A Kanári-szigetek egyedülálló vulkanikus tájai és csúcsai azt sugallják, hogy szinte bárhol részese lehet egy gyönyörű lehet a naplementének, és ez igaz is. És ha mindehhez még hozzáadja az Atlanti-óceán látványát, már kész is a romantikus este receptje!

Persze a szigetek mindegyén gyönyörű a naplemente, főként az óceán partján ülve, de készítettünk önnek egy összeállítást, amiben a mi kedvenc helyeinket soroljuk fel.

Naplemente a Kanári-szigeteken

Gran Canaria

Roque Nublo

A Roque Nublo Gran Canaria egyik jelképe és védett természeti képződmény, hiszen a világ egyik legnagyobb szabadon álló kősziklája. A sziklát viszonylag könnyű megközelítenie, hisz a legközelebbi parkolóból pár perces gyaloglással elérhető. A szikla mellől, ha nyugatra néz, láthatja Tenerifét, illetve annak csúcsát, a Teidét.

Naplemente Gran Canarián, Roque Nublo

Puerto de Mogán

A Puerto de Mogán önmagában is egy csoda, ha ide látogat, érdemes estig terveznie a programot. Ha nem a kikötőből nézné a naplementét, akkor érdemes elsétálnia a kikötő mögötti sikátorokba. Ezek az utcák kelet-nyugati irányúak, így pompás látványt nyújtanak a bougainvilleával borított boltívek az esti fényben.

legjobb-hely-Kanári-szigeteken-ahol-gyönyörködhetsz-naplementében-2

Forrás: farm2.static.flickr.com

Tenerife

Benijo strand

A Benijo strand Tenerife északi részén fekszik egészen közel az Anaga hegységhez. Épp ennek az erdőségnek a látványa nyújt felejthetetlen emléket: vulkáni sziklák mögött lebukó napot figyelni a strandról különleges élmény.

Naplemente Tenerifén, a Benijo strandon

Forrás: https://theculturetrip.com/

Teide

Kevés látvány nyújt drámaibb képet, mint a naplemente 3500 méter felett, körbevéve kráterekkel és sziklákkal! Spanyolország legmagasabb csúcsa, a Teide a nap bármely pillanatában hihetetlen kilátást kínál önnek, de a naplemente igazán különleges élmény a felhők felett.

Naplemente a Teidén, Tenerifén

Fuerteventura

Cofete

Cofete strandja 12 km hosszan nyújt önnek kényelmes kikapcsolódást és romantikus naplementét. A homokdűnék, a Jandia-hegység és az Atlanti-óceán páratlan látványa megéri az autókázást!

Naplemente Cofete strandján - Fuerteventura

Ön melyik helyszínt választaná, hogy gyönyörködjön a naplementében? Mondja el kommentben!

Raáb Szilvia

ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája