A Gran Canariának több mint 80 strandja van, a jól felszerelt üdülőhelyektől kezdve a rejtett partszakaszokig. Azonban ez a sziget nem csak napsütést, gyönyörű vizet és pálmafákat kínál Önnek. Van egy – soha véget nem érő – listánk a látnivalókról, melyből most háromszor hármat be is mutatok Önnek. Íme a második rész!

Pueblo Canario

Gran Canaria latnivalok programok

Las Palmas de Gran Canaria város ad otthont a Pueblo Canario-nak, amely egy hagyományos kanári falut mutat be. A Pueblo Canario-ban családjával megismerheti a kanári népzenét is, valamint itt találhatja a Museo Néstor-t is, a város egyik legfontosabb művészeti galériáját.

Nyitva tartás: naponta 8–12 óra között

Sétáljon Puerto Moganban

Gran Canaria latnivalok programok

Puerto Mogan egy tengerparti falu, amely a sziget déli oldalán található, sokan Kis-Velencének is hívják, bár én jobban szeretem, ha nem hasonlítgatjuk. Ez egy bájos kis falu, soha nem túl hangos, a kis strandja egy békés menedékhely, ahol feltöltődhet, megpihenhet. Puerto Mogan építészete elegáns hangulatot idéz, a gyönyörű virágoskertek és a csatorna feletti kis hidak kifejezetten sétára termettek.

Vegueta

Gran Canaria latnivalok programok

Imagen de una de las calles de Vegueta con un lateral de la Casa Museo Colon a la derecha y la ermita de San Antonio Abad al fondo

Vegueta az egyik fennmaradt 15. századi település Gran Canarián, tele emlékekkel, titkos történetekkel, amelyek a hagyományos spanyol építészettel, a macskaköves utcákkal és régi házakkal teszi tökéletessé a látogatását. Vegueta nem nyújt egységes képet: a késői-gótikus stílustól a reneszánszig sok minden megtalálható a városkában. Sétáljon át a Plaza de Santa Ana-n, hogy Vegueta fő látványosságát, a Santa Ana-székesegyházat megtekinthesse, de nem szabad kihagynia a Centro de Cultura Contemporánea San Martín-t és természetesen a Casa de Colon-t sem, amelyet Christopher Columbus életének szenteltek. A séta után menjen el az egyik hagyományos kanári étterembe, és kóstolja meg az egyik finom helyi ételt, például a pata de cerdo-t.

3+3+3 top látnivaló és program Gran Canarián 1. rész >>

Raáb Szilvia

ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája