Sokan rajonganak a világítótornyokért, hiszen kevés romantikusabb helyet felfedezhet fel egy-egy tenger vagy óceán partján. Remélem ön is osztozik ebben, mert most listába szedtem a tenerifei világítótornyokat, amiket akár közelről, akár távolról is érdemes megcsodálni!

Ma már a legtöbb világítótorony automatizált, de ezen kívül nem sok minden változott az elmúlt évszázadokban: cél, hogy a hajósok biztonságosan célt érjenek. Számos gyönyörű világítótornyot láthat Tenerife partjainál, némelyiket könnyen elérheti, másokhoz pedig kisebb, vagy nagyobb utazásokat kell tennie.

Puerto de la Cruz

puerto-de-la-cruz-tenerife-kanári-szigetek-utazás-világítótorony

Puerto de la Cruz parkolójában lévő világítótorony leginkább egy hatalmas spirálcsúszdához hasonlít. Ez a modern, keskeny torony pont azért szép, mert kilóg a klasszikus világítótornyok sorából.

A Farola del Mar, Santa Cruz

la-farola-del-mar-tenerife-kanári-szigetek-utazás-világítótorony

Farola del Mar világítótornya pont az ellenkezője az előzőnek: ez egy klasszikus torony, olyan, mint amiket sok képeslapon, festményen lát. Ez nem is véletlen, hiszen ez pontos mása a leghíresebb francia világítótoronynak, 1863 óta áll Santa Cruzban.

Punta de Hidalgo

la-punta-hidalgo-faro-1.jpg

Ez a világítótorony is különleges, hiszen Art Deco stílusban készült, inkább egy felhőkarcolóra hasonlít, mint világítótoronyra. Természetes vakító fehérsége is megkülönbözteti a többitől.

Punta de Teno

Punta-de-Teno-tenerife-kanári-szigetek-utazás-világítótorony-2

Punto de Tenonak valójában két világítótornya van, ami nem azonnal nyilvánvaló. Két hagyományos torony, a piros-fehér klasszikus formák közül. A partról a sziklákon át kell felmásznia a tornyokhoz, hogy valódi képet kaphasson a 18. század végi épületekről. Az itteni világítótornyok nem csak a legromantikusabbak, hanem – hagyományos értelemben – a legszebbek is mind közül.

Bajamar

Bajamar-tenerife-kanári-szigetek-utazás-világítótorony-1

Bajamarban két gyönyörű háttérrel szoktak fotózkodni az emberek: az egyik természetesen ez a kőből épült, sakkfigurára emlékeztető világítótorony, valamint a hatalmas hullámok, ahogyan a torony hátterében ostromolják a partot.

Anaga világítótoronya

Anaga-tenerife-kanári-szigetek-utazás-világítótorony

Hacsak nem hajóval közelíti meg Anagát, akkor kevés eséllyel láthatja ezt az elhagyatott várra hasonlító világítótornyot. Természetesen, ha szívesen túrázik, akkor nem csak ezt a helyet, hanem számos szépséget is felfedezhet az ide vezető úton.

Buenavista del Norte

Buenavista-tenerife-kanári-szigetek-utazás-világítótorony

Buenavista világítótornya Tenerife talán legfurább tornya, messziről leginkább egy keskeny panelházra, vagy egy hatalmas dugóhúzóra hasonlít.

Ön melyiket látogatná meg? Mondja el kommentben!

Raáb Szilvia

SZILVESZTER A KANÁRI-SZIGETEKEN