A Kanári-szigetek legnagyobbika a strandjain elszürcsölhető koktéljainál sokkal több finomsággal várja – bemutatjuk a 9 legjobbat!

A Kanári-szigetek általában, és azon belül is Tenerife egy igazi, téli-nyári üdülőhely, az egyetlen európai egzotikus nyaralóhely. Jellemző Tenerifére a “minden az egyben élmény”:  a túrázástól a strandoláson át a kulturális látnivalókig mindent megtalál a szigeten! Botanikus kertek, múzeumok, barlangok, válogatott csodák várnak arra, hogy felfedezze őket akár gyerekkel, akár gyerek nélkül.

Ennek ellenére legtöbbünk fejében egy télen-nyáron meleg, nyaralásra nyaralásra, pihenésre termett sziget képe jelenik meg, ha Tenerife szóba kerül. Ez persze nem csoda, hiszen fantasztikus partjai, lenyűgöző strandjai révén elsőosztályú helyszín egy óceánpart kikapcsolódásra is, de annyi mindent nyújt még, hogy igazán kár lenne beérnie ennyivel.

A bőség zavara azonban megnehezítheti a helyzetét, ezért összegyűjtöttük Önnek azt a 10 látnivalót, amit semmi esetre sem szabad kihagynia a pihenése során.

1. A Teide

10-legérdekesebb-tenerifei-látnivaló-3

A Teide. Ez természetesen minden blogban, leírásban az első helyen szerepel, és ez nem véletlen. Mi is már számos cikket írtunk róla. A Pico del Teide, vagyis a Teide-hegy a róla elnevezett nemzeti parkban található, és valójában egy 3718 méter magas, ma is aktív vulkán. A terület 2007. óta az UNESCO világörökség részét képezi. Bár a Teide megközelítése viszonylag egyszerű, fontos tudnivaló, hogy a legmagasabban elhelyezkedő részének a felfedezése engedélyhez kötött.

2. Túraútvonalak

10-legérdekesebb-tenerifei-látnivaló-3

Nem a Teide az egyetlen olyan része a szigetnek, ahol változatos, mindenki számára megfelelő autós vagy sétaútvonalakból válogathat. A sziget csücskében található Anaga-hegység látványos, családi vagy profi túrákra is alkalmas. Ami viszont közös az anagai túrákban az az egyedi, ritka növényfajokban gazdag környezet, a csodálatos panoráma és remek infrastruktúra. Folyók, erdők, völgyek várnak itt Önre, és helyenként a felhők felett, máshol nem látható növények között sétálhat és életre szóló élménnyel gazdagodhat.

3. Playa Jardin

10-legérdekesebb-tenerifei-látnivaló-3

Ezt a Puerto de la Cruz-ban található strandot akkor is keresse fel, ha a sziget déli részén nyaral. Fekete, vulkanikus homokkal borított strandja, változatos növényei, kaktuszai, bokrai egyedülálló hátteret biztosítanak egy csodás naphoz (és néhány remek fotóhoz). Ha pedig szereti az épített strandokat, akkor a közelben található Lago Martianezbe is látogasson el, mert nem csak egy kényelmes strand várja, hanem épitészetileg is egyedülálló alkotás várja.

4. Santa Cruz de Tenerife

10-legérdekesebb-tenerifei-látnivaló-3

Ez a hangulatos város a Kanári-szigetek egyik fővárosa (igen, két vagy nyolc fővárosi is van a szigetcsoportnak, de erről itt olvashat részletesen: 5 érdekes tény a Kanári-szigetekről 1.). Valójában Santa Cruz Tenerife és a Kanári-szigetek egyik fővárosa is. Ennek megfelelően rengeteg látványosságok várja itt. A legjobb, amit tehet, ha elindul a Plaza Españaról és kicsit elvegyül a helyiek mindennapjaiban: egy kis nézelődés, egy kávé vagy tapas a belvárosi éttermek valamelyikében és végül egy naplemente az Auditórium környékén… kellhet ennél jobb program?

Ahogy láthatja, Tenerife szigetén az sem tud unatkozni, aki kifejezetten ezért érkezett. Merüljön el az Önre váró csodákban, hamarosan folytatjuk a listát!

 

Raáb Szilvia

ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája