A nyaralás, a pihenés Önnek is kimaradt tavaly? Elege van a bezártságból? Ön is vágyódik a ragyogó, napsütötte óceánpartra? Ha el szeretne indulni akár azonnal, akár kicsit később, érdemes felkészülnie az új szabályokból.

tenerife-utazas-2020-tel-1

A sötét téli napok, a kötelező bezártság sokunk fantáziájában elindítja az utazási vágyat, így most ez egy rendhagyó cikk lesz itt a ViaSale Travel blogon.

Kezdetben egy picit a számokról: a 100.000 lakosra eső fetőzöttek száma a Kanári-szigeteken Európa legalacsonyabbjai közé tartozik, jelenleg kevés olyan utazási célpont van, mint Tenerife és Gran Canaria, ahol alacsonyabban a fertőzöttségi adatok. Ilyen pl. Grönland vagy Izland.

Amennyiben minden előírásnak eleget tesz, akkor jóval kisebb a veszély egy olyan helyen, ahol alacsony a népsűrűség, a szabályokat pedig mindenki betartja. Nálunk, a Kanári-szigeteken a szabályokat komolyan veszik és be is tartatják, de azok kényelmesek, éppen az alacsony, egyébként stagnáló esetszám miatt. Ráadásul a nap itt állandóan süt és az átleghőmérséklet 22-26 fok körül mozog. Ha a kijárási tilalmat kiváltaná egy Kanári-szigeteki utazással, akkor az alábbiakra kell készülnie.

Legfontosabb tudnivalók

  1. Ha utazik, mi biztonságot teremtünk Önnek azzal, hogy minden tavaszi-nyári ajánlatunk tartalmazza a ViaSale Travel speciális “Covid biztosítását”, azaz minden induló utazási csomagunkhoz egy speciális útlemondási biztosítást tettünk, mely garantálja az önrész nélküli lemondást abban az esetben is, ha pozitív COVID teszt miatt nem utazhat.
  2. Fontos információ, hogy ha a Kanári-szigeteken kerül kórházba, és COVID fertőzést állapítanak meg Önnél, akkor az esetleges orvosi kezelése nem kerül plusz költségbe, hiszen a helyi kormány egy biztosítóval közösen fedezi a költségeket.
  3. A másik nagyon fontos tudnivalóról itt írtunk: 72 óránál nem régebbi negatív teszt szükséges a belépéshez. Részletek >>
  4. Emellett szükséges egy egészségügyi nyilatkozat is, melyről pontos információkat itt talál >>

Nyaralás idején

tenerife-utazas-2020-tel-2

A Kanári-szigetek rendkívül biztonságos, hiszen egyrészt sosem volt igazán magas a fertőzöttek száma, és ez az elmúlt időben ez nem változott. Ráadásul a mindennapokra bevezetett szabályok is a megelőzést támogatják. Igen, az utcán kell maszkot viselni, ahogyan a kézfertőtlenítés is szinte mindenhol kötelező. A szállodák speciális higiénés előírásokat vezettek be, az üzletekben, az éttermekben és a bárokban meg van határozva, hogy egyszerre hány fő tartózkodhat bel- és kültéren. Minden másban az élet szabad: lehet utazni a szigetek között, étterembe járni, felfedezni a szigetet, kirándulni, sportolni, és természetesen a strandon, vagy a medence partján pihenni.

Ha minden részletre kiterjedő információkat szeretne, ide kattintva megtalálja az aktuális szabályokat részletesen >>

Raáb Szilvia

ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája