magukat a fiestáknak, a mindennapok örömének. És valóban, ha már itt jár, ez az egyik legjobb dolog, amit tehet.

Az év során szinte folyamatosan zajlik valamilyen romería vagy fiesta del pueblo, ezek konkrét helyszíneiről és időpontjairól általában mi is beszámolunk. Érdemes belevetni magát a forgatagba, és közelebbről megismerkedni a helyi emberekkel és szokásaikkal.

2. Los Gigantes

Los-Gigantes-Tenerife-kirándulás-program-szállás-Viasale-Travel

Ha a Kanári-szigetekre indul, biztos, hogy a strandolás szerepelni fog a tennivalói között. Amennyiben olyan partszakaszt keresne, ami rendelkezik az összes szükséges szolgáltatással, viszont még nem fedezték fel maguknak tömegesen a turisták, vegyék az irányt Los Gigantes felé – a Playa Chica, a Playa Arena, Playa San Juan és a Playa de los Guíos csak néhány a környék legjobb strandjai közül.

Ahogy neve is sugallja, a Los Gigantes sziklái valóban monumentálisak, melyektől La Gomera szigetét mintegy kőhajításnyira találjuk, a régióban található falvak többsége (mint például Alcalá vagy Puerto Santiago) pedig a mai napig megőrizte autentikus hangulatát és varázsát.

Ha pedig a napot egy romantikis vacsorával szeretnénk zárni, keresve sem találhatnánk jobb helyet – a naplemente ilyen csodálatos díszletek között életre szóló élmény lesz, amit méltó módon koronázhat meg a Los Corales (hagyományos és egyszerű, de kiváló konyha), a Fisherman’s Inn (a legjobb halétterem és a legjobb kilátás egy helyen), vagy a La Pérgola (kifinomult, előkelő hely) nyújtotta kulináris élmény. Ha pedig a legszebb családi szállodát keresik ezen a környéken, akkor ajánlom figyelmükbe a Barceló Santiago-t, melynek legtöbb pontjáról a csodás Los Gigantes szikláira és az óceánra láthat.

Barcelo Santiago ajánlat Los Gigantes

3. Masca völgy

Masca-kirándulás-túra-tenerife-viasale-travel

Bár a sziget valóban tökéletesen alkalmas arra, hogy az egész napot a strandon pihenjék végig, olyan fantasztikus túralehetőségeket is kínál, hogy hatalmas hiba lenne ezekről lemondani.
Anaga régióban és a Teide vonzáskörzetében nagyrészt zöldellő tájakat és remek túraútvonalakat találhatnak, de páratlan élményt nyújt a Masca-völgy is. A Los Gigantes-i sziklák oldalában túrázhatnak az alig 4 órás vezetett kiránduláson. A túra során egyedülálló panorámában, másrészt a kanyonban látható lagúnák szépségében is gyönyörködhetnek. Ezt a kirándulást csak gyarorlott túrázóknak ajánljuk.

Ha pedig nem híve a kiadós sétáknak, akkor a Masca völgyet egy, a Teidét is érintő Jeep túrával is megnézheti.

Ha érdeklik tenerifei programjaink, kirándulásaink, akkor kattintson ide >>

Raáb Szilvia

ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája