A Gran Canarianak több mint 80 strandja van, a jól felszerelt üdülőhelyektől kezdve a rejtett partszakaszokig. Azonban ez a sziget nem csak napsütést, gyönyörű vizet és pálmafákat kínál Önnek. Van egy – soha véget nem érő – listánk a látnivalókról, melyből most háromszor hármat be is mutatok Önnek.

Roque Nublo

4+5 top látnivaló és program Gran Canarián

A Roque Nublo vulkáni kőzetből alakult ki és mintegy 80 méter magas. Ez a sziget egyik leghíresebb látnivalója, melyet az UNESCO védett természeti emlékként is nyilvántart. A szikla egy körülbelül 4,5 millió évvel ezelőtti vulkánkitörést követően jött létre. A Roque Nublo Gran Canaria egyik leglátogatottabb helye, sőt a környék kiválóan alkalmas a túrázásra is. A Nublo-i túra szokásos kiindulópontja Degollada de la Goleta területe, innen turista út vezeti a híres szikláig.

Maspalomas

A Maspalomas Gran Canaria második leghosszabb strandja, elsősorban hatalmas dűnéiről ismerheti. A dűnék, ahogyan a korábban emlegetett Roque Nublo is, része az UNESCO bioszféra rezervátumának. Ez a sivatagos terület törékeny ökoszisztéma, ezért minden odalátogatótól odafigyelést várnak. Három sétálóút áll rendelkezésére, látogatása során lehetősége van tevegelni, vagy megnézni Maspalomas lagúnáját, ahol kristálytiszta vízet is talál.

Jardín Botánico Viera y Clavijo

A Jardín Botánico Viera y Clavijo tökéletesen bemutatja, hogy Gran Canaria nem olyan elhagyatott és száraz, mint azt elsőre gondolná. A botanikus kertben megtalálja a sziget őshonos növényeit, és persze számos más növényfajt is. A kertben nagyjából 500 növénnyel ismerkedhet meg, melyek a Kanári-szigeteken és a szigetvilág más területein élnek. A botanikus kertben komoly kutatómunka is folyik, amely nagyban hozzájárul az endemikus növényfajok megőrzéséséhez.

Nyitva tartás: naponta 9–18

Raáb Szilvia

ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája