FRISSÍTVE: 2022. június 2.

Ha a közeljövőben a Kanári-szigetekre érkezik nyaralni, az alábbi információk lehetnek fontosak az Ön számára. A cikket minden új információ vagy módosítás esetén frissítjük, tehát a régi frissítési dátum csak annyit jelent, hogy nem történt változás a Kanári-szigetek szabályozásában.

1. A Kanári-szigetekre történő beutazás feltételei:

A Kanári-szigetekre szabadon lehet utazni, Magyarországról érkezve nem szükséges oltási igazolás vagy teszt.

2. Milyen intézkedésekkel találkozhat a repülőtéren és/vagy a repülőgép fedélzetén?

Ne feledje, hogy 6 éves kor felett kötelező maszkot viselnie az utazás teljes ideje alatt, és be kell tartania a légitársaság és a repülőtér által előírt biztonsági intézkedéseket. Kérjük, tájékozódjon utazás előtt, hiszen légitársaságonként változó előírások lehetnek.

3. Milyen előírások és intézkedések várják a Kanári-szigeteken?

A szigeteket a fertőzöttségi számok alapján fázisokba sorolják. Az egyes számokhoz, különböző intézkedések tartoznak. A szigetek besorolását minden csütörtökön vizsgálják meg az egészségügyi hatóságok. A számok jelentését pár sorral lejebb mutatjuk.

A szigetek jelenlegi besorolása:

  • Tenerife: fázis 1
  • Gran Canaria: fázis 2
  • Fuerteventura: fázis 1
  • Lanzarote: fázis 1
  • La Palma: fázis 1
  • La Gomera: fázis 1
  • El Hierro: fázis 1

Általános intézkedések:

  • Tilos a dohányzás (elektromos cigarettákra is vonatkoztatva) a nyilvános helyeken.
  • Tömegközlekedési eszközökön és kirándulóbuszokon kötelező a maszk viselése.

Az egyes fázisokhoz tartozó szabályok:

Tevékenység fázis 1 fázis 2 fázis 3 fázis 4
maximum 12 fő egy társaságban maximum 12 fő egy társaságban
Kötelező maszkviselés Utcán, nyílt tereken, strandokon nem kötelező a maszkviselés. Azonban a közlekedési eszközökön, transzferbuszokon, kiránduló buszokon igen.
Nyitvatartások korlátozása Éjjel 4 óra és 6 óra között zárva vannak a vendéglátó helyek Éjjel 4 óra és 6 óra között zárva vannak a vendéglátó helyek
Éttermek

Természetesen minden szabályról az étterem, hotel, illetve annak személyzete gondoskodik, és szóban, illetve jelölésekkel is tájékoztatják Önt.

Kültéri teraszokon 100%-os telítettség lehetséges, egy aztalnál max. 12 fő ülhet. Kültéri teraszokon 100%-os telítettség lehetséges, egy aztalnál max. 12 fő ülhet.
Szállodák, szálláshelyek és azok éttermei Kültéri teraszokon 100%-os telítettség lehetséges, egy aztalnál max. 12 fő ülhet. Kültéri teraszokon 100%-os telítettség lehetséges, egy aztalnál max. 12 fő ülhet.
Strandok 50%-os telítettség, max. 12 fő egy társaságban 50%-os telítettség, max. 12 fő egy társaságban
Zárt légterű medencék, úszodák, spa-k 40%-os telítettség, max. 12 fő egy társaságban 25%-os telítettség, max. 12 fő egy társaságban

Megjegyzés: a táblázatban csak az utasainkat érintő területeket jelöltük meg, az itt élőkre vonatkozó szabályokat nem tüntettük fel!

4. Mit kell tennie, ha a COVID tünetei jelentkeznek Önnél vagy családtagjánál?

Ha olyan tüneteket tapasztal, mint a köhögés, a láz, a légszomj vagy az általános rossz közérzet, akkor az egészségügyi hatóságok kérik, hogy vonuljon önkéntes karanténba a szállásán, és hívja a magyar nyelvű asszisztenciánkat, kollegáink segítenek Önnek, hogy szükség esetén megfelelő orvosi ellátásban részesüljön.

A Kanári-szigetek kormánya és az AXA biztosító – az Ön egészsége érdekében – fedezi az esetleges COVID betegségével járó összes költséget.

Ha kérdése van, kérem lépjen velünk kapcsolatba!

Raáb Szilvia
ViaSale Travel
a Kanári-szigetek specialistája