Fuerteventura csak pár órás repülés Budapestről, mégis tökéletes hely a pihenésre, szörfözésre, napozásra.  Fuerteventurának az éghajlata az egyik legvonzóbb tulajdonsága, hiszen – ahogy a Kanári-szigetek mindegyikén- az év nagy részében 20 fok feletti a hőmérséklet.

Összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogy miért érdemes még megismernie ezt a különleges szigetet. Íme a mi listánk:

1. Fedezzen fel rejtett barlangokat!

5-rejtett-kincs-Fuerteventurán-1

Ajuyban varázslatos barlangok rejtőznek a parton, ha szereti a természetet, akkor érdemes ide ellátogatnia! Csillagok háborúja rajongóknak pedig kötelező, hisz itt forgatták az utolsó filmet.

2. Ne feledkezzen meg a fényképezőgépről, készítsen lélegzetelállító képeket!

5-rejtett-kincs-Fuerteventurán-1

Egyik este látogasson el a sziget déli csücskébe, a Mirador de Sicasumbre-hoz, fedezze fel a csillagok millióit a tiszta égbolton! A kilátóban útmutatást fog találni ahhoz is, hogy megkereshesse az egyes csillagképeket!

3. Rejtett történelem

5-rejtett-kincs-Fuerteventurán-4

A La Atalayita egy eldugott, kis falu, amely a Pozo Negro völgyében található. A faluban sétálva érdemes megnéznie a vulkáni kőből épült házakat és régészeti emlékeket, amelyek a bennszülöttek életmódját mutatják be.

4. Pihenjen egy lakatlan szigeten!

5-rejtett-kincs-Fuerteventurán-2

Isla de Lobos csak egy 15 perces vizitaxi útra van Fuerteventurától, a sziget mindössze 4,6 négyzetkilométer, és teljesen lakatlan. Épp ezért remek hely ahhoz, hogy tegyen egy zavartalan sétát, vagy egyedül fürödjön az Altanti-óceánban! Egyes partszakaszokon szörfösökbe ütközhet, mert sokan visszajárnak ide a legjobb hullámokért. Lobos szigetéről kiváló kilátás nyílik a szomszédos Lanzarotéra.

5. Olajbogyó, gyümölcsök, zöldségek és sajtok

5-rejtett-kincs-Fuerteventurán-5

Fuerteventura egyik legfontosabb terméke az oliva, de jelentős más élelmiszerek termelése is a szigeten. Anélkül ne menjen haza, hogy nem próbálta ki az olajbogyót, a sajtokat és természetesen a paradicsomot!