2017. november 1-jén, a Wizzair poggyász-szabályzata után (amiről írásunkat itt találja) – a Ryanair is módosítja a csomagok díjait és szabályait. Ennek megfelelően a Viasale Travel is módosítja a Gran Canariára szóló repülőjegy foglalás árait. Összhangban a Ryanair szabálymódosításaival, készítettünk egy összefoglalót, hogy mit lehet felvinni a repülő fedélzetére, milyen költségei lesznek az utazásának, illetve hogy az extra szolgáltatások mibe kerülnek.

2017. november 1-jét követően az alábbi díjszabás érvényes a Ryanair járatain

 • Kisméretű táska, pl. kézitáska, laptop táska: ingyenes
 • Nagyméretű kézipoggyász (55x45x20 cm, max. 10 kg): ingyenes, de a beszállókapunál le kell adni
 • Feladható poggyász, check in luggage (20 kg-ig): 90 €/út
 • Utólag hozzáadott feladható poggyász, check in luggage (20 kg-ig): 120 €/út
 • Elsőbbségi beszállás ára: 15 €

November 1-től kizárólag azok az utasok vihetnek a fedélzetre két kézipoggyászt, akik elsőbbségi beszállást rendeltek. Minden más esetben kizárólag egy kisebb kézitáskát vihet fel a fedélzetre, a nagyobb kerekes utazótáskát a beszállókapunál fel kell adnia a raktérbe (díjmentesen).

Amennyiben nem vásárolt elsőbbségi beszállási szolgáltatást, akkor is 2 kézipoggyásszal utazhat, azonban a 10 kg-os táskát felcímkézik a beszállókapunál, és a poggyásztérben helyezik el, amelynek nincs további díja. A kisebb poggyászt felviheti magával az utastérbe.

Felnőtt ölében utazó csecsemőnek (8 napos és 23 hónapos életkor között) nem lehet kézipoggyásza, de egy, maximum 5 kg súlyú pelenkázótáska, melyet a szülő saját kézipoggyászán kívül visz, megengedett.

Az előírtak be nem tartása tételenként 50 eurós, az indulási kapunál fizetendő büntetést von maga után, és a fedélzeten lévő valamennyi utas késedelmes indulását eredményezheti.
Részletes tájékoztatás a Ryanair oldalán érhető el: https://www.ryanair.com/hu/hu/utazas-megtervezese/ha-velunk-repul/kezipoggyaszra-vonatkozo-iranyelv

Különleges igények díjszabása

Szolgáltatás Díj egy útra Díj oda-vissza
Elől lévő helyek + Elsőbbségi beszállás + Garantált hely a nagyméretű kézipoggyásznak a kabinban 2A-C és 3-5. sorok 6 300 Ft 45 €
Nagyobb lábtér 1A-C és 2D-F sorok 7 350 Ft 50 €
Nagyobb lábtér 16., 17. sorok 7 000 Ft 50 €
Egymás melleti ülőhelyek foglalása 4 900 Ft/fő 30 €/fő

Nagyobb lábterű ülőhelyek

A nagyobb lábterű ülőhelyek a vészkijárat melletti sorokban találhatók. Repülésbiztonsági okokból az alábbiakban felsorolt utasok NEM jogosultak arra, hogy ezekben a sorokban üljenek:

 • 18 évesnél fiatalabb utasok
 • Túlsúlyos utasok
 • Különleges segítséget igénylő utasok
 • Várandós utasok
 • (Két évesnél fiatalabb) kisgyermekkel utazók

Nagyobb lábterű vagy az első sorban található ülőhelyet csak a 18. életévét betöltött, alapszintű angol nyelvismerettel rendelkező utas foglalhat. Fizikailag egészségesnek kell lennie, és képesnek kell lennie rá, hogy vészhelyzet esetén kinyissa a szárny fölötti vészkijáratot. Az utasnak alkalmasnak kell tartania önmagát a feladatra, és a személyzettől eligazítást kap a szárny fölötti vészkijárat működéséről. Ha nem tudja teljesíteni a fenti feltételeket, a repülőgépen máshol kap ülőhelyet. A kézipoggyászt a felszállás és a landolás ideje alatt a fej fölötti tárolókban kell elhelyezni.

Csecsemő viteldíj

A csecsemők viteldíja 20 euró irányonként (8 napos kortól 23 hónapos korig, felnőtt ölében). A kiegészítő bébitáska maximum 5 kg súlyú lehet. Gyerekenként további 2 felszerelés ingyenesen szállítható: összecsukható babakocsi, iker babakocsi, bébihordozó, kenguru és autósülés, ülésmagasító, utazóágy sorolható ebbe a kategóriába. Minden további felszerelés max. 20 kg/darab súlyú lehet, a szállítás díja pedig 10 euró/irány.

Sportfelszerelés

Minden sportfelszerelést, amely nem fér bele kézipoggyászába, kötelez fel adni és a raktérbe kerül.

 • Sportfelszerelés ára: 30 euró/darab/irány
 • Sílécek: 40 euró/darab/irány
 • Golffelszerelés: 30 euró/darab/irány
 • Nagyméretű sporteszköz: 50 euró/darab/irány
 • Kerékpár: 60 euró/darab/irány

Hangszerek szállítása a Ryanair járatain

Hangszerek szállítása: 50 euró/darab/irány

Minden hangszer számára, amely meghaladja a kézipoggyász megengedett méretét, a poggyásztérben kell helyet váltani és oda is kell elhelyezni. Amennyiben hangszerét mégis inkább a fedélzetre szeretné felvinni magával, annak külön ülőhelyet kell váltania.