Gran Canaria jól ismert üdülőhely Európában, és nem véletlenül! A sziget gyönyörű, hívogató és hosszú homokos partokkal várja az utazókat, azonban vannak olyan rejtett kincsei is, melyekről kevés útikönyv, leírás vagy blog beszél. A természet alkotta látványosságok közül kiemelkednek a természetes medencék, melyeket évszázadokkal ezelőtt vulkánkitörések hoztak létre. Ebben a cikkünkben összegyűjtöttünk 6+1 természetes medencét, amiket nem hagyhatsz ki a nyaralásod során!

1. El Agujero, Gáldar

Gran-Canaria-látnivalók-természetes-medencék-Agujero-2

 

Ez a Gáldraban található természetes medence Gran Canaria talán legjobb természetes fürdőhelye. Itt biztosan megtalálod a helyiek által kedvelt atmoszférát, hangulatot. Ráadásul a medencét kissé át is alakították a biztonság és a kényelem érdekében, így egy rámpán keresztül közelíthető meg a víz. A fürdőzés után, pedig ellátogathatsz Gáldar városka történelmi központjába is, ahol ugyancsak a kanári életérzésbe csöppensz majd.

 

2. Las Salinas, Agaete

Gran-Canaria-látnivalók-természetes-medencék-Las-Salinas-1

 

 

Puerto de Las Nievestől pár lépésnyire találhatók Las Salinas csodás medencéi. Három medence vár téged, melyekben könnyű lépcsőn keresztül tudsz elmélyedni. A nyílt óceántól védett természetes medencéket betonoszlopokkal is körbe vették, hogy a becsapódó hullámok erejét még jobban csökkentsék. Itt mindent megtalálhatsz, ami egy pihentető családi fürdőzéshez kell, nagyszerű kilátással a sziget északnyugati partjára. A medencék mellett napozóteraszt és a közelben búvárkodási lehetőséget is találsz.

3. Charco de San Lorenzo, Moya

Gran-Canaria-látnivalók-természetes-medencék-Charco-San-Lorenzo-1

 

Gran Canaria egyik legismertebb természetes fürdőhelyének ad otthont Moyra települése. Két tágas, természetes medence várja a látogatókat, azonban ezeket a sokszor vad vizű medencéket itt is megszelídítette az emberi kéz. A veszélyes hullámoktól védett fürdőhelyen élvezheted az Atlanti-óceán vizét. A területen több szolgáltatást is elérsz, így éttermek is várnak. Sőt, van egy apró homokos partszakasz is, ami igazán különlegessé teszi a helyet.

4. Roque Prieto, Santa María de Guía

 

Gran-Canaria-látnivalók-természetes-medencék-Roque-Prieto-1

Santa María de Guía település is két természetes medencével várja a felfedezésre nyitott utazókat, azonban ezt nem ajánljuk azoknak, akiknek nincs biztos úszástudásuk. Mindkét tó több helyen is eléri az akár 3 méteres mélységet és az óceán vizét kevéssé törik meg a medence szélére épített hullámtörők.

5. Los Charcones, Arucas

Gran-Canaria-látnivalók-természetes-medencék-Los-Charcones-1

 

Az Arucasban található természetes medencék, nem véletlenül kapták meg a kék zászlós fürdőhely minősítést, hiszen nem csak barátságos vize, hanem a körülötte található szolgáltatások is kényelmes és biztonságos időtöltést kínálnak. A medencéket gyerekbaráttá alakították, így családdal is nyugodtan választhatod ezt a fürdőhelyet.

6. La Furnia és El Clavo, Gáldar

Gran-Canaria-látnivalók-természetes-medencék-La-Furnia-El-Clavo-Gáldar

 

Gran Canaria egyik kevésbé ismert medencéje az El Clavo, amit a helyiek La Furniának is neveznek. Ez a természetes medence eredeti állapotában várja a fürdőzni vágyókat. Magas sziklák ölelik körbe a fürdőzőket és természetesen védelmet is nyújtanak számukra.

+1 La Laja medencék, Las Palmas

Gran-Canaria-látnivalók-természetes-medencék-la-laja-1

 

Gran Canaria főváros ugyan leginkább a Las Canteras nevű strandjáról híres, azonban van itt egy másik is, amit érdemes felkeresni. Ez a La Laja strand, ahol természetes medencéket is találsz, szóval kedvedre váltogathatod a homokos és a sziklás partot. A városközponttól mindössze 10 kilométerre található strandon.