Érvényes árak és szabályok a Wizzair Bécs-Tenerife járatain

Csecsemők viteldíja

Csecsemők viteldíja: 65 € / oda-vissza

Csecsemők 2 éves korig, a csecsemők részére megállapított díj fejében utazhatnak az őket kísérő felnőtt ölében. Csecsemők számára nem áll rendelkezésre poggyászkeret, de minden csecsemő esetén egy babakocsi, vagy egy összecsukható sport babakocsi, vagy egy autós gyermekülés díjmentesen szállítható.

2-14 éves gyerekekre vonatkozó szabályok

Minden gyermek esetén egy babakocsi, vagy egy összecsukható sportbabakocsi, vagy egy autós gyermekülés díjmentesen szállítható.

Kiegészítő szolgáltatások

Szolgáltatás Díj
Ülőhely választás 35 € / fő / oda-vissza
Elsőbbségi beszállás ára 75 € / fő / oda-vissza
Névmódosítás 110 € / fő
Nagyobb lábterű ülőhely választás Szabad helyek függvényében. Érdeklődjön irodánknál!

Elsőbbségi beszállást választó utasaink

 • felvihetik a fedélzetre a kézipoggyászuk (55x40x23 cm, max. 10 kg), ha több mint 10 kg, akkor büntetést kell fizetni, mely 60 euro;
 • plusz 1 kisebb táskát is magával hozhat, amely elfér az ülés alatt (40x30x20 cm);
 • használhatják az elsőbbségi utasfelvételi pultot, valamint elsők között léphetnek a fedélzetre.

Elsőbbségi beszállást NEM választó utasaink

 • Egy darab kisebb kézipoggyászt (40x30x20 cm) hozhat magával, amely elfér az ülés alatt.

Poggyász szabályzat

Poggyász Felvihető súly-, méretkorlát Díj
Kézipoggyász (kézitáska, laptoptáska) 40x30x20 cm ingyenes, fedélzetre felvihető
Kézipoggyász 55x40x23 cm, max. 10 kg ingyenes, kizárólag Elsőbbségi beszállással
Feladható poggyász, check in luggage, foglaláskor max. 10 kg 90 €
Feladható poggyász, check in luggage, foglaláskor max. 20 kg 135 €
Feladható poggyász, check in luggage, foglaláskor max. 32 kg 155 €
Utólag hozzáadott feladható poggyász, check in luggage max. 10 kg 110 €
Utólag hozzáadott feladható poggyász, check in luggage max. 20 kg 165 €
Utólag hozzáadott feladható poggyász, check in luggage max. 32 kg 190 €

Személyenként 1 db kézipoggyásszal (40x30x20 cm) lehet utazni. Két kézipoggyásszal (egy 55x40x23 cm-es és egy 40x30x20 cm-es) kizárólag a Előbbségi beszállást vásárló utasaink utazhatnak.

A feladható poggyász maximális méretei: 149 cm x 119 cm x 171 cm

Javasoljuk, hogy minden poggyászból – mielőtt feladják a check in pultnál – vegyék ki az értékeket, úti okmányokat, gyógyszert, elektronikai eszközöket és helyezzék át a kézi táskába!

32 kg-nál nagyobb súlyú poggyász nem szállítható, egy utas max. 3 poggyászt vihet magával az utazásra. Ha túlsúly van, akkor ki kell pakolni, vagy átpakolni másik böröndbe!

További szolgáltatások díjai

Szolgáltatás Díj
Sportfelszerelés 35 € / db / irány

Sportfelszerelés

A sportfelszerelések szállítását külön sportfelszerelés-szállítási díjfejében vállaljuk. Ezt a foglalás során kell kérnie, valamint a vele kapcsolatos díjat megtérítenie. Sérült, törékeny, nagyméretű, nem megfelelően csomagolt, késve feladott és túlméretes poggyász fuvarozását csak Limited release (“korlátozott felelősséggel”) címke felragasztásával vállaljuk. A Wizz Air nem vállal felelősséget az ilyen tárgyakért. Felhívjuk figyelmét, hogy a súlyhatár sporteszközönként max. 32 kg.

Hangszerek

Azok az utasok, akik nagyméretű kézipoggyász lehetőséget vásárolnak, felvihetnek a fedélzetre egy hangszert tokban, amelynek hossza legfeljebb 80 cm lehet. A hangszertok másik két kiterjedése nem lehet nagyobb, mint 45 x 25 cm. Ilyen méretű hangszerek például a hegedű, a brácsa, a fuvola, a klarinét, a trombita, vagy az ukulele. Az utas a kisméretű hangszeren kívül más kézipoggyászt nem vihet fel a gép fedélzetére. Az utastérben a hangszert az ülések fölötti poggyásztartó rekeszben kell elhelyezni. A fenti méreteknél nagyobb hangszerek vagy feladott poggyászként szállíthatók a megfelelő poggyászdíj megfizetését követően, vagy külön ülőhelyen – ez esetben meg kell fizetni a külön ülőhely díját. Felhívjuk figyelmét, hogy a hangszeres helyfoglalás csak technikai jellegű, és ön továbbra sem vihet a gépre egynél több kézipoggyászt.

Csellónál nagyobb méretű hangszer (pl. nagybőgő, hárfa stb.) szállítását csak korlátozott felelősséggel címke felragasztásával vállaljuk. Ezek a hangszerek méretükből adódóan nem férnek el egy ülésen.

Beszállókártyák

Amennyiben nem vásárolt fix ülőhelyet, a beszállókártyát indulás előtt legkorábban 48 órával állítjuk ki!

Nagyobb lábterű ülőhelyekre vonatkozó szabályok

A nagyobb lábterű ülőhelyek a vészkijárat melletti sorokban találhatók. Repülésbiztonsági okokból az alábbiakban felsorolt utasok NEM jogosultak arra, hogy ezekben a sorokban üljenek:

 • 18 évesnél fiatalabb utasok
 • Ha nem beszél angolul alap szinten
 • Túlsúlyos utasok (akinek kiegészítő biztonsági övre van szüksége)
 • Különleges segítséget igénylő utasok (mozgáskorlátozott, siket, látáskárosult, stb.)
 • Várandós utasok
 • Két évesnél fiatalabb kisgyermekkel utazók

Nagyobb lábterű vagy az első sorban található ülőhelyet csak a 18. életévét betöltött, alapszintű angol nyelvismerettel rendelkező utas foglalhat. Fizikailag egészségesnek kell lennie, és képesnek kell lennie rá, hogy vészhelyzet esetén kinyissa a szárny fölötti vészkijáratot. Az utasnak alkalmasnak kell tartania önmagát a feladatra, és a személyzettől eligazítást kap a szárny fölötti vészkijárat működéséről. Ha nem tudja teljesíteni a fenti feltételeket, a repülőgépen máshol kap ülőhelyet. A kézipoggyászt a felszállás és a landolás ideje alatt a fej fölötti tárolókban kell elhelyezni.

Egyéb szabályok, segítségre szoruló utasok

Várandós utasok, törött, gipszelt végtaggal, vagy pacemakerrel utazók: kérjük, hogy orvosi igazolást hozzon magával angolul és magyarul is. Várandósoknak kötelező az orvos által kitöltött FIT TO FLY dokumentum.

Segítségre szoruló utasokra vonatkozó szabályok

Kérjük kedves utasainkat, hogy indulás előtt minimum 72 órával kérjük jelezze az alábbiakat, amennyiben Ön idős, gyengénlátó, halláskárosult, vagy mozgássérült:

 • Segítségre szorul utazása során?
 • Kísérőkutyával utazik?
 • Segítség nélkül nem tud a lépcsőn közlekedni?
 • Segítség nélkül nem tud sétálni a repülőgép fedélzetén?
 • Saját kerekesszékkel utazik? Ha igen a válasz, akkor kiömlésbiztos akkumulátorral rendelkező kerekesszék, illetve moped vagy kézi kerekesszék?

Amennyiben a fentiek közül egy kérdés is megállja a helyét az Ön esetében, akkor FIT TO FLY igazolásra van szüksége háziorvosától, amely nem lehet régebbi mint 6 napos, azonban kérjük 72 órával az utazás előtt elküldeni. Amennyiben ezzel a dokumentummal nem rendelkezik, a légitársaság megtagadhatja a szolgáltatását.