Érvényes árak és szabályok a Smartwings Budapest-Gran Canaria-Fuerteventura járatain

Csecsemők viteldíja

A gyermek 2 éves kora alatt csecsemőnek tekintendő. Oda-vissza utazás esetén a visszajárat dátuma a meghatározó. A csecsemő nem jogosult saját ülésre és frissítőre, valamint a kísérő ölében utazik. A járatokon egy felnőtt utassal maximum egy csecsemő utazhat. Egy sor ülőhelyen csak egy csecsemő utazása engedélyezett.

Biztonsági okokból a gyermekülés használata az alábbi feltételekkel engedélyezett:

 • Az utas külön ülőhelyet vásárolt a biztonsági gyermekülés elhelyezésére;
 • a biztonsági gyermekülést hitelesítették a légi szállításban való használatra, és a hitelesítést feltüntették a biztonsági gyermekülésen;
 • a biztonsági gyermekülés használata akkor megengedett, ha kétpontos övvel rögzíthető és a repülés teljes időtartama alatt így becsatoltan kell tartani.

A két éves kor alatti gyermekek nem utazhatnak a vészkijáratok soraiban található üléseken.

A 2. életévüket be nem töltött gyermekek 1 db maximum 10 kg súlyú ingyenes poggyász feladására jogosultak, a poggyász három oldalának mérete (hosszúság + szélesség + mélység) összesen maximum 115 cm lehet. Túlsúly esetén a vonatkozó túlsúlydíj a 2. életévét be nem töltött gyermekkel együtt utazó szülőt terheli. Babakocsi/gyermekülés ingyenesen szállítható, de be kell csomagolni védőfóliába különben, ha baja esik nem vállalnak érte felelősséget!

További szabályok a 18. éven aluli utasok számára

Amennyiben 18. életévét be nem töltött utas csak az egyik szülővel utazik, vagy olyan 18. életévét betöltött személlyel utazik, aki nem a törvényes képviselője, akkor előfordulhat, hogy az eljáró hatóság írásbeli igazolását kéri annak, hogy a másik szülő (nem szülővel utazó gyermek esetén a szülők) hozzájárult(ak) az utazáshoz. Ezért javasolt, hogy a 18. életévét be nem töltött utas, vagy a vele utazó személy vigye magával a szülő(k) – magyarul és a célállomás nyelvén megfogalmazott, vagy ezekre lefordított – nyilatkozatát arról, hogy a gyermek külföldre utazásához hozzájárul(nak). Javasolt továbbá, hogy a nyilatkozat tartalmazza a 18. életévét be nem töltött utas, a kísérő és a szülő(k) adatait, a saját utas úti okmányának számát, az utazás célját, helyét, a meglátogatni kívánt személy vagy intézmény adatait, elérhetőségét.

Kiegészítő szolgáltatások

Szolgáltatás Díj
Prémium ülés (Nagyobb lábterű ülőhely ill. a repülőgép 1-4. sora) 19 € / fő / irány

 

Poggyász szabályzat

Poggyász Felvihető súly-, méretkorlát Díj
Kézipoggyász (nyéllel, fogantyúval) 55x45x25 cm, max. 8 kg ingyenes
Feladható poggyász, check in luggage, foglaláskor max. 23 kg ingyenes

Javasoljuk, hogy a nagy méretű (55x45x25 cm-es) kézipoggyászból – mielőtt feladják a check in pultnál – vegyék ki az értékeket, úti okmányokat, gyógyszert, elektronikai eszközöket és helyezzék át egy kézi táskába, melyet már ingyenesen felvihet a repülőgépre!

32 kg-nál nagyobb súlyú poggyász nem szállítható. Ha túlsúly van, akkor a 23 kg feletti súlyra pótdíjat kell fizetni! Nincs lehetőség a poggyászok összevonására!

Túlsúly díjai

Foglaláskor: 23 kg felett: 25 Euro / csomag / irány

Reptéren: 23 kg felett: 35 Euro / csomag / irány

Extra poggyász díjai

Foglaláskor: 23 kg-ig: 25 Euro / csomag / irány

Reptéren: 23 kg-ig: 35 Euro / csomag / irány

További szolgáltatások díjai

Hangszerek

Azok az utasok, akik hangszerrel utaznak, azok ezt felvihetik a kézipoggyász helyett a fedélzetre hangszerüket, kizárólag tokban, melynek hossza legfeljebb 90 cm lehet, maximális súlya pedig 8 kg. A hangszertok másik két kiterjedése nem lehet nagyobb, mint 35 x 20 cm. Az utastérben a hangszert az ülések fölötti poggyásztartó rekeszben kell elhelyezni.

Sportfelszerelés 32 kg-ig

Foglaláskor: 23 kg-ig: 49 Euro / csomag / irány

Reptéren: 23 kg-ig: 59 Euro / csomag / irány

A csomagolásról minden esetben az utas gondoskodik!

kerékpár/roller, búvárfelszerelés (búvárkodáshoz szükséges felszerelés, mint például nyomóhenger kiegészítőkkel, egy pár uszony, maszk, búvárruha, bathométer, stb.), könnyű búvárkodáshoz szükséges felszerelések (azaz 1 búvárszemüveg, 1 pár uszony nem tekinthető búvárfelszerelésnek), szörf felszerelés (azaz 1 szörfdeszka 1 vitorlával és 1 árboccal), kite, kiteboard, szörfdeszka, golftáska, ejtőernyő, siklóernyő, vitorlázórepülő, horgászbot.

Kisállatok

Foglaláskor (kizárólag fedélzeten szállítva): 49 Euro / csomag / irány

Reptéren (kizárólag fedélzeten szállítva): 59 Euro / csomag / irány

Kutyák és macskák csak megfelelő ketrecben szállíthatóak, valamint feltéve, hogy az állat rendelkezik olyan érvényes egészségügyi és állatorvosi igazolással, belépési engedéllyel és egyéb irattal, amelyek az állatnak a célállomás országába történő belépéséhez szükségesek. Más állat szállítása a fuvarozó egyedi döntésétől függ. Biztonsági okokból hüllők és rágcsálók szállítása nem engedélyezett.

Repülésenként maximum összesen 2 állat szállítható, egy-egy állat súlya ketreccel együtt nem haladhatja meg az 8 kg-t és a ketrec mérete maximum 43x30x27 cm lehet. A ketrec alja vízálló, az utas ülése alá kell helyezni és az állat a ketrecből a repülés időtartama alatt nem vehető ki.

Látássérült, siket vagy más fogyatékossággal rendelkező embert kísérő kutya és szolgálati kutya a fedélzeten ingyenesen, ketrec nélkül szállítható. Ezeknek a kutyáknak nyakörvet, pórázt kell viselniük, rendelkezniük kell képzési igazolással és a szükséges iratokkal; ajánlott, hogy szájkosár legyen rajtuk, szükség esetére.

Nagyobb lábterű ülőhelyekre vonatkozó szabályok

A nagyobb lábterű ülőhelyek a vészkijárat melletti sorokban találhatók. Repülésbiztonsági okokból az alábbiakban felsorolt utasok NEM jogosultak arra, hogy ezekben a sorokban üljenek:

 • 18 évesnél fiatalabb utasok
 • Ha nem beszél angolul alap szinten
 • Túlsúlyos utasok (akinek kiegészítő biztonsági övre van szüksége)
 • Különleges segítséget igénylő utasok (mozgáskorlátozott, siket, látáskárosult, stb.)
 • Várandós utasok
 • Két évesnél fiatalabb kisgyermekkel utazók

Nagyobb lábterű vagy az első sorban található ülőhelyet csak a 18. életévét betöltött, alapszintű angol nyelvismerettel rendelkező utas foglalhat. Fizikailag egészségesnek kell lennie, és képesnek kell lennie rá, hogy vészhelyzet esetén kinyissa a szárny fölötti vészkijáratot. Az utasnak alkalmasnak kell tartania önmagát a feladatra, és a személyzettől eligazítást kap a szárny fölötti vészkijárat működéséről. Ha nem tudja teljesíteni a fenti feltételeket, a repülőgépen máshol kap ülőhelyet. A kézipoggyászt a felszállás és a landolás ideje alatt a fej fölötti tárolókban kell elhelyezni.

Egyéb szabályok, segítségre szoruló utasok

Várandós utasok, törött, gipszelt végtaggal, vagy pacemakerrel utazók: kérjük, hogy orvosi igazolást hozzon magával angolul és magyarul is! Várandósoknak kötelező az orvos által kitöltött FIT TO FLY dokumentum.

Segítségre szoruló utasokra vonatkozó szabályok

Az utasoknak maguknál kell tartaniuk a Medical Clearance Form elnevezésű formanyomtatványt, amelyet orvos tölt ki arról, hogy alkalmasak a repülésre. A fuvarozó kizárhatja az utazásból azt az utast, aki nem rendelkezik ezzel a formanyomtatvánnyal. Ezen felül ORVOSI IGAZOLÁS szükséges! Indulás előtt legfeljebb 48 órával kérjük jelezze az alábbiakat és az orvosi igazolás az alábbi esetekben szükséges:

 • szívinfarktus esetén 21 nappal az eset után;
 • agyvérzés esetén 10 nappal az eset után;
 • újszülött gyerekek esetén 7 nappal születés után;
 • nyomáscsökkenési betegség esetén;
 • pneumothorax esetén 14 nappal az eset után;
 • hordágyszolgáltatásra szóló igény esetén;
 • olyan személy esetén, aki nem képes ülő helyzetet megtartani;
 • fejsérülés esetén 14 nappal az eset után;
 • törések esetén (ide nem értve a komplikációmentes felső végtag töréseket és a felső végtag ujjainak töréseit);
 • begipszelt testrész esetén (ide nem értve a begipszelt felső végtagokat);
 • súlyos vénás trombózis esetén
 • súlyos mentális betegség esetén (az utas mellett kísérőnek kell lennie, aki részére a szomszédos ülőhelyet fenntartják)
 • bármely komoly, vagy akut fertőző betegség esetén (beleértve a bárányhimlőt)

Kísérő kutyával utazó utasok

A kísérő kutyától függő látássérült vagy más utasnak igazolást kell felmutatnia, amely szerint a kutyát fogyatékos személyek segítésére képezték ki és rendelkezik a szükséges úti okmányokkal, valamint a fuvarozó szükség esetén szájkosár használatát is ajánlja. A kísérő kutyának hámot és pórázt kell viselnie, a kísérő kutya ingyenesen vihető fel a légi jármű fedélzetére.

Oxigén: kérvényezni kell!

Foglaláskor: 100 EUR / irány, térfogata 112 l (2 l/ perc áramlással, az O2 biztosítására kb. 1:00 órán keresztül; 4 l/perc áramlással, kb. 0:30 percre)
Reptéren: 100 EUR / irány, térfogata 312 l (2 l/ perc áramlással, az O2 biztosítására kb. 2:40 percig; 4 l/perc áramlással, kb. 1:18 percre)

Biztonsági okokból a Smartwings Hungary nem engedélyezi az utasoknak, hogy saját oxigén palackjaikat a fedélzetre vigyék. Amennyiben a repülőút alatt oxigénre van szükség, azt meg kell rendelni azon a napon, amikor a foglalás történik, de legkésőbb 3 nappal az indulást megelőzően. Utasainknak az oxigént a ViaSale Travelen keresztül kell megrendelniük. A SmartWings operációs okokból, egyes járatokon visszautasíthatja a szolgáltatás nyújtását.

Az utasoknak maguknál kell tartaniuk a Medical Clearance Form elnevezésű formanyomtatványt, amelyet orvos tölt ki arról, hogy alkalmasak a repülésre. A fuvarozó kizárhatja az utazásból azt az utast, aki nem rendelkezik ezzel a formanyomtatvánnyal.