Lanzarote partjai tökéletesek a kikapcsolódásra, az év során felgyülemlett stressz és feszültség levezetésére. Az óceán télen is 19 ºC-os, amit a meleg napsugarak alatt többnek érez majd. A part menti aranyhomokos strandokon a nap még télen is erős, így elnyújtózni a végtelen víz mellett kiváltságos pihenés.

Lanzarote végtelen strandjai persze lehetőséget adnak a vízi sportokra, a családi hajózásra, a delfinlesre és a búvárkodás kipróbálására is.

Összeválogattunk 5+5 strandot ezen a csodás szigeten, írja meg kommentben, hogy ön melyiken kezdené az új évet!

Ha valódi csendre és elszigeteltségre vágyik, akkor ugorjon át La Grasiosa szigetére. Az itt található Playa francesca közel fél kilométer hosszú strand, ahol a kikapcsolódás garantált. Ehhez társul a csodás látvány, amíg eléri ezt a kicsiny szigetet. Ezt követően autóval, vagy montainbike-kal érdemes elindulni a strandra. A strand mindössze 2 km-re fekszik La Grasiosa fővárosától, Caleta de Sebotól. Extra is jár az utazáshoz: La Grasiosa még mindig hűen őrzi a kanári építészet jellegzetes elemeit. A szigeten nincsenek burkolt utak, így ha autót bérel, gondoljon erre is. De éppen ez a csodálatos itt!

2.) Playa de Papagayo (Playa Blanca)

A név egy kicsit félrevezető, mivel nem csak egy Papagayo strand létezik. Ezt a gyönyörű strandot legkönnyebben kocsival lehet megközelíteni, de mókás megoldás a vízi taxi is.

A strand végében található barlang ideális helyszín, hogy megnézze a naplementét, vagy akár a szilveszteri tűzijátékokat is.

3.) Playa Chica (Puerto del Carmen)

Puerto del Carmen legszebb strandja az egyik legkisebb is egyben. A Playa Chicát Pila de la Barrillának is hívják, egy védett öbölben fekszik, ezáltal szinte nincsenek hullámok ezen a parton. A csendes víznek köszönhetően a búvárok egyik kedvelt merülési helyszíne is.

4.) Caleta de Famara (Teguise)

Ez a strand szinte végtelennek tűnik Lanzarote partján. Valójában “csak” 1 km hosszú, a szörfösök, kite-osok nagy kedvence, hiszen a szél szinte mindig erős itt.

5.) Playa Flamingo (Playa Blanca)

Ezen a strandon a pálmafák, a napernyők megóvják a naptól, ami ősszel és télen is erősen süt.  A víz csodálatos türkíz-kék, a homok valódi aranysárga.

Melyik strand a legszebb? Hol töltene el egy hetet a zord télben? Kommentben várjuk véleményét! 🙂

Raáb Szilvia

lANZAROTE-SZILVESZTER-KANÁRI-SZIGETEK-NYARALÁS