2017. október 29. – hosszas bevezetés – után változik a Wizzair poggyász-szabályzata, ahogyan a repülőjegyek díjai is. Ezért a ViaSale Travel árai az alábbiak szerint módosulnak 2017. október 29-től Tenerife és Fuerteventura desztinációkra. A cikkben összegyűjtöttük a változó csomagméreteket, szabályokat és költségeket.

Jelenleg, azaz 2017. október 29-et megelőzően az alábbi díjszabás érvényes a Wizzair összes járatán:

  • Kisméretű kézipoggyász (42x32x25 cm): ingyenes
  • Nagyméretű kézipoggyász (56x45x25 cm): 45 €/út
  • Feladható poggyász, check in luggage (23 kg-ig): 125 €/út
  • Feladható poggyász, check in luggage (32 kg-ig): 145 €/út

2017. október 29-től érvényes árak és szabályok a Wizzair járatain

Változnak a kézipoggyász méretek, tehát a korábbi 56x45x25 cm-es nagy kézipoggyász pár centivel kisebb lesz, a súlyhatára azonban nem változik. A legfontosabb változás azonban, hogy ingyenesen vihető ez a méretű börönd a Wizzair járataira.

A 23 kg-os feladható börönd súlyhatára azonban csökken, a 23 kg-os helyett 20 kg-ot vihet fel a gépre a korábbi áron.

2017. október 29. utáni költségek a Wizzair járatain:

Poggyász Felvihető súly-, méretkorlát Díj
Kézipoggyász 55x40x23 cm és max. 10 kg ingyenes
Feladható poggyász, check in luggage max. 20 kg 125 €
Feladható poggyász, check in luggage max. 32 kg 145 €

További szolgáltatások díjai 2017. október 29. után:

Szolgáltatás Díj
Sportfelszerelés (Wizzair.com oldalon, vagy telefonon foglalva) 9.500 Ft / út
Sportfelszerelés (Repülőtéren foglalva) 19.050 Ft / út

Csecsemők viteldíja

Csecsemők 2 éves korig a csecsemők részére megállapított díj fejében utazhatnak az őket kísérő felnőtt ölében. Amennyiben a kísérő személy egy irányba szóló, felnőtt árú repülőjegyének ára alacsonyabb, mint az aktuális díj (ami jelenleg 8-27 €), a csecsemő utazási költsége azzal azonos áron kerül meghatározásra. Csecsemők számára nem áll rendelkezésre poggyászkeret, de minden csecsemő esetén egy babakocsi / összecsukható sportbabakocsi / autós gyermekülés (díjmentesen) szállítható. Gyermekek utazása esetén a fentiek valamelyikét díjtalanul szállítja a Wizzair (2-14 éves gyermekek esetén).

Sportfelszerelés

A sportfelszerelések szállítását külön sportfelszerelés-szállítási díj fejében vállalja a légitársaság. Ezt a foglalás során kell kérnie, valamint a vele kapcsolatos díjat megtérítenie. Sérült, törékeny, nagyméretű, nem megfelelően csomagolt, késve feladott és túlméretes poggyász fuvarozását csak Limited release (“korlátozott felelősséggel”) címke felragasztásával szállítható. A Wizz Air nem vállal felelősséget az ilyen tárgyakért. A csomagolási követelményeket illetően kérjük, olvassa el a Hasznos információk menüben foglaltakat. Felhívjuk figyelmét, hogy a súlyhatár sporteszközönként max. 32 kg.

Hangszerek

Azok az utasok, akik nagyméretű kézipoggyász lehetőséget vásárolnak, felvihetnek a fedélzetre egy hangszert tokban, amelynek hossza legfeljebb 80 cm lehet. A hangszertok másik két kiterjedése nem lehet nagyobb, mint 45 x 25 cm. Ilyen méretű hangszerek például a hegedű, a brácsa, a fuvola, a klarinét, a trombita vagy az ukulele. Az utas a kisméretű hangszeren kívül más kézipoggyászt nem vihet fel a gép fedélzetére. Az utastérben a hangszert az ülések fölötti poggyásztartó rekeszben kell elhelyezni. A fenti méreteknél nagyobb hangszerek vagy feladott poggyászként szállíthatók a megfelelő poggyászdíj megfizetését követően, vagy külön ülőhelyen – ez esetben meg kell fizetni a külön ülőhely díját. A foglalást interneten keresztül úgy kell elkészíteni, hogy a vezetéknévhez az utas vezetéknevét, a keresztnévhez az „EXST” betűket kell beírni. Felhívjuk figyelmét, hogy ez a helyfoglalás csak technikai jellegű, és ön továbbra sem vihet a gépre egynél több kézipoggyászt.
Csellónál nagyobb méretű hangszer (pl. nagybőgő, hárfa stb.) szállítását csak korlátozott felelősséggel címke felragasztásával vállaljuk. Ezek a hangszerek méretükből adódóan nem férnek el egy ülésen.