FRISSÍTVE: 2021. június 8.

Ha a közeljövőben a Kanári-szigetekre érkezik nyaralni, az alábbi információk lehetnek fontosak az Ön számára. A cikket minden új információ vagy módosítás esetén frissítjük, tehát a régi frissítési dátum csak annyit jelent, hogy nem történt változás a Kanári-szigetek szabályozásában.

1. A Kanári-szigetekre történő beutazás és a szálláshely elfoglalásának feltételei:

2021. június 7-e után mindenki szabadon utazhat a Kanári-szigetekre, aki az alábbiak közül valamelyikkel rendelkezik:

 • 6 éven felüli utazók esetén, utazás előtt 48 órán belül elvégzett, angol nyelven kiállított negatív PCR teszt, vagy CE jelöléssel ellátott, ≥ 90%-os érzékenységi, illetve ≥ 97%-os specificitási teljesítmény-követelményeknek megfelelő, legalább egy EU tagállam által Covid19-tesztelésre hitelesített negatív eredményű antigén gyorsteszt (az elfogadott antigén tesztek listája)
 • a tesztkötelezettség alól kivételt képeznek azok akik angol/spanyol nyelvű igazolással rendelkeznek arról, hogy legalább 14 nappal az utazás előtt megkapták az EMA által elismert oltások valamelyikét (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen/Johnson) utolsó adagját, vagy
 • az utazás előtt legalább 11 napnál régebbi angol/spanyol nyelvű orvosi igazolással rendelkeznek arról hogy az utazás előtti 180 napban átestek Covid-19 fertőzésen (az igazolásnak az alábbi adatokat kell tartalmaznia: Név és személyi igazolvány/útlevél száma, Az első pozitív Covid-19 teszt mintavételezési dátuma, A pozitív PCR teszt típusa és adatai, Kiállító ország/orvos)

Az oltási igazolásnak angol vagy spanyol nyelven kell készülnie, amelyen tisztán olvasható a teljes oltási rend, a beadott vakcina típusa, a felvett oltások száma és az adagok beadásának dátuma. Az igazolást az oltóorvos (tehát az oltóközpont, illetve az oltópont orvosa, vagy a háziorvos) állítja ki és hitelesíti az oltásnál kapott, magyar nyelvű igazolása alapján, tehát nem kell hiteles fordítást készíttetni. Az igazolás megszerzésének külön költsége nincs, és az oltások beadása után, visszamenőleg is igényelhető a háziorvosnál, illetve az oltóközpontban.

Továbbá minden Utazónak (0 éves kortól) regisztrálnia kell a https://spth.gob.es/ oldalon, ahol egy egészségügyi űrlapot, melyet egy kitöltési segédlettel együtt itt talál>>

2. Milyen nyelvű igazolást kell bemutatni?

A spanyol hatóságok kizárólag angol vagy spanyol nyelven kiállított dokumentumot fogadnak el. Az igazolást már az indulási reptéren elkérik Öntől, és ellenőrizhetik az érkezési reptéren is.

3. Az igazolás bemutatható mobiltelefonon, elektronikus formában?

Igen, ha az előírás szerint angol, vagy spanyol nyelven állították ki.

4. Milyen adatokat kell tartalmaznia az antigén tesztet igazoló dokumentumnak?

 • Az utas adatait: teljes nevét és útlevelének/személyi igazolvány számát
 • A mintavétel napját
 • Az elvégzett teszt típusát
 • A mintavétel eredményét
 • A tesztet végző laboratórium kapcsolattartási adatait

Az útlevél/személyi igazolvány számának egyeznie kell az egészségügyi nyilatkozatban szereplő számmal és az utazáskor használt dokumentum számával!

5. Milyen intézkedésekkel találkozhat a repülőtéren és/vagy a repülőgép fedélzetén?

Ne feledje, hogy 6 éves kor felett kötelező maszkot viselnie az utazás teljes ideje alatt, és be kell tartania a légitársaság és a repülőtér által előírt biztonsági intézkedéseket. Kérjük, tájékozódjon utazás előtt, hiszen légitársaságonként változó előírások, illetve az érintett ország/országok beutazási -, és tranzit szabályai különbözőek lehetnek.

És ahogy említettük, már az indulási reptéren elkérik a PCR teszt eredményét.

7. Milyen előírások és intézkedések várják a Kanári-szigeteken?

A szigeteket a fertőzöttségi számok alapján színekkel jelölik (zöld, sárga, piros, barna, ahol a zöld a legjobb és barna a legrosszabb érték). Az egyes színekhez, különböző intézkedések tartoznak. A szigetek besorolását minden csütörtökön vizsgálják meg az egészségügyi hatóságok. A színek jelentését pár sorral lejebb mutatjuk.

A szigetek szín szerinti besorolása:

 • Tenerife: sárga
 • Gran Canaria: zöld
 • Fuerteventura: zöld
 • Lanzarote: sárga
 • La Palma: zöld
 • La Gomera: zöld
 • El Hierro: zöld

Általános intézkedések:

 • Tilos a dohányzás (elektromos cigarettákra is vonatkoztatva) a nyilvános helyeken.
 • Tömegközlekedési eszközökön és kirándulóbuszokon kötelező a maszk viselése.
 • Szállodákban: kötelező a távolságtartás, a beltéri kapacitások minden esetben jelölve vannak.
 • Strandok, medencék és más fürdőhelyek: A strandra vagy a medence területére való belépéskor, mozgáskor, vagy sétáláskor maszkot kell viselni. Azonban ha nem mozog vagy fürdik, természetesen nem kötelező a viselete, azonban a 1,5 méteres előírt távolságot kötelező betartani az idegenektől. Ezekről a szállodák általában gondoskodnak.
 • Aktív turizmus: a szabadtéri sport illetve turisztikai tevékenységek kevés kockázattal járnak, így nem kötelező a maszkviselés. A publikus sporteszközökön, szabadtéri rögzített sporteszközök esetén speciális tisztítási és fertőtlenítési protokollok vannak érvényben. Így ezek használata jelenleg nem megengedett.

Az egyes színekhez tartozó szabályok:

Tevékenység ZÖLD SÁRGA PIROS BARNA
Csoportok mérete maximum 10 fő egy társaságban maximum 6 fő egy társaságban maximum 4 fő egy társaságban maximum 2 fő egy társaságban
Személyek közötti távolság min. 1,5 méter
Maszkviselés Minden 6 éves és idősebb személy köteles a maszkot az összes nyilvános helyen használni. A kilégző szeleppel ellátott maszkok használata tilos.
Kivételek a maszkviselés alól • Azon fogyatékkal élők, akik nem elég önállóak a maszk használatához; • A vendéglátóhelyeken az ételek és italok fogyasztásakot; • A természetben, a kirándulóhelyeken, amikor a nem együtt élőktől a 2 méteres távolság biztonsággal betartható; • A strandokon és az medencéknél a fürdés, a vízi sportok ideje alatt, napozáskor, ha a 2 méter távolság betartható; • Szabad levegőn végzett sportoláskor (2 méteres távolság betartása).
Éjszakai kijárás Nincs kijárási tilalom Nincs kijárási tilalom 23:00 és 06:00 óra között tilos a kijárás, kivéve az egészségügyi problémákat (orvos, gyógyszertár) 22:00 és 06:00 óra között tilos a kijárás, kivéve az egészségügyi problémákat (orvos, gyógyszertár)
Nyitvatartások korlátozása 24 órakor zárnak a vendéglátó helyek 18:00 óra után csak az egészségügyi intézmények, az élelmiszer boltok, alapvető közszolgáltatók, (pl. Titsa), benzinkutak, autókölcsönzők, éttermi házhozszállítások, szabadtéri sportközpontok.
Éttermek

Természetesen minden szabályról az étterem, hotel, illetve annak személyzete gondoskodik, és szóban, illetve jelölésekkel is tájékoztatják Önt.

Kültéri teraszokon 100%-os telitetség lehetséges, egy aztalnál max. 10 fő ülhet.

Beltéren max. 75% telítettség, egy asztalnál max. 6 fő ülhet.

Bár: max 4 ember egy társaságban.

Büfék beltérben és kültéren is engedélyezett.

Kültéri teraszokon 75%-os telitetség lehetséges, egy aztalnál max. 6 fő ülhet.

Beltéren max. 50% telítettség, egy asztalnál max. 4 fő ülhet.

Bár: max 2 ember egy társaságban.

Büfék kültéren engedélyezettek.

Kültéri teraszokon 50%-os telitetség lehetséges, egy aztalnál max. 4 fő ülhet.

Az éttermek belterületei zárva.

Büfék kültéren engedélyezettek.

Kültéri teraszokon 50%-os telitetség lehetséges, egy aztalnál max. 4 fő ülhet.

Az éttermek belterületei zárva.

Büfék kültéren engedélyezettek.

Az esetleges fertőzések visszakövetésére az éttermeknek és szállodai szórakozóhelyeknek joguk van elkérni Öntől a nevét, telefonszámát, személyi azonosítóját, a későbbi értesítés érdekében.
Szállodák, szálláshelyek és azok éttermei 75%-os telítettség, max. 10 fő egy társaságban

Büfék beltérben és kültéren is engedélyezett.

50%-os telítettség, max. 6 fő egy társaságban

Büfék (kiszolgálással) beltérben és kültéren is engedélyezett.

33%-os telítettség, max. 4 fő egy társaságban

Büfék (kiszolgálással) beltérben és kültéren is engedélyezett.

Strandok 100%-os telítettség, max. 10 fő egy társaságban. 75%-os telítettség, max. 6 fő egy társaságban 50%-os telítettség, max. 4 fő egy társaságban
Zárt légterű medencék, úszodák, spa-k 75%-os telítettség, max. 10 fő egy társaságban 50%-os telítettség, max. 6 fő egy társaságban 33%-os telítettség, max. 4 fő egy társaságban

Megjegyzés: a táblázatban csak az utasainkat érintő területeket jelöltük meg, az itt élőkre vonatkozó szabályokat nem tüntettük fel.

8. Mit kell tennie, ha a COVID tünetei jelentkeznek Önnél vagy családtagjánál?

Ha olyan tüneteket tapasztal, mint a köhögés, a láz, a légszomj vagy az általános rossz közérzet, akkor az egészségügyi hatóságok kérik, hogy vonuljon önkéntes karanténba a szállásán, és hívja a magyar nyelvű asszisztenciánkat, kollegáink segítenek Önnek, hogy szükség esetén megfelelő orvosi ellátásban részesüljön.

A Kanári-szigetek kormánya és az AXA biztosító – az Ön egészsége érdekében – fedezi az esetleges COVID betegségével járó összes költséget.

9. Hazautazás, magyarországi beutazási feltételek

Javasoljuk, hogy a magyarországi beutazási feltételeket is tanulmányozza át, a hazautazásnál az alábbiakat kérhetik:

 • Védettséget igazoló – magyar kiállítású – igazolvánnyal: nincs karantén, vagy teszt PCR kötelezettség.
 • Védettséget igazoló magyar igazolvány NÉLKÜL: 2 db negatív PCR teszt, vagy 10 karantén letöltése szükséges a hazaútat követően. Az első PCR tesztet a Kanári-szigeteken is elvégezetetheti.

Ha kérdése van, kérem lépjen velünk kapcsolatba!

Raáb Szilvia
ViaSale Travel
a Kanári-szigetek specialistája