Tenerife egy olyan sziget, ahol bárki megtalálja a kedvére való kikapcsolódási formát. Ha a végtelen fürdéseket keresi, ha a változatos kirándulások, természeti csodák, vagy ha a kulturális örökségek érdeklik, itt mindent megtalál. Emellett persze van pár ikonikus hely, amelyet érdemes felkeresni a legjobb és legtrendibb fotól elkészítéséhez: az Instagram szerint az alábbi 5 hely Tenerife legnépszerűbb fotópontjai.

A Teide, természetesen!

Sosem járt Tenerifén, ha nem látta a Teidét! A különleges, kősivatagos tájban a 3.000 méter magas Teide vulkán krátere számos pontról látható. A Teide Nemzeti Parkon át vezető út is népszerű a  fotósok körében, ahogyan a Garcia-sziklák is, de tulajdonképpen bármelyik Önnek tetsző pont megfelelhet, ha a háttérben a Teide örök fehér krátere látszik.

Legmenőbb-fotótémák-Tenerifén-1

Los Gigantes-i fotó

Tenerife leghíresebb látképeinek egyike a Los Gigantes-i sziklák. Nem nagyon kell magyarázni az okát, aki egyszer járt a 3-600 méteres sziklafalak környékén, biztosan emlékszik rá. Van 2-3 jó fotópont, ahonnan a sziklacsoport nagy része befogható, ezek közül az egyik a víz felöl van, a másik a TF-454-es úton, ahol a magyar nyelvű kirándulásunk természetesen megáll 😉

Legmenőbb-fotótémák-Tenerifén

Las Teresitas kilátó

Túl sok strand van Tenerifén ahhoz, hogy egyet kiemeljünk. Azonban csak egy olyan van, amelyik Tenerife egyik legfontosabb jelképe, szinte minden képeslapokon ott díszeleg és saját fotóponttal is rendelkezik: a Playa de Las Teresitas. A háttér nem csak a képeslapoknál népszerű, hanem a legtöbb Instagram fotó erről a helyről készül. A Las Teresitas strand feletti domb – Punta De Los Organos – tökéletes kilátást nyújt a fotózáshoz, háttérben az óceán, a strand aranyló homokja és a kis színes házak a szemközti domboldalon.

Legmenőbb-fotótémák-Tenerifén

Strandok

Ahogy már említettük túl sok strand van Tenerifén ahhoz, hogy bármelyiket is kiemeljük. Keresse meg a személyes kedvencét, az éppen partra futó hullámok habjai mindig szép fotótémát nyújtanak.

Legmenőbb-fotótémák-Tenerifén

Agatha Christie lépcső

A sziget a mai napig igyekszik életben tartani a híres krimi író, Agatha Christie emlékét. Ugyan az írónő mindössze pár hetet töltött Puerto de La Cruzban, aztán átköltözött Gran Canariára, de Tenerife számos emléket állított neki.

A leglátványosabb és legfotogénebb mind közül az Agatha Cristie sétány, ahol a lépcsők egy-egy művének emlékét őrzik:

Legmenőbb-fotótémák-Tenerifén

 

 

Raáb Szilvia

ViaSale Travel