Fuerteventura a legrégebbi és a második legnagyobb a Kanári szigetcsoportban, és ez van legközelebb az afrikai kontinenshez is. Fuerteventura számos természetes és kulturális látnivalót kínál, a tiszta türkiz színű vizektől, a gyönyörű fehér strandokon át, az éjszakai életig és sportolási lehetőségekig. Íme a 8 legfontosabb szórakozás, ha Fuerteventurán nyaral.

fuerteventura-9-program

Strandok

A legnyilvánvalóbb ok arra, hogy meglátogassa Fuerteventurát, az a 150 km-nyi gyönyörű strand, tiszta, világos homokkal és tűrkiz vízzel. A strandok nagyon különbözőek a szigeten, és épp ezért bárki megtalálja a kedvére való pihenőhelyet.

Jandia strandjai a legnépszerűbbek: 10 km fehér homok és türkizkék víz a sziget déli végén. Playa del Cofete (Morro Jable) valószínűleg a Kanári-szigetek leghíresebb strandja, de az egészen biztos hogy ha még nem járt Fuerteventurán, erről a strandról látta a legtöbb fotót, ez egy 12 km-es kiépítetlen strand. Ha El Cotilloban nyaral, akkor nem hagyhatja ki a La Concha strandot, amely egy félhold alakú, természetes láva-zátonnyal védett partszakasz.

Corralejo Nemzeti Park

Ez a csodálatos, különleges park épp a zöldterületek hiánya miatt Fuerteventura egyik legféltettebb kincse. A Corralejo Természetvédelmi Terület a Kanári-szigetek legnagyobb területű homokdűnéi, és rengeteg védett állat- és növényfaj él itt. A természetvédelmi terület strandjai szintén népszerűek, főleg a szörfösök körében. Ha mindenképpen meg akarja látogatni ezt a területet, érdeklődjön Facebook oldalunkon, vagy weboldalunk chat-jén, mert a területet több alkalommal le fogják zárni, sőt, az is elképzelhető, hogy szigorítják majd a belépést a területre. (Természetesen, minderről mi is hírt adunk majd.)

10 látnivaló és szórakozás Fuerteventurán

Ha még többet szeretne tudni a Corralejo Nemzeti Parkról, akkor érdemes ezt a cikket is elolvasnia »

Sport

A Kanári-szigeteken a legelterjedtebb sport a szörfözés, akár vitorlával, akár csak egy deszkával űzi azt. Fuerteventura pedig a szörfösök álma, hisz a szél mindig fúj, a hullámok pedig elég magasak a profiknak is. A sziget nyugati és északi partján találja a legtöbb széllovast, hisz a feltételek itt a legjobbak a sportoláshoz. A szörfözéshez leginkább Corralejo és Sotavento partjait ajánlom. Sok snorkeling lehetőség is adott a szigeten, ezeket is inkább az északi parton érdemes keresnie.

10 látnivaló és szórakozás Fuerteventurán

Vidéki látogatások, kirándulások

A vidék felfedezése különleges élmény a szigeten, hiszen nem csak a helyiek életébe nyújt betekintést, hanem felfedezheti a hagyományos kanári életmódot, ami főként a mezőgazdaságra épül.

10 látnivaló és szórakozás Fuerteventurán

Isla de Lobos

Isla de Lobos csodálatos 1 napos kirándulást ígér önnek. Ez a sziget csak 2 kilométerre fekszik Fuerteventurától, és könnyen elérheti komppal, vagy vízi taxival. Isla de Lobos egy festői paradicsom a nap-szerelmeseinek és a kirándulásokat kedvelőknek egyaránt. A sziget az itt élő fókákról kapta a nevét, azonban ma már nem sokat látni belőlük, ahogyan állandó lakosa sincs a szigetnek. Az utolsó család a szigeten, a világítótoronyban élt, de miután az 1960-as években automatizálták a tornyot, ők is elköltöztek. A Punta Martino világítótoronyot érdemes megnéznie a mindössze 4 négyzetkilométeres szigeten.

10 látnivaló és szórakozás Fuerteventurán

A só múzeum

Caleta de Fuste-tól délre találja a Salinas del Carmen-t és a Só múzeumot, amely bemutatja önnek a tengeri só előállításának minden lépését. Két túra közül választhat, az egyik a múzeum, a másik pedig a tényleges tengeri sóbányák területére kalauzolja. A múzeumban megismerheti a só hosszú történelmét, a felhasználási lehetőségeit (orvosi, gasztronómiai, kémiai stb.) is. Sőt a különböző kultúrák sóhoz kapcsolódó hagyományait, hiedelmeit és babonáit is feltárják ön előtt. Ez a ritka élmény megmutatja, hogyan működnek a sóbányák, és hogyan biztosítják a megélhetést a Kanári-szigetek sok lakójának a mai napig.

10 látnivaló és szórakozás Fuerteventurán

Az Antigua szélmalom

Az Antigua városában található szélmalom központban felfedezheti Fuerteventura hagyományos iparművészetét, valamint lehetővé teszi, hogy betekinthessen egy valódi szélmalom működésébe. Ha itt jár, ne felejtse el meglátogatni a kaktuszkertet sem.

10 látnivaló és szórakozás Fuerteventurán

Majorero sajtmúzeum

A Fuerteventura egyik hagyományos finomsága Majorero kecskesajt. A majorero név a kecske fajra utal, és Guanche nyelvből származik. Bár a Guanche nyelvet már nem beszélik, de számos szó fennmaradt és beépült a kanári spanyolba. Nem mellékesen ezt a szót használják a tősgyökeres fuerteventurai emberekre is 🙂 A fuerteventurai Majorero sajtmúzeumot is, az előző fejezetben bemutatott, malommúzeumban találja.

10 látnivaló és szórakozás Fuerteventurán

Ha fuerteventurai nyaralást keres, kattintson ide a legjobb ajánlatainkhoz »

Raáb Szilvia

ViaSale travel, a Kanári-szigetek specialistája