Te is azon utazók népes táborába tartozol, akik nemcsak koktélt kortyolgatnak szívesen a tengerparton, de szeretik felfedezni a nyaralóhelyüket? Nos, Tenerifénél erre jobb helyet el sem tudnánk képzelni! Ez az imádnivaló sziget ugyanis nemcsak pezsgő kulturális élettel, vérforraló dallamokkal és gyönyörű tengerpartokkal vár téged, hanem olyan izgalmas kalandokkal is, amikkel akár több tételt is kipipálhatsz kalandkedvelő bakancslistádon!

Természetesen megvan a szépsége annak is, ha a munka fáradalmait egy kiadós alvással, majd a tengerpart és a strandok kínálta kellemes kikapcsolódási lehetőségekkel szeretnéd kipihenni. Akkor azonban, ha szereted amikor az izgalom és a kaland gondoskodik azokról az élményekről, amelyekre még évek múlva is szívesen emlékszel vissza, ezt a három programot mindenképpen próbáld ki.

 

Aktív kikapcsolódás Tenerifén: 3 program, imádni fogod

 

     1. Eco Buggy túra


Ha nem félsz a vezetéstől, szereted a legális száguldást és szívesen felfedeznéd Tenerife rejtettebb tájait is, az Eco Buggy túra során mindenre lesz lehetőséged. Ezekkel a kétszemélyes elektromos buggykkal olyan kevésbé turistacélpont helyszíneket is felkereshetsz, mint Playa La Arena, Tamaimo, El Retamar, Las Manchas, Arguayo Chio.

 

Persze nem minden a Porsche, szerelem, száguldás, hiszen a túra során megkóstolhatod a helyben termett banánt és egy helyi kávéspecialitást is, ráadásul a túra ára az Arguayoban lévő Néprajzi Központ múzeumi belépőjét is tartalmazza. Ezzel az élményprogrammal tehát nemcsak a napi adrenalinlöketről gondoskodhatsz, de a kulturális és kulináris élvezeteknek sem kell hátat fordítanod.

 

Ami a praktikus tudnivalókat illeti, egy-egy buggy kétszemélyes, de ha úgy tartja kedved, akár egyedül is birtokolhatod a járművet. Arra azonban érdemes figyelni, hogy mivel a buggy egy alapvetően nyitott járgány, fontos az évszaknak megfelelő réteges öltözködés. Végül is, te sem szeretnél megfázni a nyaralásod kellős közepén, nem igaz?

 

     2. Búvárkodás Tenerifén


Az Eco Buggy túrával ellentétben a búvárkodás Tenerifén egészen más jellegű élményeket kínál. Ezúttal az Atlanti-óceán csodás élővilágát fedezheted fel a képzettségi szintednek megfelelő tempóban és szakképzett, tapasztalt kísérő segítségével.

 

Akár teljesen kezdő vagy, akár haladóbb szinten űzöd a búvárkodást, ezt az életre szóló élményt nem ajánlott kihagyni! A program keretében mindig hajóról szállunk a vízbe és a teljes időtartam alatt tapasztalt kísérő instruálja a résztvevőket, ha szükséges. Éppen ezért akkor se riadj vissza az óceán felfedezésétől, ha még sosem próbáltad ki magad a búvárkodásban. Ne feledd: ráják, delfinek, teknősök és rengeteg más tengeri állat- és halfaj felfedezése vár rád. Hihetetlen élményben lesz részed azzal, hogy természetes környezetükben vetsz rájuk néhány pillantást.

 

Ha nem érzed magad teljesen felkészültnek egy mélyebb merülésre, nyugodtan választhatod a snorkelt, azaz a könnyűbúvárkodást is. Neked csak a kíváncsiságodat, a felfedezőkedvedet és a jó hangulatot kell hoznod, minden másról a programszervező gondoskodik.

 

     3. Dzsungel Park

A Tenerifére látogató turisták egyik kedvenc programja a Dzsungel Park és nem is ok nélkül! Ez az imádnivaló park egy állatkert és kalandpark játékos keveréke, ahol olyan élményekben lehet részünk, mint a séta a majomketrecen keresztül – itt még meg is etetheted az állatokat –, papagáj- és fókashow vagy a méltán híres sasreptetés!

 

Mindemellett kötélhíd, vízi bob pálya és lenyűgöző erdős környezet várja a Los Cristianos feletti hegyoldalban helyet kapó parkot meglátogatókat. Ez az a helyszín, amit felnőttek, gyerekek, idősek és fiatalok egyaránt élvezni fognak.

 

A Dzsungel Park felfedezése egy kb. fél napos program, ami pedig az öltözködést illeti, a terepviszonyoknak megfelelő kényelmes sportruházattal és sportcipővel készülj. Miután az utolsó bokor alá is bekukkantottál, megnézted a pompás állatshowkat, irány a tengerpart! Délután lesz még időd arra, hogy a jóleső fáradtságot a tengerparton pihend ki, miközben az Atlanti-óceán hullámai simogatják a lábadat.

 

Raáb Szilvia

ViaSale Travel