Ajánlatkérés

Utazási szabályok a Kanári-szigetekre

FRISSÍTVE: 2020. december 15.
2020.november 23-tól a Kanári-szigetek területére csak érvényes, angol vagy spanyol nyelven kiállított negatív PCR teszteredménnyel léphetnek be a különösen fertőzött országokból érkező utasok, így Magyarországról is. Ezeknek az országoknak a listáját 15 naponként frissítik, amennyiben hazánk lekerül a listáról, azonnal közzétesszük az információt.
A PCR tesztet a szigetcsoportra történő érkezést megelőző 72 órán belül kell megcsináltatni, és azt papíron vagy digitális formában is elfogadják. Az ellenőrzés határátlépésnél történik, akár repülővel, akár hajóval érkezik valamely szigetre. Ha teszt nélkül érkezik a Kanári-szigetekre, akkor 14 napos karanténba kerül.
Spanyolország más területeire továbbra is kizárólag PCR teszttel lehet belépni, sőt, aki spanyolországi átszállással érkezik a Kanári-szigetekre, attól az anyaország repülőtérein továbbra is PCR tesztet kérnek.
Az érvényes teszt mellett ki kell tölteni az egészségügyi nyilatkozatot is, ezt az utazás előtt 48 óráűval teheti meg legkorábban. Erről itt írtunk, illetve itt találja: Utazás előtt mindenképpen olvassa el!

Készült egy lista a leggyakoribb kérdésekről, reméljük, hogy ebben minden szükséges információt megtalál. Ha mégsem, hozzászólásként is felteheti kérdéseit!

Milyen nyelvű igazolást kell bemutatni?
Csak angol és spanyol nyelven kiállított dokumentumot fogadnak el.
Mi történik azokkal az utasokkal, akik nem tudják az érkezést megelőző 72 órán belül elvégzett PCR teszt negatív eredményét bemutatni?
Karanténba kerülnek az utasok 14 napra, amelyet a szálláshelyen is el lehet tölteni, amennyiben az engedélyezi ezt. Ha a karantén ideje alatt készül PCR teszt és az negatív eredményt mutat, akkor a karantén feloldásra kerül.
Az igazolás bemutatható mobiltelefonon, elektronikus formában?
Igen, ha az előírás szerint angol vagy spanyol nyelven állították ki.
Milyen adatokat kell tartalmaznia az országba érkezéskor bemutatott dokumentumnak?
  • Az utas adatait: teljes nevét és útlevelének/személyi igazolvány számát
  • A mintavétel napját
  • Az elvégzett teszt típusát
  • A mintavétel eredményét
  • A tesztet végző laboratórium kapcsolattartási adatait
Az útlevél/személyi igazolvány számának egyeznie kell az egészségügyi nyilatkozatban szereplő számmal és az utazáskor használt dokumentum számával.
Ha kérdése van, kérem lépjen velünk kapcsolatba!
Raáb Szilvia
ViaSale Travel
a Kanári-szigetek specialistája
Forrás: Magyarország Madridi Konzulátusa és Kanári-szigetek Magyar Tiszteletbeli Konzulátusa
2020. november 29.|Hírek|