Szeretné kipihenni az éves fáradságát? Vágyik egy napsütéses karácsonyra, szilveszterre, vagy egy igazán pihentető téli nyaralásra?

Összegyűjtöttem 7 okot arra, amiért úgy gondolom, hogy érdemes télen ellátogatnia Tenerifére, Gran Canariára, Fuerteventurára vagy Lanzarotéra.

1. Tavasz van!

Miért-jó-Önnek-ha-télen-utazik-Kanári-szigetekre-1

A Kanári-szigetek éghajlata különleges, hiszen egész évben tavaszias időjárás jellemzi. Télen az átlagos hőmérséklet 20 fok és csak nagyon ritkán esik eső. Tökéletes időjárás ahhoz, hogy koktélozzon a medence partján, megmártózzon az Atlanti-óceánban, megnézze a hagyományos kanári városokat, falvakat, vagy akár felfedezze a vulkáni tájakat.

2. Garantált napsütés

Miért-jó-Önnek-ha-télen-utazik-Kanári-szigetekre

A Kanári-szigeteken évente több mint 3000 órát süt a nap. Ez napokban kifejezve több mint 300. Tehát Ön is biztos mehet, hogy hosszú, napfényes időben lesz része.

3. Ne hagyja otthon a fürdőruháját!

Miért-jó-Önnek-ha-télen-utazik-Kanári-szigetekre-3

Még akkor sem, ha decemberben, januárban vagy februárban tervezi nyaralását: nem kell meleg sál, vagy kabát, inkább fürdőruha, könnyű tavaszi öltözék. Ha kirándulni is szeretne, akkor azért tegyen be egy vékony kabátot, mert 2000 méter magasság felett lehet hűvös.

4. Rengeteg élmény várja

Miért-jó-Önnek-ha-télen-utazik-Kanári-szigetekre-6

Kirándulások, bálnales, dzsip túrák, jet-ski, finom falatok, éjszakai élet és még sorolhatnám. Mindent megtalál a szigetcsoporton, amire csak vágyik a kikapcsolódásához.

5. Különleges tájak

Miért-jó-Önnek-ha-télen-utazik-Kanári-szigetekre-4

A vulkáni szigetcsoporton számtalan különleges látványban lehet része: a hangaerdőktől a sivatagi tájakig, a zöldellő fenyőrengetegtől a kopár hegycsúcsokig.

6. Aktív kikapcsolódás

Miért-jó-Önnek-ha-télen-utazik-Kanári-szigetekre-5

Túrázás, csúcsmászás, szörf, búvárkodás, lovaglás? A Kanári-szigetek aktív pihenésre is buzdítja, rengeteg túraútvonalat, vizi sportot próbálhat ki, sőt több extrém kikapcsolódás is várja, csak győzzön választani!

7. Kulturális programok

Miért-jó-Önnek-ha-télen-utazik-Kanári-szigetekre-7

A Kanári-szigetek a strandolás és a természeti szépségek mellett érdekes kulturális programokat is kínál Önnek. Tenerife egy világörökségi várossal büszkélkedhet: San Cristóbal de La Lagunával, Gran Canaria az ősi, Kolumbusz korabeli fővárosát ajánlja Önnek, és emellett számos kis hagymányos falut, városkát, vallási központot is meglátogathat.

Raáb Szilvia

ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája