A Kanári-szigetek egyik legnépszerűbbike rengeteg csodával és programlehetőséggel várja – segítek, hogy ne vesszen el köztük!

A sziget csodás tájait, hívogató strandjait, történelmi tárlatait, múzeumait és látnivalóit lehetetlen lenne rangsorolni, így erre nem is teszek kísérletet. Összegyűjtöttem viszont 8 olyan látnivalót, amit egyszerűen tilos kihagyni, ha a pihenés és feltöltődés mellett szeretné felfedezni ezt a lélegzetelállító szigetet.

1. Sétálni Maspalomas homokdűnéi között

8 kötelező program Gran Canaria szigetén

A sziget több, mint 500 strandja közül ez a 6 kilométer hosszú, a helyi természeti rezervátum részét képező partszakasz az egyik legnépszerűbb. Míg egyik oldalról üzletek és szállodák sora határolja, biztosítva mindent, amire szüksége lehet, a másik irányból lábon vagy teveháton is hosszas sétákat tehet a lenyűgöző homokdűnék között.

2. Meghódítani a Nublo sziklát

8 kötelező program Gran Canaria szigetén

A sziget közepén található, 76 méteres szikla elképesztő kilátást kínáló csúcsát a La Goleta parkolótól egy órányi túrával érheti el – felhőtlen, száraz napokon még a Teide csúcsát is megcsodálhatja innen! Ha nem ennyire bevállalós, akkor erre a kirándulásra érdemes befizetnie, hiszen a Nublo szikla látványa mellett, sok-sok gyönyörű tűjat fedezhet fel velünk.

3. Meglátogatni egy aquaparkot

8 kötelező program Gran Canaria szigetén

Nehéz lenne egyet kiválasztani, a sziget ugyanis több remek lehetőséget kínál, melyek közül mindegyik kicsit más, de egyformán fantasztikus. Mi leginkább az Aqualandot ajűnljuk, mert itt mindenki megtalálja az igényei szerinti szórakozást. Biztosan nem fogja megbánni, hiszen egy életre szóló élménnyel és egy remek, vidám nap emlékével lesz gazdagabb.

4. Eltölteni egy napot Puerto Rico strandján

8 kötelező program Gran Canaria szigetén

Az apró, gyerekek számára is ideális strand a sziget napsütéses órákban leggazdagabb részén helyezkedik el, de nem csak napfényből, sportokból is sokat kínál. A jet skitől a vitorlázáson át a szörfözésig bármit kipróbálhat itt, de akár egy üvegfenekű hajóval is elindulhatk a víz alatti élővilág felfedezésére.

5. Kirándulni Teror városába

8 kötelező program Gran Canaria szigetén

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A neve alapján aligha gondolhatná, de Teror a sziget egyik legbájosabb része, tele cukorkaszínű, bájos, faragott faerkélyes épületekkel. Itt található a Nuestra Señora del Pino bazilika is, így fontos zarándokhely is, vasárnaponként pedig a sziget legrégebbi, 140 standos piaca miatt keresik fel sokan. Ha szuveníreket vásárolna, azt javasoljuk, itt tegye meg. A Gran Canaria szigettúrán természetesen ezt a gyönyörű városkát is megmutatja Önnek!

Klikk ide a fakultatív programunkhoz >>

6. Felfedezni az egykori barlanglakásokat

8 kötelező program Gran Canaria szigetén

Ha szeretné megtudni, hogyan éltek a sziget őslakói, keresse fel Guayadeque barlangjait. A barlanglakások mellett egy barlangéttermet és egy sziklakápolnát if megtekinthet. Ha részt vesz a Las Palmas városnéző fakultatív programunkon, akkor szakértő idegenvezetőnk magyar nyelvű előadásában tudhat meg sokat az őslakosok életéről.

Las Palmas városnéző kirándulásunkról itt olvashat többet >>

7. A Palmitos Parkban időzni

8 kötelező program Gran Canaria szigetén

A Palmitos Park, Gran Canaria egyik legnépszerűbb látványossága egy szubtrópusi oázis, melyben rengeteg pálmaligettel, több, mint 200, különleges madárfajtával, Európa legnagyobb, több száz, egzotikus lepkének otthont adó lepkeházával, egy akváriummal, egy kaktusz- és egy orchidea-részleggel, valamint ragadozó madarak bemutatóival kápráztatja majd el.

Tipp: érdemes Aqualand és Palmitos Park kombi jegyet vennie!

8. Felkeresni Európa egyetlen kávéültetvényét

8 kötelező program Gran Canaria szigetén

Az Agaete területén található Finca Los Castanos Európa egyetlen, tradicionális módon művelt kávéültetvényeként évi 4.000 kg, erre a fajtára jellemző zöldes-sárgás színű, gyümölcsös illatú, kiváló ízű és minőségű kávét termel. Ennek folyamatával egy másfél órás, vezetett túra során ismerkedhet meg, sőt vásárolhat is a különleges kávéból.

Raáb Szilvia,

ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája