FRISSÍTVE: 2021. március 19.

Ha a közeljövőben a Kanári-szigetekre érkezik nyaralni, az alábbi információk lehetnek fontosak az Ön számára. A cikket minden új információ vagy módosítás esetén frissítjük, tehát a régi frissítési dátum csak annyit jelent, hogy nem történt változás a Kanári-szigetek szabályozásában.

1. Ki látogathat el a Kanári-szigetekre?

Az Európai Unió teljes lakossága, kiegészülve schengeni övezet EU-n kívüli országaival. Ha más országból érkezik, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, szívesen segítünk az aktuális belépési szabályokban.

Javasoljuk, hogy a magyarosrszági beutazási feltételeket is tanulmányozza, jelenleg érvényes szabály szerint vagy 2 db negatív PCR teszt vagy karantén szükséges a magyarországi hazaúthoz, melynek közül az egyiket a Kanári-szigeteken is elvégezetetheti.

2. A Kanári-szigetekre való beutazás előtt van különleges eljárás?

Mindenkinek, aki a Kanári-szigetekre érkezik ki kell töltenie egy egészségügyi űrlapot, melyet egy kitöltési segédlettel együtt itt talál>>

Valamint szükséges Kanári-szigetekre érkezés előtt 72 órán belül elvégzett negatív PCR teszt is (a mintavétel pontos időpontja számít). A PCR teszt kötelezettség alól a hat év alatti gyermekek mentesülnek.

3. Milyen nyelvű igazolást kell bemutatni?

Csak angol és spanyol nyelven kiállított dokumentumot fogadnak el.

4. Mi történik azokkal, akik nem tudják az érkezést megelőző 72 órán belül elvégzett PCR teszt negatív eredményét bemutatni?

Karanténba kerülnek 14 napra, amelyet egyes szálláshelyeken is el lehet tölteni, amennyiben az engedélyezi ezt. Ha a karantén ideje alatt készül PCR teszt és az negatív eredményt mutat, akkor a karantén feloldásra kerül.

5. Az igazolás bemutatható mobiltelefonon, elektronikus formában?

Igen, ha az előírás szerint angol vagy spanyol nyelven állították ki.

6. Milyen adatokat kell tartalmaznia az országba érkezéskor bemutatott dokumentumnak?

 • Az utas adatait: teljes nevét és útlevelének/személyi igazolvány számát
 • A mintavétel napját
 • Az elvégzett teszt típusát
 • A mintavétel eredményét
 • A tesztet végző laboratórium kapcsolattartási adatait

Az útlevél/személyi igazolvány számának egyeznie kell az egészségügyi nyilatkozatban szereplő számmal és az utazáskor használt dokumentum számával!

7. Milyen intézkedésekkel találkozhat a repülőtéren és/vagy a repülőgép fedélzetén?

Ne feledje, hogy maszkot kell viselnie a teljes utazás alatt, és be kell tartania a légitársaság és a repülőtér által előírt biztonsági intézkedéseket.

8. Milyen előírások és intézkedések várják a Kanári-szigeteken?

Általános intézkedések:

 • Kötelező a maszkviselés a hat éven felüli gyermekek és a felnőttek részére a szabadban és a zárt nyilvános helyeken. Kivétel: étkezés vagy ivás, testmozgás közben, illetve ha fogyatékkal él, vagy légzőszervi betegségben szenved.
 • A személyek közötti szükséges távolság: 1,5 méter

Különleges intézkedések:

 • Tilos a dohányzás (elektromos cigarettákra is vonatkoztatva) a nyilvános helyeken.
 • Tömegközlekedési eszközökön és kirándulóbuszokon kötelező a maszk viselése.
 • Szállodákban: kötelező a távolságtartás, a beltéri kapacitások minden esetben jelölve vannak.
 • Strandok, medencék és más fürdőhelyek: A strandra vagy a medence területére való belépéskor, mozgáskor, vagy sétáláskor maszkot kell viselni. Azonban ha nem mozog vagy fürdik, természetesen nem kötelező a viselete, azonban a 1,5 méteres előírt távolságot kötelező betartani az idegenektől. Ezekről a szállodák általában gondoskodnak.
 • Aktív turizmus: a szabadtéri sport illetve turisztikai tevékenységek kevés kockázattal járnak, így nem kötelező a maszkviselés. A publikus sporteszközökön, szabadtéri rögzített sporteszközök esetén speciális tisztítási és fertőtlenítési protokollok vannak érvényben. Így ezek használata jelenleg nem megengedett.

9. Mit kell tennie, ha a COVID tünetei jelentkeznek Önnél vagy családtagjánál?

Ha olyan tüneteket tapasztal, mint a köhögés, a láz, a légszomj vagy az általános rossz közérzet, akkor az egészségügyi hatóságok kérik, hogy vonuljon önkéntes karanténba a szállásán, és hívja a magyar nyelvű asszisztenciánkat, kollegáink segítenek Önnek, hogy szükség esetén megfelelő orvosi ellátásban részesüljön.

A Kanári-szigetek kormánya és az AXA biztosító – az Ön egészsége érdekében – fedezi az esetleges COVID betegségével járó összes költséget.

 

Ha kérdése van, kérem lépjen velünk kapcsolatba!

Raáb Szilvia
ViaSale Travel
a Kanári-szigetek specialistája