A Kanári-szigetek egyik legnépszerűbb tagja télen-nyáron remek úticél – hogy miért, azt a következő 2 bejegyzésben gyűjtjük össze

A 3. legnagyobb Kanári-sziget folyamatos versenyben áll Tenerifével, melynek eredménye vélhetően egy megosztott első hely lesz. Gran Canaria a kicsit kevesebb látnivalót több napsütéssel kompenzálja, de az igazság az, hogy az előbbi kapcsán sem igazán lehet hiányérzete. Hogy mi minden gondoskodik erről, azt két, átfogó bejegyzésben próbáljuk meg összegyűjteni Önnek, kár lenne bármit is kihagyni közülük.

Hajókirandulas-balnales-vitorlassal

 

Bármilyen bakancslistával indul is útnak, a legtöbb tételt egészen biztosan ki tudja majd pipálni itt-tartózkodása alatt: a hosszú, homokos strandok, változatos bicikli- és túraútvonalak, sokszínű sportlehetőségek, ízletes, friss ételek, éttermek, bárok, éjszakai szórakozó- és bevásárlóhelyek között mindenki megtalálhatja azt, amitől számára igazán jó egy nyaralás.

Bár a legtöbb turista nyáron veszi célba a szigetet, hiszen ilyenkor lehet a legjobban kihasználni a strandok nyújtotta lehetőségeket, a napsütéses órák magas száma, a mikroklíma, és az európai átlaghőmérsékletnél ilyenkor enyhébb időjárás miatt télen is remek úticél. A téli időszakban egy Gran Canaria-i út remek ajándék lehet akár a család, amire biztosan minden megajándékozott egy életen át emlékezni fog.

gran-canaria-1

Persze nem csak az átlaghőmérséklet – strandidő tengelyen érdemes gondolkodnia az időpont kiválasztásakor, hiszen a régió kulturális hagyományai is számos szórakozási és kulturális program-lehetőséggel csábítanak. Szinte egymást érik a fiesták és karneválok, melyek alkalmával nem csak a jelmezesek áradatában, az eseményt kísérő vásárok forgatagában vagy a mindenféle versenyekben és játékokban veszhet el, hanem az ezekre az alkalmakra különös gonddal előkészített ételek és italok páratlan gazdagságában is. Ezen programok közül természetesen a karnevál a leghíresebb, mely Las Palmas-ban kerül megrendezésre minden év január-márciusa között, és utcabálok jelzik a kezdetét.

gran-canaria-1

Ha viszont Ön kifejezetten a strandokért ülne repülőre, akkor talán örülni fog a hírnek, hogy a sziget összesen 230 kilométernyi partszakasszal rendelkezik, melynek nagy részén változatos méretű és formájú strandok váltják egymást. A leglenyűgözőbb látványt mind közül talán Maspalomas homokdűnéi nyújtják – a 17 kilométernyi partszakasztól indulva 2000 hektárnyi homokdűne vár arra, hogy felfedezze csodás strandjait, a partjait nyaldosó hullámokat és sajátos mikroklímáját.

Gran-Canaria-meglepetései-járatlan-útjai-3

Ha viszont Ön a természet csendje helyett inkább a kiépített strandok nyüzsgését részesíti előnyben, akkor a Playa del Inglés lesz az Ön helye éttermei és bárjai sokszínűségével, míg a romantikusabb élményt keresőket a Playa de Amadores, a csendre vágyó strandolókat pedig a Playa Taurito és San Agustín várják. Persze a legjobb megoldás talán az, ha bérel egy autót, és sorban felderíti mindegyik partszakasz sajátos hangulatát.

gran-canaria-3

Arról pedig, hogy mit ajánlunk a strandolásban és/vagy fiestában megfáradt Utazóknak, a következő bejegyzésben árulunk el többet.

Raáb Szilvia

ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája