Már tervezi az őszi-téli pihenését Lanzarote szigetére? Lanzarote sokkal többet tartogat önnek, mint gyönyörű partok, kellemes fürdőzés.

Készítettem egy összefoglalót arról, hogy milyen programokat “kötelező” beiktatni, ha ezen a gyönyörű szigeten jár! Indulhatunk?

Timanfaya Nemzeti Park

A Kanári-szigeteken, így Lanzarotén is, a nemzeti parkok nagyon különleges helyek. A hegycsúcs felé haladva a zöld növényzetet felváltják a marsbéli tájat idéző, sziklás vulkánok. A Montañas del Fuego több mint 100 vulkánból álló együttes Lanzarote első számú turistacélpontja, természetesen csak a gyönyörű óceánpartok után.

Cesar Manrique ház

Bevallom, ez a személyes kedvencem. Lanzarote híres szülöttje, Cesar Manrique, máig az egyik legfontosabb alakja a szigetnek. Az építész nem csak beszélt Lanzarote szigorú építési szabályainak szükségességéről, hanem saját házával követte a hagyományos kanári stílust. Egészen addig, amíg be nem lép az épületbe! A ma már múzeumként működő házban elképesztő csodákat láthat: futurisztikus szobák vulkáni barlangokba ékelve, medencék, ablakon “befolyó” lávatömegek és még sok meglepetés.

Rancho Texas Park

Lanzarote legnagyobb szórakoztató parkjában, a Rancho Texasban egy egész napot vadnyugati hősként tölthet el. A parkot vadnyugati stílusban építették, és nem csak hangulata, hanem az egyes programok is e tematika köré szerveződnek: pónilovaglás, kenuzás, aranymosás stb. A park része egy állatkert is, amelyben számos különleges állatot is láthat, többek között fehér tigrist is. A show nem áll meg a naplementével, este grillparty, cowboy show és tánc várja.

Haria

A 17. és 18. században Haria újszülöttjeit pálmafák ültetésével ünnepelték. Mára a pálmák jócskán megnőttek és a hagyomány sem maradt abba, ezért is nevezik a falut az “1000 pálma völgyének”. A helyiek különös figyelmet fordítanak ezekre a fákra, ezért a házaikat a pálmafák helyzetéhez mérten építik.

lanzarote-haria-1000-pálma-völgye-kanári-szigetek-viasale-travel

Las Cuevas de los Verdes

Több száz évvel ezelőtt Lanzarote észak-keleti részét kalózok uralták. A Las Cuevas de los Verdes vulkáni alagútrendszer a helyieknek nyújtott menedéket a támadások elől. Akkoriban még a “Menedék” nevet viselte ez a csodálatos vulkáni alagútrendszer, amely úgy 6 kilométer hosszú. Manapság már csak a kíváncsi turisták látogatják. Az igazi látványosság a földalatti tó, amelynek szélén állva nézzen le a vízre, hogy gyönyörködhessen a tükröződés végtelenségében.

A cikk második részében újabb 5 fontos látnivalót mutatok majd önnek!

Raáb Szilvia

Utazási ajánlataink Lanzarote szigetére