A ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistájaként tájékoztatja Utasait, hogy 2020. Augusztus 7-től Spanyolország, így a szigetcsoport is a magyar járványügyi készültség utazási korlátozásairól szóló kormányrendelet sárga kategóriába sorolta, és ennek megfelelően rendelkezik a Spanyolországból Magyarországra érkezők határátlépésének korlátozásáról.

Sárga jelzésű országból Magyarországra belépve egészségügyi ellenőrzés alá vetik Önt a határon, és 14 napos karanténba kell vonulnia. Ez alól kivételt az jelent, ha a megelőző 5 napban 48 óra időeltéréssel két negatív koronavírustesztet tud hitelt érdemlően felmutatni. A sárga jelzésű országból érkező magyar állampolgár az első koronavírustesztet követően mentesül a karantén kötelezettség alól, a második tesztet elégséges a hazaérkezését követően elvégeztetnie.

Kollégáink fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy Utasaink hazautazás előtt, önköltségi áron a szigeteken végeztethessenek PCR tesztet.

A Kanári-szigetek vírusfertőzöttségi indexe rendkívül alacsony (Magyarországéval szinte azonos képet mutat), így korlátozásokra a nyaralása alatt nem kell számítania.