“A hajóm Puerto Colón kikötőből indult, és mivel én a kikötőnél lévő szállodában laktam, így értem nem jött transzfer. Azonban 5-6 perc sétával értem a kijelölt helyszínre, mert előtte tettem egy kitérőt a La Pinta strand felé, figyeltem ahogy fürdenek, pihennek az ottlévők. Persze elhatároztam, hogy a másnapot ott töltöm majd, mert az eltelt 3 napban annyi mindent csináltam, hogy a strandra nem is jutottam el. Éppen időben értem a hajóhoz, ahol találkoztam a csoport többi tagjával.

Mindenki izgatottan várta, hogy találkozzunk az óceánban szabadon élő bálnákkal és delfinekkel. Egyébként minden utazó nagyon barátságos volt, rengeteget beszélgettünk, tapasztalatot cseréltünk az eddig látott helyekről és látnivalókról. Nem sokkal később a kapitány mindenkit a fedélzetre hívott.

utazasi-ajanlatok-tenerife-programok-magyarul-hajokirandulas-es-balnales-kalozhajoval-23

Végre elindultunk, hogy megnézzük a bálnákat és a delfineket!

Természetesen kaptunk egy gyors biztonsági eligazítást, a vezető mindent elmondott nekünk a bálnák és a delfinek megfigyelésének tapasztalatairól. Azzal kezdte, hogy elmagyarázta nekünk, mi is az a minőségi Charta. Ez a hitelesítés garantálja, hogy a hajójával tiszteletben tartja a környezetet és nem zavarja a bálnákat és delfineket. Nagyon jó érzés, hogy így odafigyelnek erre is, valamint a hajón utazóként én is támogatom az etikus nyaralást.

Várakozás a cetfélékre

Hála a rengeteg fényvédőnek és a kalapnak, boldogan várakoztam a fedélzeten. Mivel a szürke hétköznapjaimon nem adódik sok lehetőségem a tengeren lenni, megpróbálok minden pillanatot megragadni. Amikor kiértünk a nyílt vízre, az óceán teljesen nyugodt volt, azonban sehol sem láttunk állatokat.

Ennek ellenére a kísérőnk biztosított minket arról, hogy közel járunk a természetes élőhelyükhöz. Már majdnem elkeseredtem, amikor hirtelen egy bálnacsoport jelent meg, közvetlenül a hajónk mellett!

Végre megláttuk a bálnákat!

A kapitány lekapcsolta motort, nehogy megzavarjuk a bálnákat és hogy közelebb merjenek úszni a hajóhoz. Ezen kívül hallhattuk azokat a különleges hangokat, amiket akkor adnak ki, amikor felbukkannak a felszínre levegőért. Varázslatos élmény kint lenni az óceánon és átélni ezeket a pillanatokat ezekkel a mesés teremtményekkel. Miközben a bálnákat figyeltük, ahogy fel- felbukkannak, a kísérőnk rengeteg érdekes információt osztott meg a 21 bálna- és delfinfajról, amelyek Tenerife környékén élnek. A leggyakoribb fajok a palackorrú delfin és a röviduszonyú bálna.

utazas-tenerife-programok-magyarul-hajokirandulas-es-balnales-vitorlassal-3

Vissza a kikötőbe

Két óra vízen töltött idő és egy fantasztikus snack után visszaindultunk Puerto Colón kikötőjébe, út közben még egy 4 tagú delfin csapattal is találkoztunk, akik boldogan követték a hajónkat. Nagyon elégedett vagyok a kétórás utazásommal, életem egyik legkülönlegesebb élménye volt. Biztosan örök élmény marad hiszen minden pillanatát az emlékezetembe véstem.

nyaralas-tenerife-programok-magyarul-hajokirandulas-es-balnales-vitorlassal-2

Visszafelé újra alkalmam adódott beszélgetni Juliannal, akivel még idefelé ismerkedtem meg. Jól elcsevegtünk a benyomásokról, remek fotókat készítettünk és még abban is megállapodtunk, hogy búvárkodunk egyet a következő napon. Holnap újabb kaland vár rám, úgy látszik, hogy a strandolást megint egy másik napra kell halasztanom.”

Fehér Péter

Reméljük, ez a remek élménybeszámoló meghozta a kedvét egy tenerifei kiruccanáshoz. Amennyiben Ön is hasonló kalandokat szeretne megtapasztalni, vegye fel velünk a kapcsolatot és mondja el, milyen élményekkel szeretne gazdagodni, mi pedig megvalósítjuk az álmait.