Az elmúlt hetekben két fontos esemény is történt a Trip Advisor szerint az Európában már évek óta legnépszerűbb és a világ második legjobb állatparkjában.

A Loro Parque, Európában elsőként, megkapta az American Humane Conservation szervezet Humane Certified bizonyítványát, mely tanúsítja független vizsgálat alapján, hogy a park megfelel a társaság által támasztott szigorú követelményeknek, az állatok kivételesen jó állapotban vannak, kiváló körülmények között, szeretettől és gondoskodástól övezve élik napjaikat. Az értékelés külön kiemeli az állatok kivételesen jó egészségi állapotát, a gondozóikkal való bensőséges kapcsolatot, a park állategészségügyi felszereltségét és a kialakított tágas, kényelmes környezetet. Az American Humane 140 éve működik és célja biztosítani az állatok jólétét világszerte az állatkertekben, akváriumokban és a kihalással fenyegetett fajokat gondozó központokban.

A Loro Parque nem csak egy állatkert, hanem alapítványán keresztül hatalmas összegeket áldoz a kihalással fenyegetett fajok megmentésére is. E tevékenység keretében avatták fel a parkon belül az új látványosságot, mely a Lion`s Kingdom, vagyis az Oroszlánkirályság nevet kapta és már be is költözött a három új lakó, két ifjú nőstény és egy hím oroszlán, melyek az afrikai kontinensen található Angolában élő alfajhoz tartoznak. Az afrikai oroszlánok élettere drasztikusan csökken és míg 50 évvel ezelőtt mintegy 100 000 példány kószált szabadon, mára számuk 25 000 alá csökkent. A park mindent megtesz azért, hogy a kellemes környezetben, mely természetes lakóhelyüket imitálja sivataggal, bozótossal, egy rövid folyóval és egy kis tóval, hamarosan családot formáljanak a lakók.

A nőstényeken ez nem fog múlni, magam láttam, amint az egyik párszor barátságosan képen nyalta a „királyt”, majd odajött az üveghez és barátságosan szemezett a látogatókkal…