Ha azt kérdezem valakitől, hogy mi jut eszébe a Kanári-szigetekről, akkor az első válaszok között biztosan ott lesz a tengerpart és a Teide. Azonban a híres és jól ismert nemzeti parkok mellett számos egyéb gyönyörű, de kevésbé felkapott kirándulóhely is létezik a szigetcsoporton, most a három legkülönösebbet mutatom meg önnek!

1. Parque Natural Corona Forestal, Tenerife

Kanári fenyves és holdbéli táj

Tenerife ezen természetvédelmi övezete határos a híres Teide Nemzeti Parkkal. A terület a kanári fenyők egyik legnagyobb élőhelye és ha szerencséje van, akkor itt láthat kék pintyet, nyulat vagy akár muflont is. A kanári fenyők között látványos sziklaképződéseket is találhat, amelyeknek holdbéli táj az elnevezésük (Paisaje Lunar). Ez a sziklaképződmény több ezer évnyi erózió munkája, egyedülálló látnivaló Vilaflor városától mintegy 13 km-es távolságra.

3-gyönyörű-méltánytalanul-elfeledett-természeti-látnivaló-Kanári-szigeteken-Tenerife-1

2. Parque Natural Tamadaba, Gran Canaria

Zöld erdők, meredek sziklák

A 7.500 hektárnyi természetvédelmi természeti terület Gran Canaria észak-nyugati részén fekszik, és hihetetlenül változatos tájak jellemzik. A hegyekben kanári fenyvesek és más endemikus növények mellett meredek sziklákat és csodálatos kilátást talál. A terület talán legszebb pontjai a Pico de la Bandera (1.444 méter) és a  Roque Faneque szikla, amelynek 1.008 méteres magasságából különleges élmény letekinteni az Atlanti-óceán hullámaira.

3-gyönyörű-méltánytalanul-elfeledett-természeti-látnivaló-Kanári-szigeteken-Gran-Canaria-2

3. Paisaje Protegido de Malpaís Grande, Fuerteventura

Fekete láva és kősivatagos tájak

Míg az előző parkok buja zöldjükről nevezetesek, addig a fuerteventurai természetvédelmi övezet pont azok ellenkezője: Antigua és Tuineje környékén szinte egyáltalán nincsenek növények. Ez a 3.245 hektáros fekete lávamező négy vulkáni kúppal is büszkélkedhet, ezeket érdemes felkeresnie (La Caldera de la Laguna, Caldera de Liria, Calderita és Caldera de los Arrabales). Ezen a sivatagos, száraz tájon él a Kanári-szigetek legnagyobb ragadozója, az egyiptomi keselyű (Neophron percnopterus). A területen még egy érdekes helyet talál, La Atalayita városát, ahol Fuerteventura őslakosainak lakhelyét is megtekintheti.

3-gyönyörű-méltánytalanul-elfeledett-természeti-látnivaló-Kanári-szigeteken-Fuerteventura-1

Raáb Szilvia

ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája