Június 04-én rendezték meg, immár hatodik alkalommal a villamosvezetők Európa-bajnokságát, ezúttal Santa Cruzban, a kanáriszigeteki Tenerife fővárosában.

A bajnokságban 23 csapat versengett, melyek 16 országból érkeztek, egyebek mellett Magyarországról, Németországból, Ausztriából, Svájcból, Norvégiából. A két fős csapatokat egy férfi és egy női vezető alkotja, akiket egy-egy város közlekedési vállalata nevez, így érkezhet egy országból több csapat is. Az idei versenyre a Santa Cruzban közlekedő villamosvonal tizedik évfordulóján került sor, a versenyzőknek 5 próbát kellett időre teljesíteni, melyek között ügyességi, precíziós és biztonsági feladatok voltak és összetettben, illetve egyéniben is bajnokot avattak.

A verseny végig szoros volt és végül a remekül hajrázó párizsi csapat lett az abszolút bajnok Berlin és Frankfurt csapata előtt 3390 pontot elérve. A magyar páros a csapatversenyben a hatodik helyen végzett 2880 pontot elérve, míg a helyi tenerifei csapat a tizenegyedik lett Egyéniben a férfiak között Karim Annough (Párizs) győzött, a hölgyek között pedig Franka Sonntag (Berlin) lett a bajnok, de a második helyen magyar versenyző, Lednicki Zsuzsanna végzett, aki Budapestet képviselte.

Csak emlékeztetőül: magyar csapat már kétszer nyert Európa bajnokságot, a 2012-ben Drezdában rendezetten kívül tavaly a berlini versenyen is győztek.

GRATULÁLUNK A VERSENYZŐKNEK!