Egy átlagos reggel, egy átlagos nyaraláson csendet és békét ígér: reggeli, strand, esetleg egy kirándulás. A Kanári-szigeteken is épp így pihenhet, a különbség mindössze annyi, hogy mindezt szilveszterkor is megteheti. Bár ezek a napok egyáltalán nem átlagosak, az időjárás mégiscsak az: kellemes napsütés, 20-25 fok. Az év végi ünnep helyszíne is a strand, főként azoknak, akik pihenni jöttek a szigetekre.

Kanari-szigetek-szilveszter-1-ev-boldogsag

Estére a nyugalomból hangos mulatozás lesz: folyik a sangría, a pezsgő, zene hangja szól. Éjfél előtt ki kell mennie az utcára, strandra, ahol utcazenészek gondoskodnak a remek hangulatról.

Kanari-szigetek-szilveszter-1-ev-boldogsag

És hogy mi kell a boldogsághoz a kanári hagyományok szerint?

A boldogság első és talán legfontos titka a vörös alsónemű! Szilveszter napján, férfiak és nők viseljenek piros fehérneműt, így a jövő évi boldogságuk garantált lesz! Sőt, ha ugyanezt a piros fehérneműt hordják majd az év fontosabb napjain, akkor a várt esemény bekövetkezik.

Kanari-szigetek-szilveszter-1-ev-boldogsag

Éjfélkor természetesen nem szabad kihagyni a tűzijátékot, de a következő év boldogságért tenni is kell. Még a tűzijáték előtt, mikor a harangok éjfélt jeleznek, ütésenként el kell fogyasztania 1-1 szem szőlőt, hogy 12 szerencsés és boldog hónap várja. A rutinos utazók és a helyiek előre leszedik a szemeket a szárról, és mindenkinek kiszámolják a megfelelő mennyiséget. Sőt, ne lepődjön meg, ha pár szem szőlőt lát valamely üzlet polcán, ezeket szilveszter éjszakájára készítik. Egyszóval, érdemes kipróbálnia ezt a kedves kanári szokást, hátha tényleg 12 szerencsés hónapot jelent majd önnek.

Kanari-szigetek-szilveszter-1-ev-boldogsag

Raáb Szilvia
ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája