Naplementét ott érdemes néznie, ahol a legmagasabb a napsütéses napok száma: szóval irány Gran Canaria és Puerto de Mogán!

puerto-de-mogan-gran-canaria-naplemente-0

A naplemente látványa minden évszakban lenyűgöző, de valamiért jellemzően nyáron jut inkább eszünkbe időt és helyet keresni arra, hogy ráérősen, az élménynek átadva magunkat csodáljuk meg, hogyan ér véget egy-egy nap. Pedig télen sokkal nagyobb szükségünk van rá: elmenekülni a sötétből, feltöltődni napsütéssel és nem mellesleg üldögélni a naplemetében. Ez nem csak a léleknek tesz jót, hanem az egészségnek is.

Az ideális hely megtalálásához mindenkinek ezer ötlete van, mi viszont, biztonsági játékosként azt tanácsoljuk, válassza azt a helyet, ahol a legmagasabb a napsütéses napok száma Európában: irány Puerto de Mogán!

puerto-de-mogan-gran-canaria-naplemente-0

A Gran Canaria szigetén található üdülőhelyet és halászfalut a Kanári-szigetek Velencéjének is hívják, és kedves kis, virágos házai, hatalmas jachtkikötője, lenyűgöző környezete, valamint csodás partjai miatt népszerű az ide látogatók körében – többségük azonban be is éri ezekkel a látnivalókkal. Persze nem hibáztathatjuk őket ezért, valóban nem kevés, amit ez a hely ad a vendégeinek, azonban van még néhány élmény, amit nem szabad kihagynia ebben a városban.

puerto-de-mogan-gran-canaria-naplemente-0

Mivel a kikötő nagyon fontos stratégiai pont, környéke minden infrastrukturával felszerelt, széleskörű szolgáltatásai mellett hétfőn és pénteken nyüzsgő, színes, illatos piac várja látogatóit. Az utazók többsége nem is nagyon távolodik el a kikötőtől és környékétől. A közeli strand is fantasztikus kényelemmel csábít, nyugodt vizével biztonságos időtöltést kínál a kisgyerekes családoknak is – pedig kicsit távolabb, Puerto de Mogan szikláin egy felejthetetlen naplementét is műsorra tűznek, minden egyes nap végén!

puerto-de-mogan-gran-canaria-naplemente-0

Induljon el a kikötő mentén nyugati irányba, a kikötő falának és a szikla találkozásánal talál egy kis ösvényt – ezt követve egy természetes, sziklák formálta, közel 100 méter hosszan futó teraszhoz jut, ami elég széles ahhoz, hogy biztonságos és kényelmes helyet találjon rajta az esti műsorhoz. Ha legalább 20 perccel a naplemente előtt érkezik, jó esélye lesz – a többiek érkezése előtt – megtalálni a legideálisabb helyet annak megcsodálásához. Nem kell tartani a tömegtől, a helyiek és a turisták is nagyrészt csendben és tátott szájjal csodálkozó csoportja veszik majd körül, de az is könnyen előfordulhat, hogy valaki zenét is biztosít a naplementéhez, vagy éppen jógagyakorlatokat végez. Ha szerencséje van, elkaphatja valamely helyi, öreg halászhajó látványát is, ahogy a lemenő nap fényével a háttérben befut a kikötőbe.

puerto-de-mogan-gran-canaria-naplemente-0

A többség ezt követően tovább is indul, de érdemes még maradnia egy picit – a sziklák még sokáig őrzik a nap melegét, és így része lehet abban a csodás festményben, amit az égbolt rajzol ki, ahogy a narancssárgából mély kékbe, majd feketébe vált. Érdemes maradni kicsit, ebben a békében a hullámok hangját hallgatva, megélni az elmúlt, élményekkel teli napot – és felkészülni a következőre, amivel Gran Canaria várja önt!

Raáb Szilvia

ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája