A hagyományos torrija a húsvét és a farsang jellemző íze Spanyolországban. Hosszú időre tekint vissza ez a hagyományos étel, olyannyira, hogy a Közép- és Dél-Amerikai kultúra részévé is vált, az első telepesek magukkal vitték a receptet.

Hagyományos-húsvéti-bundáskenyér-1

A recept könnyű, bár egyik verzióját 3 napig tart elkészíteni! Néhány szelet “másnapos” kenyér, tej vagy bor adja meg az ízét. Mi idén mindkettőt elkészítjük, a boros és a tejes verziót is!

HOZZÁVALÓK KB. 15 SZELETRE:

 • 300 g 1-2 napos kenyér,
  1 narancs és 1 citrom héja,
  1 fahéjrúd,
  1/2 egész vanília,
  1 l édes bor, illetve 1 l tej,
  2 tojás,
  olaj a sütéshez,
  200 g cukor (a tejes verzióhoz),
  3 evőkanál cukor,
  1 teáskanál őrölt fahéj

ÍGY KÉSZÍTSE EL A HAGYOMÁNYOS BUNDÁSKENYERET TEJJEL ÉS/VAGY BORRAL:

Hagyományos-húsvéti-bundáskenyér-1

 1. Ha borral készíti, akkor 2 nappal a felszolgálás előtt tegye egy tálba a bort a narancs- és a citromhéjjal. Majd mehet bele a fahéj és a vanília is. Legalább ezt a két napot hagyja a hűtőszekrényben ezt a keveréket.
 2. Ha tejből készíti, akkor a tejet tegye egy tálba és minden összetevő azonos, mint a boros változatnál, azonban ehhez adjon még 200 g cukrot is. A tejet a fűszerekkel együtt melegítse fel, és forrás előtt vegye le a tűzhelyről. Ha a tej forrni kezd, akkor kellemetlen íze lehet majd a kenyérnek. A tűzről levéve, fedje le a tálat és legalább 2 órán át hagyja pihenni.
 3. Vágja a kenyeret szeletekre, úgy 2-3 cm vastagnak kell lenniük. Helyezze őket egy nagyon nagy edénybe, például sütőtálra.
 4. Öntse rá az elkészült levet, és hagyja ázni kb. 5 percig.
 5. Az idő leteltével fordítsa meg a kenyereket és hagyja a másik oldalon is átázni.
 6. Ferve fel a 2 tojást, és bundázza be a kenyeret, majd süsse ki. A kenyér könnyen szétesik az áztatástól, nagyon óvatosan kell bánni vele!
 7. Amikor kissé kihűltek a kész bundások, három evőkanál porcukrot keverjünk el egy teáskanál őrölt fahéjjal, majd szórja meg mindkét oldalát!

Boldog Húsvéti Ünnepeket kívánok a ViaSale Travel csapata nevében:

Raáb Szilvia