Ha már járt a Kanári-szigetek valamelyikén, akkor tudja, hogy a szigeteken nem csak homokos partokat, változatos szállásokat, mosolygós embereket talál, hanem mindegyik sziget sok-sok látnivalóval, kisebb-nagyobb csodákkal is várja! Ezen a héten partnereinkkel olyan helyekre kirándultam, amelyeket én magam sem mindennap járok be Tenerifén, most összegyűjtöttem önnek pár különlegességet ezek közül.

1. Mágikus szőnyegek

Minden júniusban La Orotava város lakói összegyűlnek a Corpus Christi ünneplésére, és ebből az alkalomból az utcákat és tereket csodálatos virág-szőnyegekkel, és különböző színű, vulkanikus homokból kirakott mozaikokkal díszítik. Az fiesta lezárásaként pedig megünneplik a Día de las Alfombras-t (“szőnyegek napja”), amikor bemutatásra kerül az ünnep legfontosabb látványossága: egy szárnyas oltár.

Kanári-szigetek-apró-csodái-Tenerife-titkai

2. Fantasztikus borok

Tenerife egyik legjobb borászata a Bodegas Monje, ahol 1750 óta készítenek borokat. A pince gyönyörű környezetben, Puerto de La Cruz és Santa Cruz között található. A családi borászatban készülő nedűk egy része még mindig hagyományos módon készül, de emellett számos programot is szerveznek az ide látogatóknak: foglalhat vezetett túrát borkóstolással és tapasokkal, vagy elfogyaszthat egy remek cochino negro (fekete disznó) ebédet vagy vacsorát a csodálatos panorámát nyújtó étteremben.

Kanári-szigetek-apró-csodái-Tenerife-titkai

3. Titkos strandok

Készíttessen piknikkosarat a szállodában, autóbérlésre felkészülni és indulás a legszebb strandokra! Fedezze fel Tenerife fekete homokos partjait is, különleges élmény! A legjobb útmutatót itt tudja letölteni: https://viasaletravel.hu/tenerife-legjobb-strandjai/

Kanári-szigetek-apró-csodái-Tenerife-titkai

4. A sárkányok földje

Tenerife egyik ikonikus látványossága, az 1000 éves Drago Milenario névre hallgató sárkányfa, amelyet Icod de los Vinos-ban talál. Ha van egy kis ideje, érdemes megnéznie a kistestvért is, a Drago Chico-t a közeli Calle San Antonio-ban.

Kanári-szigetek-apró-csodái-Tenerife-titkai

5. Ahol a helyiek esznek

Csatlakozzon a helyiek vidám tömegéhez, és egye azt, amit ők! Irány Santa Ursula és a Guachinche Lito nevű étterem (a guachinche-k különleges éttermek, fogadók, de erről majd máskor írok). Itt a  virágokkal borított rusztikus kertben érdemes helyet foglalnia: garantáltan remek vacsorát és az ahhoz illő bort ajánlanak önnek.

Kanári-szigetek-apró-csodái-Tenerife-titkai

Raáb Szilvia

ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája