Az „Örök Tavasz Szigete” népszerűsége nem csak töretlen, hanem folyamatosan nő

Az elmúlt évben közel 5,6 millió – egész pontosan 5.596.764 – turista látogatott el ide, mely 7,9%-os növekedés és abszolút rekord a sziget történetében. A trend ebben az évben is folytatódik, hiszen idén januárban 11,3%-os növekedést mértek az előző év hasonló időszakához képest, mely szintén abszolút rekord. Megvannak már a Nagyhétre vonatkozó előrejelzések: a tenerifei szállodák átlagosan 92%-ban foglaltak, mely szám még emelkedni is fog az utolsó pillanatban történő foglalások következtében.

Tenerife hotel

A tipikus turista, aki 2016-ban a szigetre látogatott, nagyon elégedett a szigettel (a 0-tól 10-ig terjedő skálán 8,69 pont), kiemelkedőnek ítélte a közbiztonságot (8,8 pont) és a helyiek vendégszeretetét (8,77 pont). A turisták 62,2%-a nyilatkozta, hogy utazásuk messze felülmúlta előzetes várakozásaikat köszönhetően egyebek mellett a remek klímának, a gyönyörű környezetnek és a helyi lakosok kedvességének, vidámságának és vendégszeretetének. A nyaralók 58,8%-a visszajáró vendég, nagyrészük egyébként több éves kihagyás után tért vissza a szigetre.

Tenerife nem csak a pihenni vágyókat, hanem a forgatócsoportokat is vonzza. A múlt évben 116 audiovizuális produkció készült itt 552 forgatási napon, közöttük olyan alkotások, mint például a mitikus Dr. Who című sorozat egy epizódja vagy éppen az autógyártó óriás BMW reklámfilmje.

A természeti szépségekben és különlegességekben bővelkedő helyszínek sokszínűsége mellett komoly vonzerőt jelent az igényes hotelkínálat, a fejlett infrastruktúra és a kiváló asszisztencia.