Ön tudta, hogy a Kanári-szigeteket nem a madárfajról nevezték el? Tudta, hogy a szigeteknek összesen 7 fővárosa van? Összegyűjtöttünk 15 érdekes tényt a Kanári-szigetekről, jöjjön most az első 5!

Nem egy, hanem 7 főváros

A Kanári-szigetek közigazgatásilag Spanyolországhoz tartoznak, azonban a szigeteknek is van saját fővárosuk, nem is egy, hanem hét! Minden lakott sziget önálló fővárossal rendelkezik, a szigetek törvényhozása pedig 4 évenként Santa Cruz de Tenerife és Las Palmas de Gran Canaria között ingázik. Santa Cruz de Tenerife a világ harmadik legnépszerűbb és leglátványosabb karneváljának is otthont ad, Rio és Velence után.

5-tény-Kanári-szigetekről-Viasale-Travel

Kutyák szigete

Amikor kimondja, hogy “Kanári-szigetek”, ön is a kis sárga madárra gondol? Az Islas Canarias név a latin Insula Canaria szóból származik, aminek a jelentése: “kutyák szigete”. A legenda szerint a sziget őslakosai mellett vadkutyák éltek, melyeket mára háziasítottak. Amikor a rómaiak először léptek a szigetekre, a “canarii”, azaz “kutyás” szigetként nevezték el. Ez a kutyafaj ma is létezik, Presa Canario néven ismerheti.

Közelebb Afrikához, mint Európához

A Kanári-szigetek Afrika észak-nyugati partjainál helyezkedik el. Afrikától Fuerteventura szigete 100 km, míg Gran Canaria az anyaországtól úgy 1 200 km-re fekszik. A szigetcsoport 7 nagy és 6 kisebb szigetből áll, amelyek mind vulkáni eredetűek.

Teide: a világ harmadik legnagyobb vulkánja

A Tenerife szigetén található vulkán jelentős idegenforgalmi látványosság, évente közel 4 millió embert vonz és Európa leglátogatottabb nemzeti parkja. A szigetek vulkánjai sok strandot “építettek” finom fekete homokból, amelyek különleges megjelenést kölcsönöznek a Kanári-szigetek partjainak.

5-tény-Kanári-szigetekről-Teide-Viasale-Travel

A veszélyeztetett álcserepes teknős otthona

Ha úgy dönt, hogy ön is gyönyörködni akar a Kanári-szigetek hihetetlen tengeri élővilágában, akkor elképzelhető, hogy láthatja a világ egyik legnagyobb teknősét, az álcserepes teknőst. A felnőtt hímek akár 3 méter hosszúak is lehetnek és 47-67 évet élnek.

5-tény-Kanári-szigetekről-óriásteknős-Viasale-Travel

Fotók: pets4homes.co.uk, ecolounge.hu