Gran Canaria a Kanári-szigetek névadójához méltó programokkal várja. Nem fog ebben a majdnem kör alakú szigetben csalódni akkor sem, ha esetleg a tengerpartot és a mennyei koktélokat maga mögött hagyva egészen más, kicsit talán meglepő élményekre vágyna. Most ezek közül a meglepően jó szórakozási lehetőségek közül mutatunk be néhányat. A jelszavunk legyen az, hogy a változatosság az élet sója!

Gran Canariát mindössze 150 km választja el Észak-Afrikától, így mondhatjuk, hogy a legforróbb kontinens is hatással volt az itteni életmódra. Ez a hatás egyébként a sziget építészetében és gasztronómiájában is visszaköszön, de a helyeik életigenlő felfogása és a változatos program kínálat jól megférnek egymás mellett. De vajon mivel töltheti el a szabadidejét itt, ahol általában hétágra süt a nap, viszont a táj és a természet szinte mindig más arcát mutatja?

Gran-Canaria-látnivalók-programok

Gran Canaria, a meglepetés programok hazája

1. Tevegelés, mintha a Szaharában lenne

Gran-Canaria-látnivalók-programok

Ami a meglepő programokat illeti, a tevegelés Gran Canarián minden bizonnyal top listás kikapcsolódást kínál. Gran Canarián teveháton járhatja be Maspalomas sivatagi tájakat idéző homokdűnéit. Azonban a szokásos délibábokkal és képzeletbeli oázisokkal ellentétben, az egyik oldalon az Atlanti-óceán rakoncátlan hullámai köszönnek vissza a távolból, míg a másik irányból Gran Canaria fenséges hegyvonulataiban gyönyörködhet.

Gran-Canaria-látnivalók-programok

Egy-egy tevegelés általában 30 percig tart, viszont érdemes korán, maximum 11 óráig bezárólag megérkezni, hiszen 65 dromedárnak kell kielégítenie a kíváncsi kalandorok felfedezőkedvét.

Szerencsére nem kell 3 napi vízzel és hideg élelemmel készülni a mini sivatagba, hiszen amíg várakozik, megnézheti a közelben lévő világítótornyot és múzeumot, de a melanorasi sétányon is végig sétálhat.

2. Jeep túra

Gran-Canaria-látnivalók-programok

A tevegeléshez képest a jeep túra kényelmesebb, de nem kevésbé kalandos program. A jeep túra során Playa del Ingles tengerpartjáról indulva felfedezheti a sziget gyönyörű trópusi tájait, zöldellő hegyek-völgyek társaságában. Bár a túra a reggeli és ebéd árát nem tartalmazza, mindkettőre lesz lehetőség az út folyamán, érdemes úgy készülni, hogy nem szabad kihagyni a papaya levet és más helyi finomságokat.

Gran-Canaria-látnivalók-programok-6

San Bartolomé de Tijuana felfedezése és az ebéd után Fataga csodálatos környékét és egy aloe vera ültetvényt is megcsodálhatunk, miközben a Gran Canaria-i szellő csiklandozza az arcunkat. Egyébként, ha van rá igény, a program a tevegeléssel is összeköthető, úgyhogy 1 nap alatt akár 2 legyet üthet egy csapásra.

3. Delfinles és piacozás Mogánban

Gran-Canaria-látnivalók-programok

Ha gyerekek társaságában érkezik Gran Canariára vagy az egyik kedvenc filme volt a Flipper, A delfinkaland vagy a Szabadítsátok ki Willyt, a delfinles és piacozás Mogánban életre szóló emlékeket és programot kínál, ha ezen a csodálatos szigeten jár.

Az 5 órás kirándulás során az Atlanti-óceán szebbnél szebb partvidékei mellett delfinekkel, bálnákkal és akár teknősökkel, illetve repülő halakkal is találkozhat. Mindemellett a katamarán kirándulás során fürödhet is az óceánban, ahol még több egzotikus élőlényt fedezhet fel az óceán mesebeli élővilágából.

Gran-Canaria-látnivalók-programok

A hajótúra mellett Mogán kisvárosának elbűvölő piacát is meglátogathatja, ahol friss gyümölcsöket, sajtokat és borokat vásárolhat, vagy akár szuvenírként néhány izgalmas fűszert, kézműves terméket is beszerezhet.

Ahogy látja, Gran Canarián mindig van mivel elfoglalnia magát, ha meguntaa a tengerparti lustálkodást vagy tombol Önben a felfedezés vágya. Bátran ajánljuk, hogy fedezzen fel ebből a lenyűgöző szigetből annyit, amennyit csak tud: garantáljuk, hogy Gran Canaria egy életre szóló szerelem lesz!