A Gran Canaria szigetén a napsütést, a fantasztikus strandokat, a változatos tájakat, a sokszínű állat- és növényvilágot szinte minden látogató tényként kezeli. De mégis, mi az, amit semmi esetre sem szabad kihagynia, ha a lehető legteljesebb képet szeretné megkapni erről a rengeteg csodáról?

Ha nem olvasta a cikk első részét, ide kattintva megteheti >>

Kulturális események

Ha magára szedte a sziget – előző bejegyzésben összegyűjtött, fantasztikus – strandjain a bőrének megálmodott, bronzos árnyalatot, ideje a helyi kultúrával is szorosabb kapcsolatra lépni. Irány Las Palmas! És ha már ott jár, ne érje be a sok történelmi látnivalóval, hanem vesse bele magát a piacozás forgatagába, ismerkedjen meg a vendégszerető helyiekkel is.

Gran-canaria-latnivalok-las-palmas

Ráadásul a szigeten mindig történik valami. Jó eséllyel belefuthat valamilyen helyi, vallási vagy történelmi, vagy egy-egy komolyabb nemzetközi fesztiválba is (mint például a Film Festival Las Palmasban, a Festival de Música de Canarias (klasszikus kanári zenei fesztivál) vagy az Opera Fesztivál).

Séták és túrázás

Gran-canaria-latnivalok-kirandulas-tura

A sziget egy jelentős és meghatározó része hegyvidék, melyből 66,000 hektárnyi terület különös védettséget is élvez, ezeket változatos túraútvonalak mentén fedezheti fel. Mind a kezdők, mind a profi túrázók találhatnak az edzettségüknek és az igényeiknek megfelelő útvonalat: sok rövidebb és egyszerűbben legyőzhető túraútvonal, valamint a komoly teljesítményt követelő csúcsok. Bármelyik mellett döntene is, ne felejtse el, hogy a hegyek között uralkodó időjárási viszonyok jelentős mértékben különböznek a partok klímájától, így megfelelő – vízálló és réteges – öltözetre lesz szüksége.

Sportlehetőségek

Gran-canaria-latnivalok-sport

Ez is egy olyan téma, amiben nem kell sokat kutatnia, ha a szigeten szándékozik eltölteni néhány napot, hetet. A helyi időjárási viszonyok elkényeztetik a bicikliseket, a túrázókat, az úszókat, a búvárokat, a szörfösöket-kiteosokat, a vitorlázókat és a vízisízőket is. Az ennek megfelelően az Ön igényei szerint válogathat a lehetőségekből.

Éjszakai élet

Gran-canaria-latnivalok-ejszakai-elet

Bizonyára vannak az olvasók között olyanok, akik szerint helyesebb lenne a kanári éjszakai életet inkább hajnali életnek nevezni, éjfél előtt ugyanis a szigeten nem igazán számíthat komolyabb izgalmakra – na de utána! A bárok legalább hajnali 2, a klubok pedig 6 óráig tartanak nyitva, a zárást követően pedig folytathatja útját a legközelebbi strandra, ahol egy csodás, felejthetetlen napkeltével koronázhatja meg az előző éjszakát, és indíthatja a következő, Önre váró, élményekben gazdag napot.

A sziget csodás strandjai, lenyűgöző hegyei, változatos tájai, pezsgő kuturális élete, friss és ízletes ételeket kínáló, sokszínű éttermei és bárja ismeretében mostanra talán nem kérdés, hogy Gran Canariának az Ön bakancslistáján is ott a helye.  Ha pedig már járt a szigeten, akkor tudja, hogy ide megéri újra meg újra visszatérni, hiszen sosem fogja megunni mindazt, amit itt talál.

Raáb Szilvia

ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája