Ha Tenerifére tervezzük a vakációt, akkor az utazásra a tavasz jelenti a legjobb időszakot. Való igaz ugyanis, hogy a Kanári-szigeteket az örök tavasz vidékének tartják, azonban márciustól a természet az átlagosnál is magasabb fokozatra kapcsol. Ekkor ugyanis a sziget minden szeglete gyönyörűbbnél gyönyörűbb színekkel telik meg.

Most megmutatjuk azt, miért érdemes ellátogatni Tenerifére idén tavasszal, és bemutatunk néhányat azok közül a csodálatos látnivalók közül, melyeket a sziget a turisták számára kínál.

Felejthetetlen tavaszi tájak: ezért érdemes márciustól májusig Tenerifére látogatni

Tenerife a szubtrópusi éghajlaton helyezkedik el, amelynek köszönhetően egész évben csekély a hőmérsékletingadozás. A sziget átlaghőmérséklete 18 és 24 Celsius-fok között mozog, így jogosan nevezik az örök tavasz vidékének. Érdemes tudni azonban, hogy a márciustól májusig terjedő időszak még ezen a csodálatos éghajlaton is különlegesnek számít.

Tavasz-Tenerifén-kirobbanó-színek-utánozhatatlan-hangulat

 

A tavaszi napéjegyenlőség után Tenerife tájai virágba borulnak és még az átlagosnál is színesebbé válnak. Éppen ezért az erre az időszakra tervezett kirándulás mindenki számára felejthetetlen élménnyé válhat.

Tavasz-Tenerifén-kirobbanó-színek-utánozhatatlan-hangulat

Tavasz-Tenerifén-kirobbanó-színek-utánozhatatlan-hangulat

Tenerife növényvilágát nagy változatosság jellemzi. A flóra különösen érdekes és izgalmas, és rengeteg olyan növénnyel találkozhatunk, amely csak ezen a területen számít őshonosnak. Éppen ezért a tavaszi kirándulás a virágok szerelmesei számára egy igazi kéjutazás. De azok is imádni fogják, akik egyszerűen csak szeretik a szép színeket és különleges látnivalókat.

Néhány hely, amelyet tavasszal érdemes meglátogatni a szigeten

Azok számára, akiket érdekel a sziget különleges növényvilága, a Teno-hegység területén található Teno Nemzeti Park kihagyhatatlan látnivalót jelent. Ez több kis falut is magában foglaló védett terület Tenerife északnyugati sarkában található. A tavasz folyamán Teno tájai megtelnek élettel és színekkel, a legmagasabban fekvő területektől egészen a tengerpart közelében található részekig.

Számos gyönyörű virág és botanikai kuriózum csalogatja ide a látogatókat. Az Agua-erdőség lombhullató babérerdeitől kezdve a hatalmas Masca-szurdok páratlan kaktuszbozótjaiig rengeteg a látnivaló. A tradicionális építészet szépségeiről és a területre jellemző népszokásokról már nem is beszélve.

Tavasz-Tenerifén-kirobbanó-színek-utánozhatatlan-hangulat

De hasonlóan érdekes látnivalót jelent a sziget észak-keleti csücskében, 14.419 hektáron meghúzódó Anaga Nemzeti Park is. A csodálat natúrpark területén a Teno Nemzeti Parkhoz hasonlóan több kis falu is található. Az idelátogató turisták pedig mind az állat-, mind pedig a növényvilág sokszínűségében gyönyörködhetnek a tavasz idején. Mindez alig egy órányi autóútra Tenerife szigetének fővárosától, Santa Cruztól.

Tavasz-Tenerifén-kirobbanó-színek-utánozhatatlan-hangulat

Végül, de nem utolsósósorban érdemes néhány szót ejteni a Tenerife szívében található Teide Nemzeti Parkról is. A vulkáni képződményekkel szegélyezett, holdbéli táj ugyanis a tavasz folyamán szintén lélegzetelállító látnivalót kínál a természet szerelmesei számra. A hegyi éghajlat sajátosságaihoz alkalmazkodó növények és vadvirágok tengerében már-már azt sem tudjuk, hová kapjuk a fejünket. Arról a csodálatos panorámáról már nem is beszélve, ami a hegy magaslataira felhágva tárul az utazók szeme elé.

Tavasz-Tenerifén-kirobbanó-színek-utánozhatatlan-hangulat

Gyönyörködjön Ön is a tavaszi Tenerife szépségeiben

Amennyiben szeretne Ön is ellátogatni a csodálatos Tenerifére és megtapasztalná a hamisítatlan kanári életérzést, keressen minket bátran. Mi mindent megszervezünk Önnek, az utazástól kezdve a szálláson át egészen a hivatalos biztosításig.

Mindezt olyan, tapasztalt idegenvezetőkkel, akik úgy ismerik a szigetet, akár a saját tenyerüket és készséggel állnak mindenben a kikapcsolódni vágyók rendelkezésére. Annak érdekében, hogy Ön és családja kizárólag a pihenésre, a feltöltődésre és a felejthetetlen élmények gyűjtésére koncentrálhasson!

Raáb Szilvia

ViaSale Travel